ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση, αναφερόμενος στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, αναπαρήγαγε ότι «η αριστερά διαχρονικά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες».

Βεβαίως, είναι γνωστό πως η προβοκάτσια διαχρονικά αξιοποιείται από τα κράτη, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους για να συκοφαντήσουν το κίνημα και τους αγώνες που δίνουν ο λαός και η νεολαία. Τα παραδείγματα πολλά...

Αυτό που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, δεν μπορεί να περάσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της, παρ' όλη τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων - πλην ΚΚΕ - και επιλέγει τη συκοφάντηση, τα ψέματα, την καταστολή, τον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς. Φυσικά θα τη «βόλευε» και μία προβοκάτσια...

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος παρομοίασε τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με «ληστεία», ταυτίζοντας τους φοιτητές που αγωνίζονται με «εγκληματίες».

Ομως λογαριάζει χωρίς το φοιτητικό κίνημα, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει μεγάλους αγώνες, να τους περιφρουρεί και να τους υπερασπίζεται από την κρατική καταστολή. Και αυτό θα ξανακάνει!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ