ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη χτεσινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», που έγινε χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, που συμπορεύτηκαν και συμπορεύονται με το ΚΚΕ στις σύνθετες αλλά και όμορφες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, όπως και στις εκλογές, κάνοντας πράξη το σύνθημα που βγήκε μέσα στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ πιο δυνατό». Εξάλλου, η ίδια η επιτυχία και το περιεχόμενο της εκδήλωσης υπογράμμισαν ότι στην ίδια ρότα θα δοθεί η συνέχεια, καλώντας τους πολύ περισσότερους που έχουν στραμμένο το αυτί στο ΚΚΕ, που αισθάνονται την ανάγκη να μεγαλώσει και να σταθεροποιηθεί το ρεύμα αμφισβήτησης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που τσακίζει τον λαό και τις ανάγκες του, να κάνουν το βήμα.

Στη χτεσινή εκδήλωση παρεμβάσεις έγιναν ακόμη από τους: Κώστα Γουλιάμο, πρώην πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Ρεβέκα Στρατούλη, εργάτρια στον κλάδο του Φαρμάκου. Αλέξανδρο Ουσταμπασίδη, παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω.

Με αναφορά στην αισιοδοξία του ΚΚΕ, που αποτυπώνεται και στον τίτλο της εκδήλωσης, «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε», ξεκίνησε την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για πραγματική, όχι τυπική αισιοδοξία η οποία «πηγάζει από την ακλόνητη πίστη μας ότι ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί, μπορούν αν το αποφασίσουν να φέρουν τα πάνω κάτω και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βαδίζοντας στον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, επιβάλλοντας το δίκιο τους».

Η αισιοδοξία του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται - πρόσθεσε - «και από τη δυναμική που καταγράφει η άνοδος του κύρους του σε ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις», που πρέπει να μετατραπεί σε «ακόμα πιο πλατιά συμπόρευση μαζί μας, παντού. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές».

«Εχουμε βαθιά πεποίθηση πως ο λαός μας μπορεί και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων βαδίζοντας στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτό το σύστημα και αυτό το κράτος της εκμετάλλευσης για να φωτίσει την ελπίδα και τη δικαιοσύνη», τόνισε στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι ο δρόμος αυτός ανοίγει μέσα από τα μικρά και μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας και στα οποία το ΚΚΕ πρωτοστατεί.

«Εδώ, σ' αυτούς τους αγώνες, στον δρόμο της σύγκρουσης, έχουν θέση όλοι όσοι και όσες θέλουν να υποστεί πραγματικό πλήγμα η κυβέρνηση της ΝΔ. Οσοι επιδιώκουν να της κοπεί λίγο η φόρα. Οσοι βαδίζουν στους δρόμους του αγώνα, όσοι βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, και δεν εκτονώνονται αναζητώντας μια δήθεν λύση σε κυβερνητική εναλλαγή, όπου απλά ο Μανωλιός βάζει τα ρούχα του αλλιώς», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κ. Γουλιάμος
Κ. Γουλιάμος
Σημείωσε ότι «πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε άλλοι που προς το παρόν περιφέρονται γύρω από αυτούς τους δύο. Ακριβώς γιατί όλοι αυτοί, μηδενός εξαιρουμένου, στήριξαν όλες τις στρατηγικές επιλογές της ΝΔ, που είναι ευθυγραμμισμένες με το διευθυντήριο της Κομισιόν και το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ. Ολοι αυτοί ψήφισαν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και στην ίδια ρότα συνεχίζουν και σήμερα, χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα. Πραγματική μαχητική, εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματική, ρεαλιστική ελπίδα, στον δρόμο ενίσχυσης ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, με πανελλαδική εμβέλεια και χαρακτήρα (...) σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική, με τη στρατηγική που μας έφερε ως εδώ». Τόνισε ακόμη ότι «το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία. Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής ως κοινωνική ιδιοκτησία. Αυτή η πρόταση είναι και η μόνη ριζικά και πραγματικά διαφορετική, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα και προοπτική στον λαό και τη νεολαία».

Καταλήγοντας επισήμανε: «Μπορούμε! Να ξεπεράσουμε και τους εαυτούς μας, ώστε να γίνει ακόμη πιο πλατιά και μαζική η συμπόρευση με το ΚΚΕ! Να πυκνώσουν οι γραμμές του Κόμματός μας και της ΚΝΕ. Αυτή θα είναι και η πραγματική εγγύηση για τον λαό!».

Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συσπείρωση και η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

«Μέσα σε συνθήκες έντασης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συσπείρωση και η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Γιατί ακριβώς συσπείρωση και συμπόρευση με το ΚΚΕ οδηγούν στη διέξοδο. Οδηγούν στην ανατροπή της βαρβαρότητας. Οδηγούν στην ελπίδα για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό", ώστε να δικαιωθούν οι λαϊκοί αγώνες δεκαετιών», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κώστας Γουλιάμος, προσθέτοντας: «Παρά τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, το ΚΚΕ αντλεί το κύρος του μέσα από τη δυναμική και σταθερή εμπλοκή του στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο μέτωπο της ακρίβειας που συντρίβει τα λαϊκά στρώματα. Η αξιοπιστία του αντλείται μέσα από την πρόβλεψη που γίνεται με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο. Από τον σταθερό του προσανατολισμό και σχεδιασμό. Από τις καθημερινές μάχες ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στη φοροληστεία. Το Κόμμα είναι στον δρόμο, στη Βουλή, στο γραφείο, στο εργοστάσιο. Ηταν - και εξακολουθητικά είναι - στο πλευρό των εργατών, των αγροτών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων».

Ρ. Στρατούλη
Ρ. Στρατούλη
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα, η δράση του και η γραμμή συσπείρωσης που έχει, είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική που θέλει να τσακίσει τις ζωές μας. Είναι το αντίπαλο δέος, που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα για καπιταλιστές και εργάτες. Είναι το μόνο κόμμα που με επαναστατική μεθοδολογία μελετάει την πολύχρονη Ιστορία του, μια ιστορία αγώνων και θυσιών, για να φωτίσει τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Για να μη μας λυγίσει η κακοκαιριά όπως το κυπαρίσσι. Για να αναδείξει τα άλματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί του και να νικήσουμε», τόνισε στον δικό της χαιρετισμό η Ρεβέκα Στρατούλη, σημειώνοντας: «Για όλους αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Και για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά η ελπίδα και η προοπτική, η θέση κάθε εργαζόμενου, κάθε τίμιου λαϊκού αγωνιστή, είναι εδώ μαζί μας».

«Το γεγονός το οποίο με συγκλόνισε ήταν το έγκλημα στα Τέμπη. Αν υπήρχε μια φωτιά μέσα μου έγινε πυρκαγιά που γιγαντώθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις (...) Από τότε η φωτιά κατακαίει με έναν τρόπο που δεν μπορώ να σας εξηγήσω», τόνισε ο Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης, ο οποίος περιέγραψε το πώς από ψηφοφόρος του Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε το ΚΚΕ και έφτασε σήμερα να το στηρίζει.

Αλ. Ουσταμπασίδης
Αλ. Ουσταμπασίδης
Ολόκληρη η χτεσινή εκδήλωση

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και οι τοποθετήσεις στη χτεσινή εκδήλωση, θα δημοσιευτούν στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 16-17/12.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ