ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τη μεταφορά μαθητών

Στη 1 μ.μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή φορέων του αναπηρικού κινήματος και των υπαλλήλων της Περιφέρειας

Ιεραρχώντας ως προτεραιότητα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη μεταφορά μαθητών στην Αττική, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη 7 Νοέμβρη, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17), στη 1 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία θα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτήν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, απαιτώντας να εξασφαλιστεί τώρα η μεταφορά όλων των παιδιών στα σχολεία τους.

Η Ομοσπονδία Γονέων έχει ετοιμάσει και θα επιδώσει ένα αναλυτικό πλαίσιο αιτημάτων για την άμεση αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στον γιορτασμό του Πολυτεχνείου

Με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών και άλλων φορέων, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Αποφασίστηκε πραγματοποίηση συλλαλητηρίου αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης την Τετάρτη 8/11, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και κλιμάκωση της δράσης με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο. Νωρίτερα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Πολυτεχνείο.

Στην πορεία προς τον αγωνιστικό γιορτασμό αποφασίστηκαν ακόμα μια σειρά παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα του λαού της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε ότι στηρίζουν την πανοικοδομική απεργία στις 8 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο κεντρικό κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους.

Ανακοινώθηκε κινητοποίηση των σωματείων για την κατασκευή του fly over την Κυριακή 12/11 στις 11 π.μ. στην Τούμπα στο πάρκο για όλους (Παλιό Ορφανοτροφείο).

Επίσης οι φοιτητικοί Σύλλογοι την Τετάρτη 15/11, στις 10 π.μ., θα τοποθετήσουν πλακέτα στην Πλατεία Χημείου, σημείο της πρώτης παράνομης συγκέντρωσης φοιτητών και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων. Την ίδια μέρα, στις 9 μ.μ., στο Πολυτεχνείο, οργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στο αντιδικτατορικό τραγούδι.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2023
Εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ

Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Εκδήλωση με θέμα «50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Νοέμβρης 1973 - 2023. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!» διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στις 14.30, στο αμφιθέατρο 4, στα νέα κτίρια του ΗΜΜΥ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ