ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
Σελ. /24
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μεγάλος σταθμός το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ

Στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς

Με στόχο η πάλη για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών να γίνει ευρύτερα λαϊκή υπόθεση, το Μπλόκο της Καρδίτσας, στο οποίο βρίσκονται περίπου 1.000 τρακτέρ, παίρνει μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και προχωρά σε μια σειρά από πολύμορφες δράσεις τις επόμενες μέρες.

Ετσι, αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Το δικό τους «παρών» μάλιστα στο συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η λαϊκή συμπαράσταση μάς οπλίζει με κουράγιο, αντοχή και αισιοδοξία, δίνει δύναμη και αποτελεσματικότητα στον αγώνα μας. Οι αγρότες έχουμε κοινά προβλήματα με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Εμείς πουλάμε φτηνά τα προϊόντα μας, αλλά αυτά φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, μιας χούφτας πλουτοκρατών που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος της τσέπης του λαού μας.

Η μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στα νοίκια των παιδιών μας που σπουδάζουν, οι διογκωμένοι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, το νερό, το τηλέφωνο, τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος της ζωής μας.

Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης. Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε. Ταυτόχρονα παραμένουν και συνεχώς μεγαλώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, στην πράξη δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να μας βοηθήσει. Υπόσχεται μερικά ψίχουλα για να μας κοροϊδέψει και να φύγουμε από τα μπλόκα. Ομως, όσο νηστικοί κι αν είμαστε, δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα. Δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα άκρως αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

«Παλεύουμε με τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των τεσσάρων κεντρικών αιτημάτων που αφορούν σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας», σημειώνει ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή, επαναφέροντας τις δίκαιες διεκδικήσεις των βιοπαλαιστών, ενάντια στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, για μείωση του κόστους παραγωγής, για αναπλήρωση εισοδήματος, τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αποζημιώσεις στο 100%, μέτρα προστασίας κ.ά.


ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
«Ούτε βήμα πίσω» από τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν με πολύμορφη δράση

Αποκλεισμοί δρόμων, συλλαλητήρια, συνελεύσεις και συσκέψεις όλη μέρα σε όλα τα μπλόκα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Με τα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα, τα οποία ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα ενισχύονται ακόμα περισσότερο, αλλά και με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους.

Με όπλο τις αποφάσεις της πανελλαδικής τους σύσκεψης την περασμένη Τρίτη, τα πάνω από 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα πολλαπλασιάζονται, ενώ δυναμώνει και η κοινή δράση, η αλληλεγγύη με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος.

Χτες, οι βιοπαλαιστές αγρότες όλη μέρα ήταν «στο πόδι», κλείνοντας εθνικές οδούς και άλλους δρόμους, αναπτύσσοντας και άλλες δράσεις, προγραμματίζοντας νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να μεγαλώσει η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να τους εμπαίζει παρουσιάζοντας τα αυτονόητα ψίχουλα ως «ουσιαστική στήριξη».

Με φωτιές απέκλεισαν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και την ΠΑΘΕ

Στο μπλόκο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου και, ταυτόχρονα, σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ. Αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην πανελλαδική συντονιστική σύσκεψη στη Νίκαια, προχώρησαν με αυτόν τον τρόπο σε άμεσο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα τους.

ΜΑΝΤΟΥΔΙ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Αρχικά, μάλιστα, η αστυνομία επιχείρησε να αποτρέψει τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους και τα τρακτέρ τους από το να προχωρήσουν στον συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ, αναπτύσσοντας διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ. Οι αγρότες δεν έκαναν βήμα πίσω, και αφού συγκέντρωσαν τα τρακτέρ μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ, οι πρώτοι προσπέρασαν με τα πόδια τον φραγμό και ανέβηκαν στην ΠΑΘΕ πραγματοποιώντας έτσι ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Αθήνας.

Ταυτόχρονα, απέκλεισαν και την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους εκεί και μεταφέροντας με αγροτικά μηχανήματα μπάλες από άχυρα, λάστιχα και ξύλινες παλέτες στα οποία έβαλαν φωτιά.

«Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πολιτικές λύσεις και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, που είναι αιτήματα επιβίωσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Και πρόσθεσε: «Το σημερινό είναι το πρώτο βήμα κλιμάκωσης και θα ακολουθήσουν και άλλα, με δράσεις και στο μπλόκο και στους δρόμους και στις πόλεις και στην Αθήνα, αν χρειαστεί, με τα τρακτέρ, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού που κατηγόρησε τους αγρότες ότι «διαταράσσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου» με τις κινητοποιήσεις τους, ο Ρίζος Μαρούδας σημείωσε: «Δεν διαταράσσουμε καμία οικονομική ζωή. Αυτός που την διαταράσσει είναι η κυβέρνηση γιατί αν δεν υπάρχει αγροτικό εισόδημα χιλιάδες εργαζόμενοι της μεταποιητικής βιομηχανίας, τα εμπορικά καταστήματα των περιοχών μας, τα μαγαζιά εστίασης, τα γεωπονικά γραφεία και μια σειρά κλάδοι που στηρίζονται στο αγροτικό εισόδημα δεν θα έχουν δουλειά και αυτήν τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Αρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να καλλιεργήσουμε, να παράγουμε και να πληρωνόμαστε τον κόπο μας».

Απέκλεισαν ξανά τον Ε65 στην Καρδίτσα

ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Στην Καρδίτσα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου προχώρησαν χτες στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Ε65. Σήμερα, Πέμπτη, στις 3 μ.μ. στο μπλόκο θα καταφθάσουν με αυτοκινητοπομπή σωματεία αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, ως ένδειξη συμπαράστασης. Το κομβόι των οχημάτων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ. από το αθλητικό πάρκο, ενώ αγρότες και εκπρόσωποι των φορέων θα ανέβουν στη συνέχεια με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο για συμβολική κατάληψη.

Στη Μακεδονία

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας προχώρησαν, χτες το μεσημέρι, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους παραταγμένα σε διασταύρωση Νάουσας, Κουλούρα, Μακροχώρι και Αλεξάνδρεια στην Ημαθία, σε Γυψοχώρι, Αριδαία και Γιαννιτσά στην Πέλλα, σε Χαλκηδόνα, Κουφάλια, Δερβένι στη Θεσσαλονίκη, στον κόμβο των Μουδανιών και της Γαλάτιστας στη Χαλκιδική και στον κόμβο του Στρυμονικού στις Σέρρες.

Χτες το μεσημέρι, προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς σε Δερβένι, κόμβο Στρυμονικού, Μάλγαρα, Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά και Νησέλλι Ημαθίας.


Eurokinissi

Στο πλευρό των αγροτών στη διασταύρωση της Νάουσας βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες, στηρίζοντας τον αγώνα τους, το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, σωματεία αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Στη Δυτική Μακεδονία παραμένουν και ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα σε Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνας, στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο, στον Φιλώτα, στη Νεάπολη και στα Κοίλα.

Χτες το απόγευμα, οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα τον δρόμο στον κόμβο του Φιλώτα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Εορδαίας και φορέων, όπως του Συλλόγου Γυναικών (μέλους της ΟΓΕ) και εργατικών σωματείων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών που διεκδικούν να παραμείνουν στα χωριά και τα χωράφια τους.

Δυναμώνουν τα μπλόκα σε Στερεά και Εύβοια

Χτες, Τετάρτη, τα μπλόκα σε Στερεά και Εύβοια προχώρησαν σε αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μηχανοκίνητες πορείες με τρακτέρ και άλλες πολύμορφες δράσεις. Ενώ σήμερα, Πέμπτη, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί από ολόκληρη την Εύβοια διοργανώνουν πανευβοϊκό συλλαλητήριο, στις 12 μ., μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα, με τις δράσεις κλιμάκωσης να συνεχίζονται σε όλα τα μπλόκα της περιοχής.

{ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ}

Eurokinissi

{ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ}
Συγκεκριμένα, χτες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Ανθήλης στη Λαμία προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Για σήμερα, Πέμπτη, έχουν προγραμματίσει νέα κινητοποίηση στην Εθνική Οδό στις 12 μ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και σωματείων της περιοχής, εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα τους.

Επίσης, στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου της Λαμίας βρέθηκε κλιμάκιο το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Φθιώτιδας και ο δήμαρχος Λαμιέων.

Σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Σκάλας Αταλάντης, όπου και έχουν στήσει το μπλόκο τους, προχώρησαν χτες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Λοκρίδας. Στο πλευρό τους μάλιστα βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής, ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του ΔΣ.

Σε καθημερινούς αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης προχωρούν επίσης οι αγρότες στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι αγρότες του μπλόκου στο Κάστρο προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού το βράδυ της Τρίτης και αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας από τη σύσκεψη της Νίκαιας, όπου και αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα. Παράλληλα, χτες, Τετάρτη, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Λιβαδειάς, ενώ το μπλόκο συνεχίζει να ενισχύεται με νέες δυνάμεις και τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή.


INTIME NEWS

Σε μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προχώρησαν χτες, Τετάρτη, και οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της βόρειας Εύβοιας. Με πορεία από το μπλόκο που έχουν στήσει στην είσοδο του χωριού Κήρινθος έφτασαν στο Μαντούδι και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας.

Στο μεταξύ, νέο μπλόκο, με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, έστησαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας - Τιθορέας στη Φθιώτιδα. Το νέο μπλόκο στήθηκε στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο χωριό Μόδι, με τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Ηπειρο

Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στην πύλη του εξωτερικού, πάνω στην Εγνατία Οδό, προχώρησαν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας χτες, συντονίζοντας τη δράση τους με τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα το απόγευμα μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο της Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προς την είσοδο του λιμανιού. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με μπλόκο της αστυνομίας που επιδίωξε τον αποκλεισμό τους.

ΑΙΓΙΟ
ΑΙΓΙΟ
Ωστόσο οι αγρότες, κρατώντας ανυποχώρητη στάση για την υλοποίηση της απόφασής τους για συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, παρέκαμψαν το μπλόκο με τα περιπολικά και παρατάχθηκαν επί της Εγνατίας Οδού. Την κινητοποίηση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και άλλοι φορείς της περιοχής.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι αγρότες στο μπλόκο του Λούρου Πρέβεζας χτες το απόγευμα με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αρτας - Πρέβεζας. Το μπλόκο ενισχύεται και με νέα τρακτέρ από το Καναλάκι Πρέβεζας. Στην Αρτα οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε δυναμική κινητοποίηση με μηχανοκίνητη πορεία.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στην Ερμίτσα Αγρινίου και στη Βόνιτσα, με τους συμμετέχοντες στο πρώτο να πραγματοποιούν χτες συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου στο σημείο της συγκέντρωσής τους.

Παράλληλα, επεξεργάζονται και νέες μορφές δράσεων, με συγκέντρωση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, κινητοποίηση στο Αγρίνιο, αλλά και μάζεμα συμμετοχών για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καθημερινά στον χώρο, άλλωστε, πραγματοποιούνται συσκέψεις ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων.

Τον Ε65 απέκλεισαν στην Καρδίτσα
Τον Ε65 απέκλεισαν στην Καρδίτσα
Στην Ηλεία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί σε πανηλειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Πέμπτη στις 9 π.μ., ενάντια στη δίωξη που έχει ασκηθεί κατά του προέδρου της, Θανάση Βομπίρη, για κινητοποιήσεις προηγούμενων χρόνων. Πρόκειται για ενέργεια που έρχεται ενώ οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται ξανά στον δρόμο του αγώνα σχεδόν για τα ίδια αιτήματα με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους και ενώ είναι σε χειρότερη κατάσταση σήμερα.

Παράλληλα, ενισχύεται το μπλόκο του κόμβου Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συμβολικών αποκλεισμών της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου στο σημείο αυτό.

Στην Αχαΐα, σε νέες συγκεντρώσεις με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα καλεί σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, στους κόμβους Κουρλαμπά και Σταυροδρομίου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου.

Χτες, τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Κάτω Αχαγιάς στη Δυτική Αχαΐα, επί της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, με τους αγρότες να καλούν σε κλιμάκωση και με νέες δράσεις τις επόμενες μέρες.

Στο Αίγιο, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στη γέφυρα Σελινούντα, καλώντας και σε αποκλεισμό της νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών, το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ετοιμάζουν και νέες δράσεις με συλλαλητήριο στην πόλη και προετοιμάζονται και για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με συμμετοχές και ενημερώσεις στα χωριά.

Στην Πελοπόννησο

Αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της πανελλαδικής τους σύσκεψης δηλώνουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε νομούς της Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, χαιρετίζοντας τη μεγάλη κινητοποίηση της Δευτέρας και Τρίτης με το συλλαλητήριο στην Καλαμάτα, καλούν σε ενίσχυση των μπλόκων τους στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ (Μεσσήνη) και στον Χανδρινό.

Παράλληλα, για σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., έχει προγραμματιστεί παμμεσσηνιακή σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στο μπλόκο της Μεσσήνης, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις κλιμάκωσης με «οδηγό» όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Νίκαιας. Τα μπλόκα έχουν άλλωστε ενισχυθεί και αναμένονται αποκλεισμοί δρόμων και άλλες δράσεις, ενώ προετοιμάζεται και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στη Λακωνία, παραμένει το μπλόκο στον κόμβο Δαφνίου - Κροκεών, όπου αντίστοιχα αναμένονται δράσεις κλιμάκωσης, όπως και από το μπλόκο του Αστρους Κυνουρίας στην Αρκαδία, όπου χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη.

Στην Κορινθία, σε μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη Νεμέα καλεί για αύριο, Παρασκευή, το πρωί, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος της περιοχής.

Στήνεται και δεύτερο μπλόκο στην Κρήτη

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και δυναμώνουν στην Κρήτη, αφού οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών - Αστερουσίων, Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου αποφάσισαν το στήσιμο μπλόκου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον κόμβο των Πεζών, από αύριο, Παρασκευή. Παράλληλα στα Χανιά καθημερινά ενισχύεται με παρουσία αγροτών από όλο τον νομό το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, με τους αγρότες να προχωρούν καθημερινά στις 5 μ.μ., σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό παν-χανιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια Υγεία, με μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από τον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ