ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταγγέλλουν την απαράδεκτη δίωξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή

Δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία απαιτούν να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες

Τη δίωξη κατά Παλαιστίνιου διαδηλωτή στην Αθήνα, που ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης μαζί με την ελληνική, στη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, καταδικάζουν με αποφάσεις τους Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία, απαιτώντας να σταματήσει κάθε δίωξη και να αρθούν όλες οι κατηγορίες.

Ο 22χρονος Παλαιστίνιος διώκεται επειδή ...ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σε στύλο φωτισμού. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών της κυβέρνησης, τον προσήγαγε ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα. Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ποινές για όποιον «με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος». Δηλαδή, προσήχθη για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, την ώρα που αυτό προχωρά σε γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι αυτή η κίνηση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τον λαό, σημειώνουν ότι αθωώνονται την ίδια ώρα τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στην περιοχή, εμπλέκεται η Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους για τον λαό της σχεδιασμούς και απαιτούν άμεσα απεμπλοκή της χώρας από αυτούς.

Σημειώνουν την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στον Παλαιστινιακό λαό και απαιτούν να παύσει κάθε δίωξη κατά του Παλαιστίνιου διαδηλωτή, να αρθούν οι κατηγορίες, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής και να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει: Τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Λευκάδας - Βόνιτσας, Πάτρας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Σάμου. Οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Σκλαβενίτης» Β. Ελλάδας, η Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Pfizer», η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου, η Ενωση Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Εβρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εβρου, ΙΚΑ Ν. Καβάλας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΡΑΜΑΛΑ ΤΟ 2003
«Δώσαμε υπόσχεση και την κρατάμε: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!»

Από τη συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον Γιάσερ Αραφάτ το 2003
Από τη συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον Γιάσερ Αραφάτ το 2003
Ηταν Σεπτέμβρης του 2003 όταν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, σε μια επίσκεψη στήριξης του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, οι παλιότεροι συνδικαλιστές μάς θύμισαν αυτήν την επίσκεψη, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι»: Μια υπόμνηση για τη συνέπεια του ταξικού εργατικού κινήματος να στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε συναντηθεί στις 22/9/2023 με τον Πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ. «Δώσαμε την υπόσχεσή μας και τον λόγο μας τον κρατάμε:Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», διαμηνύει το ΠΑΜΕ.

Το Facebook έκοψε διαφήμιση συναυλιών για Πολυτεχνείο και Παλαιστίνη...

Τη θέση του στη μαύρη προπαγάνδα υπέρ του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που σφαγιάζει τη Γάζα, πήρε και το Facebook, που έβαλε κόφτη σε διαφήμιση συναυλιών για το Πολυτεχνείο και την Παλαιστίνη, για να μην επηρεαστεί η κοινή γνώμη!

Πιο συγκεκριμένα, ο νεοσύστατος πολιτιστικός οργανισμός της Ηλιούπολης «Πλατεία Τέχνης» σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκδήλωση - συναυλία με τίτλο «Θα κάνει Ξαστεριά». Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, θέλοντας να αναδείξει τη διαχρονική μάχη κατά της καταπίεσης, του φασισμού και της καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων».

Το παραπάνω κάλεσμα φαίνεται ότι δεν «χωρά» στον «ανοιχτό» και «πλουραλιστικό» κόσμο του διαδικτύου, αφού το Facebook αρνήθηκε να δημοσιεύσει χορηγούμενη διαφήμιση της «Πλατείας Τέχνης», με το αιτιολογικό ότι η διαφήμιση των δύο συναυλιών θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Οπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο πολιτιστικός οργανισμός: «Στην απάντησή του το Facebook αναφέρει "η διαφήμισή σας θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη, τις επιλογές των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα μιας εκλογικής διαδικασίας ή μια νομοθετική απόφαση"!!!».

Παρ' όλα αυτά, και οι δύο συναυλίες θα γίνουν κανονικά την Τρίτη 14 Νοέμβρη και την Τρίτη 21 Νοέμβρη στο θέατρο του δημαρχείου Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», στις 18.00 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη «και χωρίς τη διαφήμιση της τόσο ευαίσθητης πλατφόρμας», όπως εύστοχα σημειώνεται...

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης τις οποίες διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς, απαιτώντας να σταματήσει το μακελειό από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να μην έχει καμία συμμετοχή σε αυτό η Ελλάδα.

Σήμερα Πέμπτη

- Αμφισσα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

- Γαλάτσι Αττικής, στις 6 μ.μ. στο παλιό Τέρμα (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα).

- Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

- Νάουσα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Ανατολική Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνουν στα γραφεία τους η Τοπική Γραμματεία Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΕΔΥΕΘ και ο Σύλλογος Γυναικών 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Αύριο Παρασκευή

- Αργος, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων.

- Λαμία, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

- Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Σάββατο 11 Νοέμβρη

- Σέρρες, στις 11 π.μ. συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Ελευθερίας.

Κυριακή 12 Νοέμβρη

- Συκιές Θεσσαλονίκης, στις 6.30 μ.μ. συναυλία αλληλεγγύης στο πάρκο Ρήγα Φεραίου από τους Συλλόγους Γονέων Νεάπολης - Συκεών, την ΕΔΥΕΘ και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Νεάπολης - Συκεών.

Δικογραφία σε βάρος Αιγύπτιου για «τρομοκρατία»

Δικογραφία σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς «προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του, αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας», όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι αρχές στην προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου αντιδρά στην εξελισσόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, ενεργοποιούν την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία και υποστηρίζουν ότι ο εντοπισμός του έγινε για «αρνητικά σχόλια εναντίον του Ισραήλ αλλά και της Ελλάδας».

Κατηγορείται ότι απευθυνόταν στους ομόθρησκούς στο διαδίκτυο με καλέσματα που εξυμνούσε την ταξιαρχία Αλ Κασάμ, που ανήκει στη Χαμάς. Ανακοινώθηκε πως η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α, δηλαδή για «εγκληματική οργάνωση» παρ. 6 και σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή «έγκλημα κατ' εξακολούθηση».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Να σταματήσει κάθε δίωξη

Εκφράζοντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «που αντιμετώπισαν τον φασίστα κατακτητή και απελευθέρωσαν τη χώρα», η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Θεωρούμε αδιανόητη και καταδικάζουμε την κυβερνητική στάση και δίωξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να απελευθερωθεί ο διωκόμενος χωρίς καμιά άλλη συνέπεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ