ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάνω από το 70% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Ξεπέρασε το 70% η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ μετά το 7ο κατά σειρά «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, έχει καλυφθεί το 70,79%, ενώ οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν την προσπάθεια με αμείωτη ένταση.

Στο μεταξύ, με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι που δίνουν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ, την άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων που προκήρυξε η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία καλεί τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα και σημειώνει ότι με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, η οποία θα δοθεί σε εκδήλωση για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, και τιμητική πλακέτα.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Αποστολή 15 πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στο Βελιγράδι και στα μέρη όπου ο λαός της Σερβίας, μαζί με αγωνιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, υπεράσπιζε την πατρίδα του απέναντι στο ΝΑΤΟ, και τιμητική πλακέτα.
  • Για την 3η Οργάνωση: Αποστολή 15 πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στον Γράμμο και στο Βίτσι, βαδίζοντας στα χνάρια του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και τιμητική πλακέτα.

Προς το παρόν παραμένει αμετακίνητη στην 1η θέση της κατάταξης η ΚΟ Ηπείρου με 87,01%, καλύπτοντας επιπλέον 13% σχεδόν του πλάνου της. Ετσι, κράτησε πίσω της την ΚΟ Εξωτερικού με 85,81%. Δυναμική είσοδο στην πρώτη τριάδα έκανε η ΚΟ Κρήτης με 77,74%, μετά από άλμα 5 θέσεων στην κατάταξη από την προηγούμενη βδομάδα, καλύπτοντας επιπλέον 18% του πλάνου της. Νησιώτες καταλαμβάνουν και την 4η θέση, συγκεκριμένα η ΚΟ Αιγαίου με 73,44%. Στην 5η θέση υποχώρησε η ΚΟ Αττικής με 71,63% και την ακολουθούν από κοντά η ΚΟ Θεσσαλίας με 71,25% και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 70,76%. Στη συνέχεια, λιγότερο από μία μονάδα χωρίζει την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 68,39% και την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 67,82%. Επονται κατά σειρά οι ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 61,42%, Πελοποννήσου με 60,26% και Δυτικής Μακεδονίας με 60,18%.

Πάνω από το 70% έχει καλύψει και η ΚΝΕ, που βρίσκεται στο 70,89% του πλάνου της. Το 60,26% έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 52,50% αυτή του «902».

ΚΟ Ηπείρου: Στη μάχη για να φτάσει το Κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται

«Με την ορμή μιας χρονιάς γεμάτης από αγώνες και πολιτικές αναμετρήσεις, με την πείρα των τελευταίων χρόνων και φιλόδοξους στόχους δίνει τη μάχη για να φτάσει το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά» η ΚΟ Ηπείρου, αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Μαρία Αναδρεάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης.

«Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε Ηπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα μπορούμε να κατοχυρώσουμε τη θέση μας ψηλά στον πίνακα άμιλλας για την Οικονομική Εξόρμηση, συνεχίζοντας και βελτιώνοντας τον σχεδιασμό μας βδομάδα τη βδομάδα, ώστε να διασφαλίζεται ότι συνεχώς φτάνουμε πλατιά σε εργατικές - λαϊκές μάζες μέσα από κύκλους πολιτικών παρεμβάσεων, περιοδειών, συσκέψεων και εκδηλώσεων», συνεχίζει.

Επισημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια σφυρηλατήθηκε μια νέα φουρνιά περίγυρου που ενισχύει από το υστέρημά της το ΚΚΕ. Στα Γιάννενα, για παράδειγμα, «τα πιο μαζικά ραντεβού σε σπίτια, γειτονιές και χώρους δουλειάς για να δώσουν οι εργάτες από το υστέρημά τους για το Κόμμα, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην προσπάθεια καταστολής με τα πρόστιμα στους κομμουνιστές, διαμόρφωσαν ένα προηγούμενο για την ανάγκη σταθερής οικονομικής στήριξης στο ΚΚΕ».

«Η ειλικρινής συζήτηση με φίλους και υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές για το πώς ανταποκρίνεται το Κόμμα σε τέτοιες απαιτητικές οικονομικά μάχες, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία πλήρωσαν για τα παράβολα υποψηφιότητάς τους, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα ταμεία του Κόμματος, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι.

Η κοινή περπατησιά μας με χιλιάδες στα ψηφοδέλτια όλης της περιοχής έδωσε το περιθώριο για σταθεροποίηση της ένταξης νέων δυνάμεων στον σχεδιασμό, πιο αποφασισμένων, πιο μαχητικών για την υπεράσπιση και το δυνάμωμα της πάλης των κομμουνιστών μέσα και έξω από χώρους δουλειάς. Φίλοι του Κόμματος πιο εύκολα πήραν το κουπόνι στο χέρι και κάνουν τη δική τους παρέμβαση σε κόσμο όπου δεν φτάνουν εύκολα οι κομματικές δυνάμεις», προσθέτει.

Παραθέτει τη συνέπεια λόγων και έργων των κομμουνιστών, η οποία όπως σημειώνει «δεν αφήνει ανεπηρέαστους ανθρώπους του μόχθου που μπορεί να μην έφτασαν καν στην κάλπη με ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λίγους μήνες πριν. Ομως η ανάγκη για δυνατό ΚΚΕ, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας κάθε στιγμή, είναι πιο ισχυρή από τις όποιες διαφωνίες μπορεί ο καθένας να εκφράζει».

«Εχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, που η ίδια η δράση μας την ενισχύει. Γινόμαστε κι εμείς πιο θαρραλέοι όσο αυξάνεται η ανταπόκριση για προσφορές στο ΚΚΕ», τονίζει, για να καταλήξει:

«Με εμπιστοσύνη σε χιλιάδες λαού και νεολαίας στην περιοχή συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη συνδυασμένα, για να εκτοξευτεί ο αριθμός που θα συμπορεύεται με τους κομμουνιστές στο κίνημα, στις πολιτικές μάχες, στους χώρους δουλειάς και αλλού».

Σήμερα η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σήμερα, Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, στις 19.30, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ