ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

- Σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., οι Οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα από τα σοβιετικά κινηματογραφικά αριστουργήματα, η ταινία «Ο Λένιν τον Οκτώβρη» του Μιχαήλ Ρομ. Η ταινία παραχωρήθηκε από την «NEW STAR», την οποία η ΤΕ Ηλείας ευχαριστεί για την προσφορά της.

- Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., οι Οργανώσεις Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ραιδεστού. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με αποσπάσματα από σοβιετική ταινία για τα γεγονότα από τον Απρίλη στον Οκτώβρη του 1917.

«... Φτώχεια και πολιτική στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου»

Σήμερα η βιβλιοπαρουσίαση

Σήμερα, Παρασκευή η «Σύγχρονη Εποχή» και η Τομεακή Οργάνωση δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Το κόκκινο και το γκρίζο. Φτώχεια και πολιτική στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου». Θα μιλήσουν ο Κώστας Τζιάρας, συγγραφέας του βιβλίου και δρ. του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο «Ενεκεν», Προξένου Κορομηλά 37.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία - αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Τη Δευτέρα 4 Μάρτη στο Περιστέρι | Θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 4 Μάρτη στις 7 μ.μ. η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Περιστέρι, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος» (Β. Ηπείρου 23). Θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μπάσης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη. Συμμετέχει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Χορωδία - ρυθμός του Νίκου Χιώτογλου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τιμά τα 81 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά σήμερα τα 81 χρόνια από την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ, στις 5 μ.μ. στο Πάρκο της ΕΠΟΝ, δίπλα στο ιστορικό σπίτι στο οποίο ιδρύθηκε (Δουκίσσης Πλακεντίας 3) στους Αμπελόκηπους.

Επίσης σήμερα, στις 6 μ.μ., το Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμά την 81η επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ καταθέτοντας λουλούδια στο «Κάστρο» της Οδού Μπιζανίου, στη μνήμη των 10 μαχητών της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στις 24 Ιούλη 1944.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ