ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
Σελ. /40
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΠΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΠΑΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στον αγώνα και τη ζωή, ΛΟΥΠΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον θάνατό του, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

Η σύζυγος Βασιλική, τα παιδιά και η εγγονή Χρύσα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του TAΣOY ΘΩMAPEH. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγες». Eίσαι όμως πάντα κοντά μας. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 100 ευρώ στο κόμμα που εμπιστεύτηκες, στο ΚΚΕ, μέσω KOB Tαμπουρίων.

Οι γυναίκες σου Σοφία, Μαρία, Πολίνα

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ. Μέχρι την τελευταία του πνοή πάλευε αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Η σύζυγός και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟΒ Πετρούπολης 300 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Φλεβάρη 2024 «έφυγε» από τη ζωή η ΚΑΚΑΛΕ ΔΡΟΣΙΑ, μέλος της ΟΓΕ. Στη μνήμη της, ο Κακαλές Παναγιώτης προσφέρει 50 ευρώ στην ΟΓΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ξαδέρφου ΝΙΚΟΥ ΚΟΣΣΟΡΑ, που τόσο άδικα χάθηκε στην πυρκαγιά στο Μάτι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αλίμου του ΚΚΕ.

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Γιάννης και Ρίτσα Γεωργοπούλου

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΑΤΙΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗ, μητέρας του προέδρου της ΠΕΜΕΝ, αντί στεφάνου, με βάση και την επιθυμία της οικογένειας, η ΠΕΜΕΝ προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 15 και 13 χρόνια, αντίστοιχα, που «έφυγαν» από τη ζωή οι γονείς μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ. Πιστοί και οι δυο τους στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ. Εξορία ο πατέρας μας στην Ψυτάλλεια και η μητέρα μας στο Τρίκερι. Χωρίς ποτέ να προδώσουν τις αρχές τους, ως μέλη του ΚΚΕ και «φανατικοί» καθημερινοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη τους τα δυο παιδιά τους Κομνηνός και Γιώργος προσφέρουν 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 του Γενάρη, με βαθύ πόνο είπαμε το στερνό «αντίο» στην αγαπημένη μας συντρόφισσα ΝΙΤΣΑ ΣΑΡΡΗ, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα απ' τη ζωή, μετά από ένα τραγικό ατύχημα που είχε. Η συντρόφισσα μέχρι το τέλος της ζωής της έκανε το καθήκον της απέναντι στο αλύγιστο και ανυποχώρητο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της η αδερφή της Μάρθα προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Επίσης, οι σύντροφοι της ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω προσφέρουν στη μνήμη της 350 ευρώ μαζί με την «υπόσχεση» ότι θα βαδίσουμε στον δρόμο της για να γίνει καλύτερη η ζωή, για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης η εργατική τάξη.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 40 μέρες από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του συντρόφου και φίλου ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΥΩΝΗ. Οι σύντροφοι και φίλοι από τη Λεύκα Ν. Κόσμου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων: 20 ευρώ ο Θανάσης Πάντενας, 20 ευρώ ο Αποστόλης Χριστίδης και 20 ευρώ ο Νίκος Αυρηλιώνης.

***

ΦΩΤΟ

Τον Γενάρη του 2024 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στις 26/10/1945 στην Παλιά Χράνη Πιερίας. Συμμετείχε στους αγώνες του λαού, έμεινε πιστός στο Κόμμα. Την περίοδο της παράνομης δράσης του Κόμματος διακινούσε τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Από το 1973 μέχρι και το 1980 ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, ενώ υπήρξε Γραμματέας της ΚΟΒ Χράνης. Ηταν συνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Πιερίας.

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Στη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης του 1991 κράτησε σταθερή στάση και πάλεψε ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συμμετείχε με συνέπεια στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος και στη δράση του Κόμματος.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Χράνης - Κορινού αλλά και η οικογένειά του προσφέρουν 220 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χράνης - Κορινού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΣΟΦΤΣΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 29/01/2024, η ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ προσφέρουμε στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της συζύγου μου ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΥ (φωτ.), που έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο στις 14 Σεπτέμβρη 2023, κόρης του αντιστασιακού και μαχητή του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκε σε μάχη στη Στενή της Ευβοίας, του θείου μου ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, από το Τρούπι Εύβοιας, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος αντιμετώπισε το εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδώντας «στη στεριά δε ζει το ψάρι», του πατέρα μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΗΣΙΜΟΥ (φωτ.), χιλιοδαρμένου από τη συμμορία του Βελέντζα και από τον αρχιτρομοκράτη λοχαγό Γληγορέα, γιατί όντας κτηνοτρόφος δεν έγινε καταδότης, όταν ήρθε το τμήμα του Ανάποδου στην Εύβοια τους προμήθευσε ένα καζάνι, της μητέρας μου ΑΣΗΜΩΣ ΖΗΣΙΜΟΥ (φωτ.), οπαδού του Κόμματος, προσφέρω 150 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Εύβοιας.

Ζησίμου Νίκος, Σπαθάρι Εύβοιας

***

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΧΑΝΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, εργάτη γαλουχημένου σε αντίξοες συνθήκες, με ήθος και αρχές, πατέρα του συναδέλφου και συναγωνιστή Ανδρέα Λαχανά, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 180 ευρώ μέσω της ΤΟ Φαρμάκου - Χημικής Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του στον κλάδο του Φαρμάκου

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Φλεβάρη 2024 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το «φευγιό» του συζύγου, πατέρα και παππού μας ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΠΕΤΡΟΥ (φωτ.) του Ιωάννη. Στη μνήμη του, στη μνήμη του δολοφονημένου το 1949 αδελφού του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, καθώς και στη μνήμη των γονιών τους ΙΩΑΝΝΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, η οικογένεια προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ανάκασας το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΞΙΟΥΡΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η οικογένειά του, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε στη μνήμη του 350 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νοσοκομείου Ρίου.

Ο σύντροφος Αντώνης, γεννημένος το 1954, από εργατική οικογένεια, βρέθηκε από μικρός στη βιοπάλη. Δούλεψε αρχικά στην οικοδομή, το 1988 προσλήφθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1991. Συνδικαλιζόταν από την οικοδομή ακόμα, αλλά και στο νοσοκομείο. Ολα του τα χρόνια δεν ταλαντεύτηκε και με συνέπεια υπερασπίστηκε τις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος, έως το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 28/10/1987, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που δεν λύγισε παρά τις εξορίες και τις φυλακίσεις, μένοντας πιστός στις αρχές και στις ιδέες του ΚΚΕ, ο γιος του Κώστας Αγγελής και τα εγγόνια του, σύντροφοι Αποστόλης και Βαλεντίνα Αγγελή προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 170 ευρώ μέσω της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ
ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΣΟΦΤΣΗΣ
ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΣΟΦΤΣΗΣ
ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΚΑΛΕ
ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΚΑΛΕ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ
ΝΙΤΣΑ ΣΑΡΡΗ
ΝΙΤΣΑ ΣΑΡΡΗ
ΑΣΗΜΩ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΑΣΗΜΩ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΙΟΥΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΙΟΥΡΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Προσφορά

30 χρόνια χωρίς τον αγαπημένο μας πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΛΛΟ. Δεν ξεχνάμε ότι απ' αυτόν πρωτογνωρίσαμε την κομμουνιστική ιδεολογία, τις αξίες και τα ιδανικά της ταξικής πάλης για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, αντλήσαμε δύναμη να συμβάλουμε σ' αυτόν τον αγώνα, να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα μας.

Η κόρη του, Ελένη, ο εγγονός του, Σπύρος Σαμπατακάκης

Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ο Γιάννης Λιβάνιος από τους ωκεανούς προσφέρει στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή» 500 ευρώ, ως τρίτη δόση, ώστε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, για την αξιοπρεπή φιλοξενία αγωνιστών και αγωνιστριών που μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στον ΔΣΕ, στους ταξικούς αγώνες του λαού μας.

Προσφορές από την Αυστραλία

-- Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ Αυστραλίας συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 2.510 δολαρίων Αυστραλίας και 585 ευρώ, για την οικονομική του ενίσχυση.

-- Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης Αυστραλίας συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 4.550 δολαρίων Αυστραλίας, για την οικονομική του ενίσχυση.

-- Ο σύντροφος Βασίλης Σαρηγιαννίδης προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 200 δολαρίων Αυστραλίας, στη μνήμη του πατέρα του, ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ, που πέθανε πριν από 42 χρόνια, ως μέλος του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη Αυστραλίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ