ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να θεριέψει το κύμα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Σε μία ακόμη μαζική κινητοποίηση καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος μετατράπηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΟ Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε μία ακόμη μαζική κινητοποίηση καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης μετατράπηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, χτες στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι από τη Χαλκίδα και τη γύρω περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΤΟ Εύβοιας, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Καταδίκασαν τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του και ένωσαν τις φωνές τους με εκατομμύρια κόσμου σε όλη τη Γη που απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα το μακελειό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Κατσαρός, μέλος του ΤΓ Εύβοιας του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τη μαζική παρουσία τόσο στη χτεσινή εκδήλωση όσο και στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι ΚΟ του ΚΚΕ στην Εύβοια για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Στις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλες τις ηπείρους, στο ίδιο το Ισραήλ, στις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και στις αγωνιστικές και πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, τονίζοντας την ανάγκη «να ενταθεί η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, να θεριέψει το κύμα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό».


Τόνισε ότι οι αγωνιστικές αυτές πρωτοβουλίες είναι «σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα ακροδεξιά εκτρώματα που στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και αναμασούν τις συκοφαντίες κατά του παλαιστινιακού λαού» και πρόσθεσε:

«Η δύναμη βρίσκεται στην αλληλεγγύη και η ελπίδα στην πάλη των λαών ενάντια στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές, μέχρι τη νίκη. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας και οι κομμουνιστές, εξοπλισμένοι με την πλούσια πείρα της ηρωικής 105χρονης ιστορικής πορείας του ΚΚΕ, την εποποιία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, δυναμώνουν τον αγώνα τους. Με νέους, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, που συμπληρώνει 50 χρόνια, τιμούμε την αντίσταση του λαού, των φοιτητών, της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974».

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, σημειώνοντας ότι «πραγματικός στόχος του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ δεν είναι η Χαμάς, αλλά η ακύρωση της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, η καταστολή της αντίστασης του λαού, ο διωγμός και ο εκτοπισμός του, η κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που ανήκουν στους Παλαιστίνιους», ενώ κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας:

«Το λέμε καθαρά! Η στήριξη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος του Ισραήλ και στην κατοχή, με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει στήριξη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι άθλιος ο ισχυρισμός περί του δικαιώματος "αυτοάμυνας" του κατακτητή, δημιουργεί πολύ επικίνδυνο προηγούμενο και εκφράζει εχθρότητα για τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του, κι αυτά δεν ξεπλένονται με τη διαφήμιση της "ανθρωπιστικής βοήθειας". Η υποκρισία είναι προκλητική. Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων εκπορεύεται από την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων των αστικών τάξεων Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της Ενέργειας, σε άλλους τομείς της οικονομίας και τη στρατιωτική συνεργασία, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Το λεγόμενο "εθνικό συμφέρον", που επικαλούνται, είναι τα συμφέροντα, τα κέρδη των καπιταλιστών, των εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης, του λαού μας...

Σημειώνουμε πως η υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και οι υπηρεσίες στο Ισραήλ έχουν πολύ βαριές συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Τόσο γιατί η πάση θυσία ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ αποτελεί κριτήριο που οδηγεί σε οδυνηρό συμβιβασμό με την αστική τάξη της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών, το παζάρι για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, όσο και γιατί η στήριξη του κράτους του Ισραήλ, του κατακτητή, διευκολύνει τη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής, του 40% του κυπριακού εδάφους...».

Στάθηκε στα τελευταία γεγονότα που χαρακτηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης, όπως είναι η μη ψήφιση του ψηφίσματος στον ΟΗΕ, η σύλληψη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή στην Αθήνα, η επίθεση του υπουργού Παιδείας στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών, αλλά και στις «απαράδεκτες απειλές κατά του στρατιώτη Νικόλα Φάσσα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κατήφορος δεν έχει τέλος» και καταλήγοντας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μαζεύονται πολλά! Τα καταδικάζουμε αποφασιστικά και προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως ματαιοπονεί. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχουν τη δύναμη, θα αντιπαλέψουν και θα ματαιώσουν κάθε σχέδιο ενοχοποίησης της αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, τρομοκράτησης του λαού μας, καταστολής και διώξεων.

Ο λαός της Παλαιστίνης παλεύει για να κερδίσει τη λευτεριά του, να αποκτήσει πατρίδα, να ξεφύγει από τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να ανοίξει τον δρόμο για να χτίσει μια κοινωνία που θα αντιστοιχεί στα δικά του συμφέροντα και θα ικανοποιεί τις ανάγκες του χωρίς κατοχή και εκμετάλλευση. Αυτόν τον δίκαιο αγώνα στηρίζουμε, τον αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κατακτητή και τους καπιταλιστές που τους εκμεταλλεύονται».


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη και την εμπλοκή της χώρας

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και συσκέψεις που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία με τίτλο «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Οχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ».

Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Τρικάλων στο Μουσείο Τσιτσάνη. Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 7 μ.μ., στο cafe «Amlet» στη Νάουσα, εκδήλωση με ομιλητή τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο cafe «Belunga» στη Βέροια, σύσκεψη με εκπαιδευτικούς. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τσεχελίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σάββατο 11/11

-- Στις 6.30 μ.μ., στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Κώστα Ιωσηφίδη, Γραμματέα της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΕ Ζακύνθου, στο Δημοτικό Θέατρο. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Καρδίτσας στην αίθουσα της ΤΕΔΚ. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Κυριακή 12/11

-- Στις 11 π.μ., η ΤΕ Λιβαδειάς στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (Στρ. Ιωάννου 24). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΟ Μεταποίησης Αττικής στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς.

-- Στις 6 μ.μ., οι ΚΟ ΛΑΡΚΟ και Λάρυμνας - Μαρτίνου - Μαλεσίνας καλούν σε σύσκεψη με θέμα «Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ», στην καφετέρια «STATUS» στη Λάρυμνα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη, στον μπαροκαφενέ «Τζάνγκο» (Φιλίππου 16), με ομιλήτρια την Στέλλα Καινουργιάκη, Γραμματέα της ΤΟ Εμπορίου - Επισιτισμού.

-- Στις 12 μ., στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 5, περιοχή Ευζώνων), με ομιλήτρια την Θεοδώρα Καραθάνου, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στη Σταυρούπολη (Τριποτάμου 11, 5ος όροφος), με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Πυλαίας, με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, Γραμματέα της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Δευτέρα 13/11

-- Στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, Γραμματέα της ΤΟ δήμου Θεσσαλονίκης. Θα παρέμβει ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

Τετάρτη 15/11

-- Στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον Δημήτρη Μαβίδη - Πέσιτς, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», για «τα fake news του πολέμου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ