ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), που συμπληρώθηκαν τον Οκτώβρη 13 χρόνια από τον θάνατό του, των γονιών και παππούδων ΠΕΤΡΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗ, καθώς και των αγαπημένων μας ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΑΡΑ - ΧΛΩΡΟΥ (φωτ.), ΑΛΕΚΟΥ ΛΟΓΑΡΑ και ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΜΙΜΗ (φωτ.) και ΒΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΛΕΩΝΙΔΑ και ΠΟΠΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, προσφέρουμε 350 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων και ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Κική, Πέτρος και Λούλα Λογαρά

***

ΦΩΤΟ 5

Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ γεννήθηκε στις 19/10/1935 στη Μεγάλη Στέρνα (Τσούγουντζα) Κιλκίς. Ο πατέρας του ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και τα αδέρφια του ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως μαχητές του ΔΣΕ. Ο Κώστας ήταν στο Αρχηγείο του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη μάχη στο Μάλι Μάδι το 1948, ενώ ο Γιάννης πιάστηκε αιχμάλωτος το 1947. Εκανε στις φυλακές 15 ολόκληρα χρόνια (στις φυλακές της Κέρκυρας και του Ηρακλείου Κρήτης), αποφυλακίστηκε το 1963. Το 1948 μέσα στον εμφύλιο πόλεμο ο Γιώργος μαζί με την αδερφή του Αθηνά και τη μητέρα τους Κυριακή φύγανε με προορισμό την Τσεχοσλοβακία, όπου αργότερα συναντήθηκαν και με τον πατέρα τους Παύλο.

Εκεί ο Γιώργος Μιχαηλίδης έζησε, σπούδασε, παντρεύτηκε με τη σύντροφό του Χάιδω, κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΣΟΥΜΟΥΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, από το Ελληνοχώρι Εβρου (πολιτικός επίτροπος που έπεσε ηρωικά στη μάχη στο Μπέλες, Ανω Πορόια, στις 18 Αυγούστου του 1948). Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Παύλο και τον Δημήτρη. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός όλα τα χρόνια, το 1980 επαναπατρίστηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί συνέχισε να εργάζεται, αργότερα συνταξιοδοτήθηκε, ενώ παράλληλα συνέλεγε φωτογραφικό υλικό και αρχεία δημιουργώντας ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε σχέση όχι μόνο με την οικογένειά του αλλά και με πάρα πολλούς συγγενείς, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ
ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ
Στις 25 Νοέμβρη του 2022 απεβίωσε αφήνοντας πίσω του ένα ανεκπλήρωτο κενό. Στη μνήμη του πατέρα τους, των παππούδων τους και των θείων τους προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σ-Χ-Δ, 100 ευρώ. Θα σας θυμόμαστε για πάντα.

Τα παιδιά του Γιώργου, Παύλος και Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ, για τα εννέα χρόνια από τον θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

Σπούδασε χημικός και εργάστηκε ως Μsc Βιοχημικός Μηχανικός. Ηταν από τα φοιτητικά του χρόνια στο λαϊκό κίνημα. Ηταν άνθρωπος της δράσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Οι λαϊκοί άνθρωποι της Βοιωτίας, ιδιαίτερα των Οινοφύτων, αλλά και της Αττικής, τον γνώρισαν ως μαχητικό μπροστάρη στην πάλη τους ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού και γενικότερα του υδροφόρου ορίζοντα των δύο περιοχών. Δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου, συμπορεύτηκε σε όλη τη ζωή του με το ΚΚΕ, ενώ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και το 2010 και το 2014.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΛΕΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Γιώργος, Θοδώρα, Παύλος, Τατιάνα προσφέρουν 500 ευρώ στο ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αδερφού της ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ και της αδερφής της ΒΟΥΛΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, η συντρόφισσα Αγγέλα Τερζόγλου προσφέρει 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Α. ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ, κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δικηγόρου, από τη χώρα Τριφυλίας της Μεσσηνίας, καθώς και των συντρόφων του αγωνιστών της μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας, η κόρη του Χριστίνα προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή και πιστού φίλου του Κόμματος ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΗ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, όλοι εμείς, φίλοι του και σύντροφοι, προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ και της αγαπημένης μου κορούλας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ, που «έφυγε» πολύ γρήγορα, και τη σκέφτομαι μέρα - νύχτα, προσφέρω στην ΚΟΒ Καλαμπάκας 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Η σ. Μαρία Γκουλιώνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η γυναίκα του Χαρίκλεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την εκτέλεση, στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας, του αταλάντευτου και ανυπότακτου κομμουνιστή, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ΝΙΚΟΥ ΓΟΔΑ. Αρνήθηκε μέχρι τέλους να αποκηρύξει τις ιδέες του και να υπογράψει δήλωση, προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση. Τελευταία μάλιστα επιθυμία του ήταν να εκτελεσθεί φορώντας τη θρυλική φανέλα της αγαπημένης του και αγαπημένης μας ομάδας, του Ολυμπιακού.

ΛΟΓΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΟΓΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη του αλύγιστου αγωνιστή προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα μας, που οι αξίες του, οι ιδέες του, οι δράσεις του για τα λαϊκά συμφέροντα αναδεικνύουν αγωνιστές σαν τον Νίκο Γόδα και χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους λαϊκούς αγωνιστές.

Γιώργος και Ηλίας Γκουτζηγιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΟΥ ή ΝΤΑΝΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 15 Νοέμβρη 2007, η κόρη του Ευαγγελία και ο Νίκος Κομματάς και ο γιος του Φώτης Δάνος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας Ηλείας, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Αυγούστου 2015 «έφυγε» από τη ζωή η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ. Γεννήθηκε στην Ηπειρο το 1934 μέσα σε φτωχή οικογένεια, η οποία στην πορεία ξεριζώθηκε για να καταλήξει στη Θήβα, όπου η ίδια παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Αρχικά εργάτρια γης και μετά εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας, ήταν αγωνίστρια στη ζωή και στη δουλειά της, πρωτοστατώντας στις απεργιακές και άλλες μάχες που έδωσαν οι εργάτες των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας πανελλαδικά και στην περιοχή της Θήβας.

Στη μνήμη της η κόρη της Βάσω και ο σύζυγός της Κώστας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θήβας, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρουμε, μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, το ποσό των 300 ευρώ.

Χ. Θ., Μ. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και αγωνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΑΣ. Στη μνήμη του η οικογένεια προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Οι σύντροφοι και φίλοι του δεν τον ξεχνούν. Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νταμαρακίων.

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 9 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και ένιωσε την εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα και όπου εργάστηκε πρωτοστάτησε μέσα από το σωματείο στους αγώνες. Προδικτατορικά εντάχθηκε στην αριστερά μέσα από την ΕΔΑ και με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ εντάχθηκε στο Κόμμα και πάλεψε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και ενάντια στον οπορτουνισμό. Στη δύσκολη περίοδο του 1989 - 1991 υπερασπίστηκε το Κόμμα και ως μέλος της ΚΟΒ Πετραλώνων προσέφερε όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της Οργάνωσης. Στη μνήμη του και στη μνήμη της ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΦΙΛΕΛΕ προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων - Θησείου.

Οικογένεια Καζάνα

***

Στη μνήμη της αδελφής μας ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και σταθερού υποστηρικτή του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε το ποσό των 1.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Οι αδελφές της Ειρήνη και Μαρία Μουτζούρη

***

ΦΩΤΟ 2

Η ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΝΟΥΤΣΟΥ ήταν πιστή οπαδός του Κόμματος. «Εφυγε» από τη ζωή πριν από 22 χρόνια. Ηταν από τα παιδιά που βρέθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας το 1948. Εκεί πήγε σχολείο και μετά σπούδασε την τέχνη της υφάντριας. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρουμανίας.

ΛΟΓΑΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΛΟΓΑΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ ήταν μαχητής του ΔΣΕ και συμμετείχε σε πολλές μάχες στον Γράμμο. Τραυματίστηκε τέσσερις φορές και έπεσε ηρωικά στις 8/6/1949 στο πεδίο της μάχης στην Αγία Τριάδα Οξιάς.

Τιμάμε τη μνήμη τους και τα ιδανικά στα οποία πίστεψαν και πάλεψαν. Απαντάμε στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε από το αστικό κράτος στο ΚΚΕ, προσφέροντας 250 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών ΒΔ Αθήνας.

Η οικογένειά τους

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΧΗ (Γράμμος), Λοχαγού του ΔΣΕ από το Κωσταράζι Καστοριάς, που «έφυγε» στις 7/12/2019, ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΤΣΗ - ΠΑΧΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικού του ΔΣΕ από Ανω Κτιμένη Καρδίτσας (Δρανίστα) που «έφυγε» από τη ζωή στις 15/4/2021, και της αδερφής μου ΑΓΝΗΣ ΠΑΧΗ - ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ, που «έφυγε» άδικα και απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, στις 14/8/2021, προσφέρω στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας.

Ελευθερία Παχή


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ - ΛΟΓΑΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ - ΛΟΓΑΡΑ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ

ΝΟΥΤΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΝΟΥΤΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΗ ΠΑΧΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΗ ΠΑΧΗ

ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΙΛΕΛΕ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΙΛΕΛΕ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΑΣ

ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΜΟΥΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΜΟΥΝΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΥΤΣΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΥΤΣΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ