ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /24
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων

Από τις κινητοποιήσεις το απόγευμα της Τετάρτης

RIZOSPASTIS

Από τις κινητοποιήσεις το απόγευμα της Τετάρτης
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο, με διεκδικήσεις για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και άλλα δίκαια αιτήματα από αυτοαπασχολούμενους, σε συνέχεια των μεγάλων διαδηλώσεων που οργάνωσαν σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες μέρες.

Χτες, μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι ταξιτζήδες στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας τους.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν με τα επαγγελματικά τους οχήματα στη συμβολή της οδού Σπ. Πάτση με τη Λεωφόρο Καβάλας και πορεύτηκαν έως το Σύνταγμα.

Ωστόσο, η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης τους απαγόρευσε να κινηθούν μέσω της Οθωνος προς την Αμαλίας, για να βρεθούν μπροστά στη Βουλή και να διαδηλώσουν.

Την κυβέρνηση για την απαράδεκτη πράξη της να μπλοκάρει τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών ταξί ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα κατήγγειλε άμεσα η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

«Ο,τι και να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να μπλοκάρει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και αυτοκινητιστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της» σημειώνει και τονίζει πως «ο αγώνας συνεχίζεται. Οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές δίνουμε νέο μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό».

Αυτοκινητοπορεία στην Καρδίτσα
Αυτοκινητοπορεία στην Καρδίτσα
Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - έκτρωμα ανέδειξαν οι αυτοαπασχολούμενοι των Τρικάλων, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν τα σωματεία Επιπλοποιών - Ξυλουργών, μηχανουργών και αλουμινοκατασκευαστών, φωτογράφων, η Ενωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, το Σωματείο καταστημάτων εστίασης «τα Χατζηπετρέικα».

Στην Καρδίτσα, την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου απαίτησαν έμποροι, ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και επαγγελματοβιοτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καρδίτσας, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του νομού, που συμμετείχαν στην αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν χτες. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν αρχικά στον χώρο της εμποροπανήγυρης στον περιφερειακό και εν συνεχεία σχημάτισαν πομπή με τα οχήματά τους διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Λάρισα έγινε κινητοποίηση στην εφορία.


Από τη χτεσινή μεγάλη αυτοκινητοπορεία στην Αθήνα
Από τη χτεσινή μεγάλη αυτοκινητοπορεία στην Αθήνα


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ