ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος τον Απρίλη από τον θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΤΙΦΗ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από το Γοργoγύρι Τρικάλων. Ως την τελευταία στιγμή που «έφυγε» από κοντά μας ο Γιώργος Λιατίφης, στάθηκε ένας αταλάντευτος κομμουνιστής, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες για την υλοποίηση των αποφάσεων και των ιδανικών του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης εξορίας του στη δικτατορία, με τη μετέπειτα συνεχή και συνεπή αγωνιστική δράση του.

Επίσης, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΠΕΛΑΓΙΑ ΛΙΑΤΙΦΗ, μέλος του ΚΚΕ, που στάθηκε μια αταλάντευτη κομμουνίστρια, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στους αγώνες για την υλοποίηση των αποφάσεων και των ιδανικών του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Επίσης, ως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πήρε κι αυτή τη γνώριμη «ανταμοιβή» που επιφύλασσε το αστικό μετεμφυλιακό κράτος στους αγωνιστές της αντίστασης κατά των κατακτητών, φυλακίστηκε, βασανίστηκε, όπως και όλη η οικογένειά της, με δολοφονίες των αδελφών της, ενώ ο άντρας της στάλθηκε 3,5 χρόνια εξορία κατά τη διάρκεια της χούντας. Μα αυτή εκεί, ακλόνητη, πιστή στον δρόμο του δίκαιου. Παρά τις διώξεις και τις ανθρώπινες απώλειες. Βάδισε με το κεφάλι ψηλά στο μέλλον, ευτυχώντας να αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, ευτυχώντας να δει τους καρπούς της οικογένειάς της να συνεχίζουν την ιστορική της διαδρομή στο κίνημα και στο Κόμμα. Να συνεχίζουν τον δρόμο που έδειξε περήφανα αυτή.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Τάκης, Ελένη και Κώστας προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Τρικάλων.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η σύζυγος και μάνα ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγίας Βαρβάρας.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ
Ο σύζυγος Φωκίωνας, τα παιδιά Αννα - Κωνσταντίνα - Μαρίνος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΩΣ ΜΑΝΙΚΑ, που «έφυγε» στις 29/12/2023 από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Ηταν ένας αληθινός άνθρωπος, μια γνήσια αγωνίστρια της ζωής, μια πιστή φίλη του ΚΚΕ. Θα τη θυμόμαστε με πολλή αγάπη.

Οικογένεια Παναγιώτη και Βαρβάρας Παρασκευόπουλου

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή η συναγωνίστριά μας ΜΑΡΙ ΠΡΙΦΤΗ. Κόρη του αγωνιστή και βουλευτή της ΕΔΑ Γεράσιμου Πρίφτη. Η Μαρί Πρίφτη, με εξαιρετικό ήθος, αξιοπρέπεια και επτανησιώτικη κουλτούρα, αγωνίστηκε για το γυναικείο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΟΓΕ για πάνω από τριάντα χρόνια. Υπήρξε αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Εκδοσης του περιοδικού. Εμείς οι γυναίκες του παλιού προεδρείου την αποχαιρετούμε με σεβασμό, με άσβεστες θύμησες από τους κοινούς μας αγώνες και στη μνήμη της δίνουμε 100 ευρώ στην ΟΓΕ για τους σκοπούς της.

Κατίνα Καραμάνου, Ντέπη Τσακίρογλου, Αιμιλία Αγκαβανάκη, Ασπα Μανδηλαρά

  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στη μνήμη της ΜΑΡΙ ΠΡΙΦΤΗ προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τον χαμό του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πελασγίας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΠΑΡΑΚΟΥ ΘΥΜΙΟΥ, που συμπληρώνονται 40 μέρες από τον θάνατό του, η Κομματική Οργάνωση Ευπαλίου Δωρίδας του ΚΚΕ, οι συγχωριανοί του και συνάδελφοί του απέδωσαν το ποσό των 150 ευρώ στο πλαίσιο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Από πολύ νέος πήρε μέρος στην οργανωμένη πάλη, οργανώθηκε το 1975 στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του. Διετέλεσε γραμματέας στο σωματείο ΟΤΑ του Βύρωνα. Τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στο Μοναστηράκι Δωρίδας και εργαζόταν ως υπάλληλος στον δήμο Δωρίδας. Το 2015 - 2018 διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟ Ευπαλίου του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις στο πλαίσιο της κομματικής δράσης, στο σωματείο του και στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού του, διατελώντας και πρόεδρος του ΔΣ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΚΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΚΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΡΑΝΗ, που στις 14 Φλεβάρη συμπληρώθηκε 1 χρόνος από την απώλειά του, της λατρευτής μας ΑΥΡΑΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑ - ΚΟΥΤΗΡΗ και της ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που η ιστορία της μέσα από τις προσφορές της μανούλας της και της αδερφής της, τόσο πολύ μας συγκίνησε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Α. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ «έφυγε» από κοντά μας. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι γονείς του, η αδερφή του

***

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΤΖΕΤΑΚΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

Η σύζυγος Εύα, ο γιος Σπύρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΗ ΛΙΓΝΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Η σύζυγός του Σταματούλα Λιγνού

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΚΑΚΙΟΥ και ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΑΚΑΚΙΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Ο γιος τους Τάκης Κακακιός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πέρυσι τον Φλεβάρη, προσφέρω αντί για μνημόσυνο το ποσό των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Κατερίνα Μαρκοπούλου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ, του αγωνιστή, του φίλου, τον συντρόφου που πάντα ήταν δίπλα μας σε όλες τις καμπές της ζωής μας και που αφιέρωσε τη ζωή του στο ΚΚΕ και στο κίνημα μέσα από τους οικοδόμους, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, του ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, του αγωνιστή, του συντρόφου, του θείου, του αδελφού, που μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και από το κίνημα εμποροϋπαλλήλων Λάρισας αλλά και όπου του ανατέθηκε, υπηρέτησε τον σκοπό για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, του ΚΩΣΤΑ ΤΑΚΟΥ, του φίλου και συντρόφου με υψηλή ταξική συνείδηση, πιστού στο ΚΚΕ που έδρασε μέσα από το κίνημα των οικοδόμων, αυτών των τριών φάρων και παραδειγμάτων για όποιον θέλει να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και για μια πιο δίκαιη κοινωνία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
Οικογένειες Ντάλιου Κομνά, Ντάλιου Γιώργου και Θωμά

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μου ΠΑΝΤΕΛΗ, των θείων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ, όλοι από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γεωργία Μαρκάκη

***

ΦΩΤΟ

Στην ανταρτομάνα Καισαριανή γεννήθηκε η λεβεντομάνα ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ. Από τα νεανικά της χρόνια διάλεξε με ποια πλευρά της Ιστορίας θα πήγαινε. Διάλεξε τον δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, του μη συμβιβασμού. Στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια έμεινε όρθια μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μεγάλωσε τρία υπέροχα παιδιά.

«Μπούλιω» το χαϊδευτικό της στον στενό οικογενειακό κύκλο. Με συντροφιά το αγαπημένο της μπαστουνάκι έδινε πάντα το «παρών» σε κάθε εκδήλωση του τιμημένου ΚΚΕ. Τα 87 χρόνια που κουβαλούσε στην πλάτη της, δεν την εμπόδιζαν να κάνει ιδεολογική δουλειά.

Με οδύνη έζησε τον πρόωρο χαμό της κόρης της και του εγγονού της. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή χτυπημένη από εγκεφαλικό, τα παιδιά της για να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της την ρώταγαν: Τι ψηφίζεις Μπούλιω; Εκείνη με όση δύναμη της είχε απομείνει σήκωνε το αριστερό της χέρι και με βροντερή φωνή φώναζε: KKE!!! KKE!!! «Εφυγε» από κοντά μας στις 23/1/2024.

Στη μνήμη της και για την Οικονομική Εξόρμηση οι σύντροφοι και αδέλφια της Πάνος και Τούλα Καταφυγή και Αρχοντία Ιωάννου προσφέρουν αντί στεφάνου 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαυρεωτικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 28/2/2020, προσφέρουμε στην Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

Γιάννης - Αλεξάνδρα και Χαρούλα

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο...». Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΛΟΒΟΥ προσφέρουμε στο Κόμμα μας 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου της ΤΟ ΝΔ Περιστερίου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΔΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΩΣΤΑ, ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΚΩΤΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΛΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗΣ, ΛΥΚΟΥΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, ΜΠΙΤΣΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΦΙΛΙΩΣ, ΤΣΑΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΦΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, οι οικογένειές τους και οι σύντροφοί τους προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, το ποσό των 600 ευρώ στη μνήμη τους.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕΦΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 22 Γενάρη 2024, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα Σωτήρης Σέφης και ο γιος της Βασίλης προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυμίνων Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΘΟΔΩΡΑΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από περίπου ένα χρόνο, προσφέρουμε το ποσό των 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΚΟΒ ΣΘΕ - Γεωτεχνών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή την 1/2/2022, ο γιος του Τάσος, η σύζυγός του Ευγενία και ο αδερφός του Γιάννης προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 220 ευρώ, τιμώντας τους αγώνες του.

ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΚΑΚΙΟΥ
ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΚΑΚΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΣ
ΑΥΡΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΝΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΝΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΛΙΑΤΙΦΗ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΛΙΑΤΙΦΗ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΜΑΝΙΚΑ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΜΑΝΙΚΑ
ΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΤΙΦΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΤΙΦΗΣ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕΦΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕΦΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΜΑΡΙ ΠΡΙΦΤΗ
ΜΑΡΙ ΠΡΙΦΤΗ
Προσφορά

-- Ο Γιάννης Λιβάνιος, από τους ωκεανούς, προσφέρει στο Ιδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή» 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, ώστε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, για την αξιοπρεπή φιλοξενία αγωνιστών και αγωνιστριών που μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στον ΔΣΕ, στους ταξικούς αγώνες του λαού μας.

Το Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «Το Σπίτι του Αγωνιστή» με επιστολή του εκφράζει τις ευχαριστίες του. «Η προσφορά σας αυτή συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που κάνουμε για την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού, δημοκρατικού αγώνα του λαού μας», σημειώνει μεταξύ άλλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ