ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»
«Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν»

Ενα κωμικό θρίλερ του Αγγελου Πυριόχου με την Ελ. Γερασιμίδου, από τις 24 Φλεβάρη | Για δύο Κυριακές η παράσταση stand up comedy του Κ. Καραγάνη «Εχω θυμό»

Το κωμικό θρίλερ «Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν (Ελένη η Αντεροβγάλτρια)» του Αγγελου Πυριόχου ανεβαίνει στο Θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4, Γκάζι, Μετρό «Κεραμεικός»), με την Ελένη Γερασιμίδου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Ξένου, από τις 24 Φλεβάρη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η υπόθεση:

Ενα κορίτσι μεγαλώνει στην καθόλου αγνή ελληνική επαρχία. Ετσι ξεκινάει το θρίλερ «Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν».

Κωμικό θρίλερ, αφού το κορίτσι λόγω συνθηκών γίνεται αντεροβγάλτρια. Θα μπορούσε να λέγεται και ανασκολοπίστρια, αλλά η ταινία που της άνοιξε τον δρόμο ήταν «Ο Τζακ ο αντεροβγάλτης». Ο πατέρας σκότωσε την μάνα, η μικρή τάχθηκε από μόνη της στους Αγίους Αναργύρους να μείνει παρθένα έως τα 30 της αλλά έπεσε θύμα παπά, πριν πέσει θύμα της ο παπάς και φορτώσει το έγκλημα στον πατέρα. Μια λαμπρή καριέρα άνοιξε για την μικρή παρθένα, αφού εβιάσθη, δεν υπέκυψε με τη θέλησή της. Σίριαλ κίλερ, διότι ήταν θέλημα Θεού, ακόμα κι όταν είδε τον Καλογήρου να πνίγει την Λάσκαρη στη «Στεφανία», γιατί έμενε δίπλα στα στούντιο της «Φίνος Φιλμ».

Ενα ξεκαρδιστικό θρίλερ του Αγγελου Πυριόχου, με την Ελένη Γερασιμίδου στον ρόλο της μικρής Ελένης της Αντεροβγάλτριας, που μετά από κάθε δολοφονία αναρωτιέται «Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν».


Μια ολόκληρη εποχή περνά μέσα από τον μονόλογο, σχεδόν κινηματογραφικά, με πολλές ανατροπές και τους πιο αστείους φόνους που έχετε δει ποτέ.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Ξένος.

Οι συντελεστές:

Συγγραφέας: Αγγελος Πυριόχος

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ξένος

Στον ρόλο της Ελένης η Ελένη Γερασιμίδου

Κινησιολογία: Μαρίνα Μαυρογένη

Φωτισμοί: Αγγελική Ξένου - Γιώργος Ζιώγαλας

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Κωνσταντίνος Καραγάνης

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21.00, από τις 24/2 έως τις 30/3

Εισιτήρια: 13 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+, ομαδικά 10 άτομα+).

Early bird: 8 ευρώ (στην ηλεκτρονική προπώληση για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγες μέρες πριν την έναρξη της παράστασης).

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2114057249

Για δύο Κυριακές stand up comedy

Η παράσταση stand up comedy του Κωνσταντίνου Καραγάνη με τίτλο «Εχω θυμό» επιστρέφει ανανεωμένη στο Θέατρο «Από Κοινού» για δύο Κυριακές, 11 και 25 Φλεβάρη, στις 8 το βράδυ.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε θυμό και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Και δεν τον έχουμε από μόνοι μας. Κάποιος μας τον προκαλεί.

Ο Κωνσταντίνος (συνεχίζει να) είναι έξαλλος. Με τις «μανούλες» των social media. Γενικά με τα social media. Με τις ταυτότητες. Με τις θεωρίες συνωμοσίας. Με τα «σύγχρονα» εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα. Με τα ζώδια. Με τα Χριστούγεννα, με του Αγίου Βαλεντίνου. Με τους γάμους. Βασικά με όλα, γιατί η λίστα μεγαλώνει συνεχώς. Και πρέπει να πει, γιατί θα σκάσει. Αλλά θα βοηθήσει και εσάς να ξεπεράσετε τον θυμό μας. Θα προσπαθήσει τουλάχιστον. Μην τα θέλετε όλα δικά σας...

Συντελεστές:

Κείμενα - παρουσίαση: Κωνσταντίνος Καραγάνης

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καραγάνης (σιγά τον Σκορτσέζε)

Μουσική: Δεν έχουμε

Σκηνικά - κοστούμια: Ούτε απ' αυτά έχουμε

Φωτισμοί: Μία λάμπα, και πολύ του είναι

Βοηθός σκηνοθέτη: Είναι τσιφούτης, δεν πλήρωσε κάποιον

Κυριακή 11/2 και Κυριακή 25/2 στις 20.00

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2114057249

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ


«Αφήστε τα τραγούδια να μιλάνε»

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά θα εμφανιστεί τις Παρασκευές του Μάρτη (8, 22 και 29/3) στο θέατρο «Αλσος» παρουσιάζοντας την παράσταση με τίτλο «Αφήστε τα τραγούδια να μιλάνε».

Με σπουδαία διαδρομή, κορυφαίες συνεργασίες και πολύ χαρακτηριστικό στίγμα στο ελληνικό τραγούδι, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανακαλεί φέτος στο «Αλσος» δικές της αξεπέραστες ερμηνείες από τις συναντήσεις της με κορυφαίους συνθέτες και ποιητές, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Γκάτσο, τον Μανώλη Αναγνωστάκη κ.ά., αλλά επίσης δοκιμάζει για πρώτη φορά τραγούδια που την συγκινούν, την γοητεύουν και της ανοίγουν νέους δρόμους.

«Αφήστε τα τραγούδια να μιλάνε», είναι ο τίτλος από το νέο τραγούδι της Μαργαρίτας Ζορμπαλά που κυκλοφορεί σε λίγο καιρό, σε μουσική Νεοκλή Νεοφυτίδη και στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη - και ταυτόχρονα ο τίτλος της νέας της παράστασης, η οποία δίνει έμφαση στο πρώτο μέρος της στον λόγο που ντύνει τη μουσική, στο κοινωνικό τραγούδι και στους στίχους κορυφαίων ποιητών και στιχουργών με νοήματα διαχρονικά και ανελέητα και, στο δεύτερο μέρος, στον λυρισμό, στη ζεστασιά των τραγουδιών, στη συντροφικότητα και τη συμμετοχή του κοινού.

Μαζί της ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, στην ενορχήστρωση τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου, ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν και την ακουστική κιθάρα, ο Θοδωρής Κουέλης στο μπάσο και ο Κωνσταντίνος Μακαρίτης στο φλάουτο.


Δύο έργα του Παπαδιαμάντη στη σκηνή

Ο Παπαδιαμάντης φιλοτεχνημένος από τον Τάσσο
Ο Παπαδιαμάντης φιλοτεχνημένος από τον Τάσσο
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει τα αριστουργηματικά έργα «Ονειρο στο κύμα» και «Ερως Ηρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε μια παράσταση το Σάββατο 17 Φλεβάρη στις 8 μ.μ. στο STUDIO New Star Art Cinema (Σταυροπούλου 33, Αθήνα).

Με τα δύο αυτά έργα, «Ονειρο στο κύμα» και «Ερως Ηρως», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αποδίδει δύο από τις όψεις του έρωτα, με δικά του βιώματα, από το δέος, τη μέθεξη, το πάθος, τη συντριβή, έως το μεγαλείο και τον ηρωισμό της ψυχής του.

Στο πρώτο, μας μεταφέρει στα χρόνια της εφηβείας του σ' ένα παραδείσιο τοπίο εικόνων, χρωμάτων και ήχων. Μια νύχτα αντικρίζει με δέος την νεαρή συνομήλική του Μοσχούλα, καθώς κολυμπώντας γυμνή μες στη θάλασσα, κινδυνεύει. Η ευχαρίστηση ότι της σώζει τη ζωή αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία από την ερωτική επιθυμία. Στο δεύτερο, που θα μπορούσε να ήταν η φυσική εξέλιξη του προηγούμενου, ο έρωτας του Γιωργή για την αγαπημένη του γίνεται πάθος, όταν κινδυνεύει να την χάσει από έναν πολύ μεγαλύτερό του και ευκατάστατο άνδρα...

Εισιτήρια στο ticketservices.gr.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κάθε Τετάρτη με ενδιαφέρουσες προβολές και αφιερώματα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης ετοίμασε με αγάπη και μεράκι και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών κάθε Τετάρτη στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις» (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, Μπουμπουλίνας 59 και Αθ. Διάκου), με ελεύθερη είσοδο.

Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο που παραχωρεί ο δήμος Πετρούπολης, θα προβληθούν πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες, με συζήτηση στο τέλος κάθε προβολής.

Με τη νέα χρονιά, η Λέσχη έχει συμπεριλάβει ταινίες που προβλήθηκαν στα διάφορα φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Solidarity Film Festival/Killah P, Φεστιβάλ WIFT GR), ελληνικές και ξένες, καθώς και ταινίες σκηνοθετών - φίλων της Λέσχης που τη στηρίζουν.

Την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στις 20.00 πραγματοποιείται το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της κινηματογραφικής λέσχης στους μικρομηκάδες με την προβολή 4 ταινιών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές τους. Θα προβληθούν οι ταινίες: #screenlife - Αντώνης Καραθανασόπουλος (21'), Wings - Φοίβος Ημελλος (17'), Με λένε Αντι - Ανδρέας Βακαλιός, Φίλη Ολσέφσκι (16') και The knock - Ισμήνη Πρωίου (12').

Ολόκληρος ο μήνας Μάρτης είναι αφιερωμένος στη γυναίκα, ενώ τον Απρίλη ακολουθούν αφιερώματα στον γαλλικό και τον τσέχικο κινηματογράφο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ