ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κυνήγι μαγισσών» κηρύσσει η ΕΕ για να υπερασπιστεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Ζητάει από τις μυστικές υπηρεσίες να ξεκινήσουν έρευνες και ποινικές διώξεις κατά ευρωβουλευτών, από τις πολιτικές ομάδες «να παρακολουθούν» τους βουλευτές τους, στήνει επιτροπές μακαρθισμού και επιβάλλει κυρώσεις έως και καθαίρεση, η... δημοκρατία των μονοπωλίων

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το κατάπτυστο ψήφισμα με τίτλο «Russiagate: Ισχυρισμοί για ρωσική παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», που συνυπογράφουν ΕΛΚ, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και ακροδεξιοί, το οποίο εγκαινιάζει μια εποχή πογκρόμ διώξεων από τα όργανα της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις εναντίον όσων αντιτίθενται στην ιμπεριαλιστική ένωση του κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή - αντιδραστική στρατηγική της. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι το ψήφισμα αυτό στήριξαν και η συμπρόεδρος της λεγόμενης ομάδας της «αριστεράς» (GUE/LEFT) από το κόμμα του Μελανσόν και άλλοι ευρωβουλευτές της ίδιας ομάδας.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με μοναδικό "στοιχείο" κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων κατηγορεί συλλήβδην σαν κατασκόπους και όργανα της Ρωσίας διάφορους ευρωβουλευτές, κάνοντας ονομαστική αναφορά σε μια ευρωβουλευτή από τη Λετονία και φωτογραφίζοντας ως συνένοχους όσους άλλους "έχουν συμμετάσχει σε δράσεις από κοινού με την εν λόγω βουλευτή, εκφράζοντας παρόμοιες απόψεις και υποστηρίζοντας ανοικτά τις θέσεις της Ρωσίας", επίσης Καταλανούς ευρωβουλευτές και διάφορους άλλους βουλευτές σε κράτη - μέλη και αξιωματούχους της ΕΕ.

Προβοκατόρικα το ψήφισμα επιχειρεί να ταυτίσει τη Σοβιετική Ενωση με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία και τον Πούτιν, που μέχρι την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία η ΕΕ θεωρούσε "στρατηγικό εταίρο" και "προνομιακό συνομιλητή" της, που μοιράζονται "κοινές αξίες", το βάρβαρο δηλαδή εκμεταλλευτικό σύστημα. Το άθλιο ψήφισμα καλεί τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών - μελών και τους διάφορους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ να ξεκινήσουν έρευνες και ποινικές διώξεις κατά των ευρωβουλευτών που, σαν καταδότης, κατονομάζει, ενώ δηλώνει ότι το Ευρωκοινοβούλιο "είναι έτοιμο να παράσχει την πλήρη στήριξη και συνεργασία του προς τον σκοπό αυτό". Ζητάει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους από το Ευρωκοινοβούλιο με μέτρα, όπως χρηματικές ποινές και την αναστολή της βουλευτικής τους δραστηριότητας, και αναθέτει στις πολιτικές ομάδες "να παρακολουθούν τις ενέργειες των βουλευτών τους". Τη διενέργεια "εσωτερικής έρευνας" και σύσταση "ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής" κατά τα πρότυπα των πιο σκοτεινών εποχών του μακαρθισμού. Οπως δήλωσε στη σχετική συζήτηση κι ο Ελληνας επίτροπος, Μ. Σχοινάς, "η εποχή της ευρωπαϊκής αθωότητας τελείωσε", που σημαίνει ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία ξεκινάει ένα "κυνήγι μαγισσών", όπου κάθε πολιτική δύναμη που αμφισβητεί ή πολύ περισσότερο ζητάει την ανατροπή της θα αντιμετωπίζει διώξεις, ποινές και καταδίκες με διάφορες κατασκευασμένες κατηγορίες, όπως "περί κατασκοπείας".

Κι αυτά τα λέει το Ευρωκοινοβούλιο που κλίνει σε όλες τις πτώσεις τα "ανθρώπινα δικαιώματα", "το κράτος δικαίου" και την "ελευθερία του λόγου και της έκφρασης".

Το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απόδειξη ότι "η ευρωπαϊκή δημοκρατία" τους είναι η σάπια μέχρι το μεδούλι δικτατορία των μονοπωλίων.

Είναι μια ακόμη ένδειξη της ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής της ΕΕ και με όλα τα μέσα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για την προώθηση των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Εναν πόλεμο που τον πληρώνουν οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας με το αίμα τους και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης με τη βαριά φορολογία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια κ.ο.κ.

Οσα κατασταλτικά μέτρα κι αν λάβει η ΕΕ δεν θα μπορέσει να σταματήσει την πάλη των εργαζομένων, της αγωνιζόμενης αγροτιάς και της νεολαίας για τα δικαιώματά τους, ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ