ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Αέρας» τα φαβορί

Οι νίκες των βασικών διεκδικητών του τίτλου σημάδεψαν τη 19η αγωνιστική

Eurokinissi Sports

Νίκες και για τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στη Super League επεφύλαξε η 19η αγωνιστική, αφήνοντας αμετάβλητο το σκηνικό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ξεχώρισε το σπουδαίο «διπλό» του Ολυμπιακού στου Χαριλάου απέναντι στον Αρη, στο ντέρμπι του προγράμματος. Κατά τ' άλλα, επιβλητικές εκτός έδρας νίκες πήραν οι δύο «Δικέφαλοι», ο ΠΑΟΚ στον Βόλο και η ΑΕΚ στο Περιστέρι, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεπερνώντας τις απουσίες του επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική νίκη επί του Αρη με σκορ 2-1 (Ναβάρο 17', Ροντινέι 21' πέναλτι - Κίνι 93' αυτογκόλ), σε ένα κομβικό ματς για την 4η θέση της βαθμολογίας, προσγειώνοντας ανώμαλα τους γηπεδούχους μετά την επιτυχία τους στο Κύπελλο σε βάρος της ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», που εμφανίστηκαν καλύτεροι σε βασικά σημεία του αγώνα, παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης τριάδας, ενώ πλέον έχουν και διαφορά ασφαλείας στην 4η θέση από τον Αρη.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ακόμα ευρεία νίκη τη φετινή σεζόν, 5-1 επί του Βόλου (Ντεσπόντοφ 22', 51', Μουργκ 46', Τάισον 71', Τζίμας 89' - Ντέλεντιτς 58') και παρέμεινε στην κορυφή, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε άλλο ένα ματς επέδειξε επιθετικό πλουραλισμό και δεν συνάντησε προβλήματα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ, στην καλύτερη και πιο επιβλητική της εμφάνιση το τελευταίο δίμηνο, «σκόρπισε» τον Ατρόμητο νικώντας τον με σκορ 5-0 (Πόνσε 1', 15', 58', Κάλενς 35', Γιόνσον 66') και βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των γηπεδούχων που κρατούσε 13 αγώνες. Πρωταγωνιστής της «Ενωσης» ήταν ο Πόνσε με το χατ τρικ του και συνολικά με το καλύτερο ματς του από τον περασμένο Αύγουστο, που επέστρεψε στην ΑΕΚ.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, παρά τις πολλές απουσίες του, κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς μπελάδες το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε 2-0 (Αϊτόρ 50', Γεντβάι 74') και διατηρήθηκε 1ος μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζει στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή, στο ντέρμπι κορυφής για την 20ή αγωνιστική.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε το εντυπωσιακό 4-1 της Λαμίας επί της Κηφισιάς στη Φθιώτιδα (Σιμόν 23', Μαρτίνεθ 39', Καρλίτος 56', Μάλτσι 87' - Λαντρ 12'), που την ξανάβαλε στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα και στα πλέι οφ. Σπουδαίο «διπλό» στα Γιάννενα πήρε ο Πανσερραϊκός επί του ΠΑΣ με 2-0 (Μπετανκόρ 11', 16') και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα, μετά τις απώλειές του τις τελευταίες αγωνιστικές. Την πρώτη του νίκη από τον Οκτώβρη και το 2-0 επί της ΑΕΚ πανηγύρισε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, 1-0 τον Παναιτωλικό (Φελίπε 28' πέναλτι).

  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 44, Παναθηναϊκός 44, ΑΕΚ 42, Ολυμπιακός 38, Αρης 30, Αστέρας Τρίπολης 26, Λαμία 24, Ατρόμητος 23, Πανσερραϊκός 21, ΟΦΗ 20, Παναιτωλικός 14, Βόλος 14, ΠΑΣ Γιάννινα 12, Κηφισιά 12.
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ελληνική «μονομαχία» στην Πάτρα

Προμηθέας και ΑΕΚ αναμετρούνται στην πρεμιέρα του ομίλου τους για τη φάση των «16»

Η ελληνική κόντρα στην Πάτρα, μεταξύ του Προμηθέα και της ΑΕΚ, ξεχωρίζει από πλευράς εγχώριου ενδιαφέροντος στη σημερινή πρεμιέρα της φάσης των «16» του FIBA Champions League (19.30 - Cosmote Sport 4). Να σημειωθεί ότι οι 16 ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 ομίλους των τεσσάρων και την πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Στο πλαίσιο του ενός απ' αυτούς τους 4 νέους ομίλους, του 12ου (η αρίθμηση συνεχίζεται από τους ομίλους της πρώτης φάσης), βρίσκονται αντίπαλοι ο Προμηθέας και η ΑΕΚ, μαζί με την ισπανική Μούρθια και την ισραηλινή Χάποελ Χολόν.

Οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας που συνεχίζουν στη διοργάνωση (μαζί με το Περιστέρι) τίθενται αντιμέτωποι σήμερα για την 1η αγωνιστική του 12ου ομίλου. Η αναμέτρηση αυτή έρχεται λίγες βδομάδες μετά από εκείνη που είχαν στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα της Basket League, όπου οι Πατρινοί είχαν πάρει άνετη νίκη. Πλέον και οι δύο ομάδες, προερχόμενες από εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα, ψάχνουν αντίδραση και βέβαια να αποκτήσουν με το «καλημέρα» ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μούρθια υποδέχεται τη Χάποελ (19.30).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρεμιέρα προημιτελικών στο Ηράκλειο

ΟΦΗ και Παναιτωλικός ανοίγουν σήμερα την αυλαία των πρώτων αγώνων για τους «8» του θεσμού

Με την αναμέτρηση στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό (18.00, Cosmote Sport 1), ανοίγει σήμερα η αυλαία των πρώτων αγώνων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, το κυρίως μέρος των οποίων θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη. Σημειώνεται πως θα ακολουθήσουν παιχνίδια - ρεβάνς προκειμένου να σφραγιστούν οι θέσεις στους «8» του θεσμού.

Στο σημερινό πρώτο παιχνίδι η κρητική ομάδα, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόσφατη επιστροφή της στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, θα υποδεχθεί τους αντιπάλους της επιδιώκοντας να βάλει από σήμερα τις βάσεις για την πρόκριση στην οκτάδα. Στην άλλη πλευρά, η ομάδα του Αγρινίου, που δίνει τη δική της μάχη για την παραμονή στη Super League, ψάχνει μια... εξιλέωση στον θεσμό του Κυπέλλου στοχεύοντας σε μια επιτυχία που θα την ανεβάσει και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων.

BASKET LEAGUE
Σημαντικές νίκες για Περιστέρι και Αρη

Οι εκτός έδρας νίκες για Περιστέρι και Αρη, σε ματς κομβικά για τη μάχη της εισόδου στην πρώτη εξάδα, ξεχώρισαν στη 15η αγωνιστική της Basket League.

Στην Πάτρα το Περιστέρι επικράτησε 81-75 του γηπεδούχου Προμηθέα, ένα «διπλό» καθοριστικής σημασίας, καθώς το τοποθετεί στην 3η θέση μαζί με τους Πατρινούς, αλλά υπερτερώντας εναντίον τους στην ισοβαθμία.

Σημαντικό προβάδισμα στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πεντάδα πήρε και ο Αρης, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 93-91 στο κλειστό των Ανω Λιοσίων. Πέρα από τη βαθμολογική άνοδο που έδωσε στους Θεσσαλονικείς, το αποτέλεσμα έθεσε εκτός εξάδας την «Ενωση».

  • Αλλα αποτελέσματα: Καρδίτσα - Μαρούσι 87-84, ΠΑΟΚ - Λαύριο 66-65 στην παράταση (54-54 στην κανονική διάρκεια), Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πάτρας 88-60.
  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 28, Ολυμπιακός 27, Περιστέρι 24, Προμηθέας Πάτρας 24, Αρης 23, ΠΑΟΚ 22, ΑΕΚ 21, Κολοσσός Ρόδου 21, Μαρούσι 20, Καρδίτσα 20, Λαύριο 19, Απόλλων Πάτρας 18.
  • Δεν περιλαμβάνεται το χθεσινοβραδινό ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
ΤΕΝΙΣ - ΟΠΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Εκτός προημιτελικών ο Τσιτσιπάς

Εκτός οκτάδας στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν, το πρώτο τουρνουά κατηγορίας Grand Slam της νέας χρονιάς, έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ με 3-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3, 6-3) στον μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του θεσμού. Ο Ελληνας τενίστας με εξαίρεση το δεύτερο σετ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αντιδράσει στο πολύ καλό παιχνίδι του αντιπάλου του, ο οποίος με όπλο το σερβίς έφτασε στη νίκη - πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον θρύλο του αθλήματος, Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ήττα από τον Φριτζ θα κοστίσει διπλά στον Τσιτσιπά, καθώς εκτός από τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Οπεν χάνει και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ενδεικτικά, απειλείται μέχρι και να βρεθεί εκτός του Τοπ 10.

VOLLEYLEAGUE
Παρέμεινε πρώτος ο Ολυμπιακός

Σε ρόλο οδηγού στη βαθμολογία της Volleyleague παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής πέρασε νικηφόρα από την Ορεστιάδα επικρατώντας του Αθλου με 3-0 (22-25, 18-25, 19-25) και διατηρώντας τη θέση του ως μόνος πρώτος.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η σπουδαίας σημασίας νίκη, στο ντέρμπι των ουραγών, της Κηφισιάς επί του Φοίνικα Σύρου με 3-0 (25-14, 25-19, 25-20), στο Ζηρίνειο, που της έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Προβάδισμα στην κόντρα για μια θέση στην πρώτη τριάδα πήρε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Μίλωνα με 3-0 (25-20, 25-17, 25-21), η οποία τον εδραιώνει στο τρίτο σκαλοπάτι. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης έμεινε 4η αλλά έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 30 β. και ακολουθούν Παναθηναϊκός (11 αγ.) 26, ΠΑΟΚ 19, Μίλωνας (9 αγ.) 15.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ