ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2023

Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής μετά το τελευταίο κλείσιμο
Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής μετά το τελευταίο κλείσιμο
Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2023.

Με τη συμπλήρωση ενός μήνα από το ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης, η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου βρίσκεται ήδη στο 61,73%, αποτυπώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας.

Τα παραδείγματα από τα πρώτα «κλεισίματα» επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που «έκοψαν» κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν «χρεώσει» με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να «κυνηγήσουν» με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης. Μια διαδικασία δηλαδή που ενισχύει την αυταπάρνηση, τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και την ατομική ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος μπροστά στη μάχη.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που κλιμακώνεται η συνολικότερη επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενώ ενισχύεται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό «μονόδρομο».

Δεν είναι τυχαίο ότι εντείνεται η επίθεση στο ΚΚΕ με αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων και την απαράδεκτη επιβολή προστίμων για τη διάδοση των θέσεών του με αφίσες και ανακοινώσεις όπως στις πρόσφατες εκλογές.

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό λαό μπορούμε να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τους αντεργατικούς νόμους, που προωθούν για το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν μείνει όρθια. Να αντιπαλέψουμε την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Για να έχουν πραγματική ανακούφιση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά νοικοκυριά, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, όλοι όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό τον λαό θα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα, στη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού.

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα των πρωτοβουλιών για τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη των λαών, για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα δυναμώνει η πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχουν ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου όπως δείχνει η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης.

Για να δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ - ΕΕ στη Γάζα.

Ενισχύοντας το ΚΚΕ, δυναμώνει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε με τον λαό τον δρόμο της ανατροπής, για τον σοσιαλισμό.

Απευθυνόμαστε στους χιλιάδες φίλους και συνεργαζόμενους με το Κόμμα, που έδωσαν μαζί μας, το τελευταίο διάστημα, δύσκολες μάχες για τα λαϊκά συμφέροντα παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, που συναντηθήκαμε στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και στα μεγάλα μέτωπα για τις φωτιές και τις πλημμύρες στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, που αγωνίζονται και αγωνιούν μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, που παρακολουθούν και εκτιμούν τις μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ, το εμπιστεύονται και προσβλέπουν με ελπίδα σ' αυτό.

Σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να δυναμώσουμε σημαντικά το ΚΚΕ, ενισχύοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και την ανατροπή της.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ' τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Γι' αυτό και τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση και όπλο που συνάδει με τον χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα. Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος που θα δοθεί σε εκδήλωση για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, και τιμητική πλακέτα.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στο Βελιγράδι και στα μέρη όπου ο λαός της Σερβίας μαζί με αγωνιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο υπεράσπιζε την πατρίδα του απέναντι στο ΝΑΤΟ και τιμητική πλακέτα.
  • Για την 3η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στον Γράμμο και το Βίτσι, βαδίζοντας στα χνάρια του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τιμητική πλακέτα.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Νοέμβρης 2023

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 | ΛΑΜΙΑ
Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι, με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών και καλλιτεχνών, πραγματοποιεί η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Τσακνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ελενα Καρτελιά, ενώ η ενορχήστρωση είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος κ.ά., τα οποία, όπως και οι δημιουργοί τους, «γνώρισαν» το κυνήγι της χούντας και τη λογοκρισία, με τα περισσότερα απ' αυτά απαγορευμένα και να ακούγονται μετά την πτώση της δικτατορίας.

Εκδηλώσεις των ΚΟ Αττικής και Κ. Μακεδονίας

Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

  • Τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.
  • Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση με το ίδιο θέμα την οποία πραγματοποιεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
ΜΟΥΣΕΙΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΖΑΤΟΥΝΑΣ
Ανακηρύσσει επίτιμο μέλος του τον Δ. Κουτσούμπα

Την ανακήρυξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε επίτιμο μέλος του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας αποφάσισε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου. Η επίσημη απόδοση θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 14.00, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Μουσείου και σε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δήμο Γορτυνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας στη Δημητσάνα.

Στην εκδήλωση, όπου θα προβληθεί μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα, το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η ΚΕ σε συνεργασία με το Μουσείο πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία - εκδήλωση τιμής στη Ζάτουνα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ