ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαίνουμε μπροστά...

Βίντεο για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών προβλήθηκε στη συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε βίντεο με θέμα τις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών στην Αθήνα. Ανάμεσα σε πλάνα από τις μαχητικές συγκεντρώσεις έξω από εταιρείες που διενεργούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από μαζικές πορείες σε γειτονιές μετά από απόπειρες έξωσης βιοπαλαιστών και υπό τον ήχο συνθημάτων όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ή «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, παντού ξεσηκωμός», τον λόγο πήραν άνθρωποι που μπήκαν στο στόχαστρο των «κορακιών» ή κινδύνευσαν να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα έπειτα από εντολές διακοπής.

Ανθρωποι από εργατικές - λαϊκές γειτονιές όπως το Μενίδι, η Κυψέλη, η Αργυρούπολη, η συνοικία Ζωγράφου, οι Αγιοι Ανάργυροι, αφού περιέγραψαν την οικονομική ασφυξία και το πώς μπήκε σε κίνδυνο ακόμα και η κατοικία τους, τόνισαν και μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα τη σημασία του οργανωμένου αγώνα και της αλληλεγγύης, όπου το ΚΚΕ, τα μέλη και οι οπαδοί του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αναφέρθηκαν στην επαφή με τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το ΠΑΜΕ, πώς μαζί έδωσαν απάντηση στις απόπειρες ξεσπιτώματος και στην επιστράτευση της καταστολής, πώς κατάφεραν να επιβάλουν άμεσα επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού. «Με το ΚΚΕ και τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού», προέτρεψαν, με το βίντεο να κλείνει με το κάλεσμα «Μπαίνουμε μπροστά για να μη μείνουν σπίτια χωρίς ρεύμα, για να εμποδίσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Υπάρχει διέξοδος! Αυτόν τον δρόμο φωτίζει το σύγχρονο, ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ».


«Τραγουδάμε για τον κόσμο της δουλειάς»

«Τραγουδάμε για τον κόσμο της δουλειάς, για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες», δήλωσαν οι «Υπεραστικοί» ανεβαίνοντας στη σκηνή, αφού πρώτα ευχαρίστησαν τις Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής για την πρόσκληση.

Μίλησαν και τραγούδησαν για όλους αυτούς που παλεύουν για έναν άλλο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όσους παλεύουν «για την κοινωνικοποιημένη ανθρωπότητα» όπως είπαν, ενώ έκαναν ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για την υπεράσπισης της δημόσιας Παιδείας, στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις μισθών, που προασπίζουν τα σπίτια του λαού κ.λπ.

«Τραγουδάμε και παλεύουμε για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», είπαν και ξεκίνησαν με τον «Μικρόκοσμο» του Ν. Χικμέτ και του Θ. Μικρούτσικου, ενώ ακολούθησαν δικά τους τραγούδια, με τον σύγχρονο πολιτικό στίχο τους και με διαρκείς αφιερώσεις στους αγρότες, σε αυτούς που σώζουν τα σπίτια του λαού κ.λπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ