ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Γενάρη 2024
Σελ. /24
ΥΓΕΙΑ
Φρακάρουν τα δημόσια νοσοκομεία, «όλα υπό έλεγχο» κατά την κυβέρνηση

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
«Oλα είναι υπό έλεγχο (...) είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»: Με αυτά τα λόγια επιχειρεί να εφησυχάσει τον λαό η κυβέρνηση, διαμέσου του αρμόδιου υπουργού Αδ. Γεωργιάδη, μπροστά στην ανεξέλεγκτη εικόνα που διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται. Οπως έλεγε χτες ο υπουργός, «δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω». Κι αυτά όταν τους τελευταίους τρεις μήνες, και χωρίς την έξαρση των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων για τα οποία κάνουν λόγο οι ειδικοί, έχουν χαθεί πάνω από 600 άνθρωποι με Covid-19.

Ποια είναι λοιπόν η εικόνα; Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φρακάρει.

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid, αλλά και με γρίπη, ενώ η διασπορά είναι μεγάλη στους ήδη νοσηλευόμενους και καταγράφεται αύξηση στις διασωληνώσεις, με ράντζα να υπάρχουν παντού.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι εισαγωγές ασθενών με Covid έχουν διπλασιαστεί, όπως και τα κρούσματα γρίπης, και «ράντζα υπάρχουν όπως πάντα».

Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν φτάσει προ πολλού στα όριά τους, με «μοναδικό μέτρο προστασίας κι αυτή τη φορά τη μάσκα», η δημόσια ΠΦΥ είναι άφαντη και τα σχολεία άνοιξαν με πρωτόκολλα υπερδιάδοσης ιών, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει ζήτημα» και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους ασθενείς «να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να τηρούν τις οδηγίες των γιατρών»... Των ...γιατρών για τους οποίους επιδίδονται σε κυνήγι θησαυρού κάθε φορά που νοσούν ή πληρώνουν από την τσέπη τους αν θέλουν έγκαιρα τη θεραπεία τους, καθώς η ένδεια στην ΠΦΥ παραμένει κι επιδεινώνεται.

Οσο για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ο Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον λαό «να μην περιμένει να γίνουν θαύματα (...) Δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσλήψεις», επαναλαμβάνοντας τις άγονες προκηρύξεις και σηματοδοτώντας τη συνέχιση στην πολιτική της «κινητικότητας» των υγειονομικών, την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών, την παράταση του εργάσιμου βίου, τις διπλοβάρδιες των υγειονομικών κι όσα συνεπάγονται για την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών Υγείας.

Η κυβέρνηση εμπαίζει και τους γονείς, με τον υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για «οργανωμένη επιστροφή στα σχολεία» (βλ. σελ. 8), εννοώντας την οργανωμένη μετακύλιση των ευθυνών του κράτους στην τσέπη των γονιών, που θα πρέπει να ακριβοπληρώνουν και πάλι τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απουσίες των παιδιών τους και τα όποια μέτρα να αφορούν το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες διδασκαλίας με 25 παιδιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ