ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με χαμόγελα και ικανοποίηση επέστρεψε η αποστολή

Στο επίκεντρο της υποδοχής βρέθηκαν οι Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής, κουβαλώντας το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα

Από την υποδοχή της ελληνικής αποστολής στίβου που συμμετείχε στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης

Eurokinissi Sports

Από την υποδοχή της ελληνικής αποστολής στίβου που συμμετείχε στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης
Mε το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου άλτη του μήκους Μίλτου Τεντόγλου και τη σπουδαία χάλκινη επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ να αποτελούν τις μοναδικές διακρίσεις βάθρου στη διοργάνωση, επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης η ελληνική αποστολή του στίβου που συμμετείχε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκόβης. Τους αθλητές, τους προπονητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφία Σακοράφα και το μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, Λούλα Καρατζά, να ευχαριστούν όλους τους αθλητές της αποστολής για τις προσπάθειές τους και ειδικά τους δυο αθλητές που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, ενώ σε όλους προσφέρθηκε και ένα συμβολικό δώρο από μεριάς ΣΕΓΑΣ.

Τα δυο πρόσφατα μετάλλια ανέβασαν στα 15 τον συνολικό αριθμό των μεταλλίων που έχει καταφέρει να κερδίσει η Ελλάδα στη διοργάνωση, μπαίνοντας για μια ακόμη φορά στον πίνακα των μεταλλίων σε ένα Παγκόσμιο Κλειστού. Σημειώνεται πως το φετινό χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου ήταν το 7ο αντίστοιχο στην ελληνική συγκομιδή της διοργάνωσης, με τον Ελληνα πρωταθλητή να είναι ο κάτοχος των δύο εξ αυτών, ενώ το χάλκινο του Εμ. Καραλή ήταν το 6ο αντίστοιχο συνολικά, με την ελληνική συγκομιδή να περιλαμβάνει και δυο ασημένια.

Κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής, όπως ήταν φυσικό, οι Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής μετά τις επιτυχίες τους ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, σε δηλώσεις του για την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την επιτυχία του, εστίασε για μια ακόμη φορά στο γεγονός ότι ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο πρωινό πρόγραμμα, κάτι που όπως εξήγησε για τον ίδιο λειτουργεί αποκρουστικά, γι' αυτό και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την επίδοση στα 8.22 που του χάρισε το χρυσό. Ωστόσο ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φάνηκε αισιόδοξος για τις μελλοντικές του εμφανίσεις, τονίζοντας πως έχει όρεξη και πίστη στον εαυτό του προκειμένου να έρθουν οι καλύτερες επιδόσεις. Εστίασε στη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που, όπως είπε, αποτελούν διοργανώσεις του ανοικτού στίβου, στον οποίον ο ίδιος αισθάνεται πιο βολικά για να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των επιτυχιών στον ελληνικό στίβο και προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά απόλυτα ευχαριστημένος από τη νέα επιτυχία του αθλητή, στον οποίον μάλιστα ευχήθηκε να διπλασιάσει τα μέχρι τώρα 10 μετάλλια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Ενώ παρότι δεν ήρθε η μεγάλη επίδοση, αναφέρθηκε στη σημαντική επιτυχία του αθλητή του να πάρει ακόμα μια πρωτιά, και μάλιστα απέναντι σε πολύ αξιόλογους αντιπάλους που ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο, όπως είπε.

Χαρούμενος παρά την κούρασή του και την αϋπνία του τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε στην άφιξη της αποστολής και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος μάλιστα έτυχε και θερμής υποδοχής από τους παράγοντες του ΣΕΓΑΣ και τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Μιλώντας για την επιτυχία του, ο νεαρός αθλητής στάθηκε και στην πολύτιμη βοήθεια που είχε από τον προπονητή του, Χάρη Καραλή, τις οδηγίες του οποίου ακολούθησε πιστά και αποτέλεσαν το εφαλτήριο για να φτάσει στη σπουδαία διάκριση.

Ικανοποιημένη από την εμφάνισή της και την 7η θέση στον τελικό του επί κοντώ, προερχόμενη μάλιστα και από τραυματισμό που την ταλαιπώρησε για δυο βδομάδες, δήλωσε και η Κατερίνα Στεφανίδη, με την έμπειρη πρωταθλήτρια να επιστρέφει στην Ελλάδα προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει των μελλοντικών της υποχρεώσεων.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, ενώ για τη Γερμανία ταξίδεψε η Τατιάνα Γκούσιν προκειμένου να εξετάσει το πόδι της, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν.

SUPER LEAGUE
Την αναβάθμιση του VAR ζητούν ΕΠΟ και Λίγκα

Την ανανέωση της σύμβασης με το VAR για τους αγώνες του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου ζητούν με κοινή τους επιστολή ΕΠΟ και Super League. Η Ομοσπονδία με σχετική ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να σταλεί κοινή επιστολή της ΕΠΟ και τη Super League με το παραπάνω αίτημα. Στην ίδια επιστολή ζητείται και η αναβάθμιση του συστήματος, με την προσθήκη νέων τεχνολογιών, όπως το goal line technology (δείχνει αυτόματα πότε η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος) και το ημιαυτόματο οφσάιντ, που θεωρείται πιο ακριβές σε σχέση με την τεχνολογία των γραμμών, που χρησιμοποιείται από το VAR.

Προς αναβολή η 2η αγωνιστική των πλέι οφ, λόγω Εθνικής

Προς αναβολή οδεύει η 2η αγωνιστική των πλέι οφ στη Super League, που πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της φέρεται ανεπίσημα να είναι η Κυριακή 10 Μάρτη, λόγω των προγραμματισμένων αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας ανδρών για τα πλέι οφ του Nations League, που θα κρίνουν την υπόθεση πρόκριση στο Euro 2024. Θυμίζουμε ότι η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Μάρτη, στον έναν από τους δύο ημιτελικούς των πλέι οφ. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ έχει εκφραστεί θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει αγωνιστική δράση πρωταθλήματος εκείνο το διάστημα, προκειμένου να έχει τους διεθνείς παίκτες περισσότερες μέρες στη διάθεσή του. Αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Super League για τον καταρτισμό του προγράμματος των πλέι οφ και των πλέι άουτ του πρωταθλήματος, καθώς προηγήθηκε προχτές η κλήρωση των αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί η αναβολή της αγωνιστικής σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, αλλά να διεξαχθεί κανονικά με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό για τα πλέι άουτ.

ΕUROCUP
Για μια θέση στα προημιτελικά ο Αρης

Οι «κίτρινοι» δοκιμάζονται σήμερα στη Λετονία με την Προμετέι σε νοκ άουτ αγώνα για τον γύρο των μπαράζ

Το άλμα που θα τον φέρει στην οκτάδα του Eurocup ψάχνει σήμερα ο Αρης στη Λετονία

Eurokinissi

Το άλμα που θα τον φέρει στην οκτάδα του Eurocup ψάχνει σήμερα ο Αρης στη Λετονία
Με στόχο να κλείσει μια θέση στα προημιτελικά του Eurocup ο Αρης κοντράρεται σήμερα με την Προμετέι στη Λετονία σε νοκ άουτ αγώνα για τον έξτρα γύρο των μπαράζ (19.00, Novasports Prime). Σημειώνεται ότι ο γύρος θα κρίνει τα 4 εναπομείναντα εισιτήρια για την οκτάδα του θεσμού, στην οποία ήδη έχουν προκριθεί απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων της κύριας φάσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα (Παρί - Χάποελ Τελ Αβίβ από τον Α' Ομιλο και Μπουργκ - Κλουζ Ναπόκα από τον Β').

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης με τον αέρα της επιτυχίας τους στον όμιλο, όπου κατάφεραν με αντεπίθεση στις τελευταίες αγωνιστικές να μπουν στις θέσεις που δίνουν τη δεύτερη ευκαιρία από τον όμιλό τους, έχουν ως βασική επιδίωξη τη συνέχεια της παρουσίας στη διοργάνωση. Με την αισιοδοξία για την επίτευξη της αποστολής να είναι διάχυτη στο συγκρότημα του Γιώργου Καστρίτη, έχοντας εφαλτήριο γι' αυτό και τις επιτυχίες και εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα στις εγχώριες υποχρεώσεις. Αν και η πρόσφατη ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα για την Basket League διέκοψε το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων, στον Αρη έδειξαν να το θεωρούν ως μια κακή παρένθεση ευελπιστώντας για επανάκαμψη στον σημερινό κρίσιμο αγώνα. Στα αμιγώς αγωνιστικά, για τον Αρη αμφίβολος συμμετοχής είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο που τον ταλαιπωρούσαν τις προηγούμενες μέρες.

CHAMPIONS LEAGUE
Προβάδισμα για Σίτι και Ρεάλ

Με τις γηπεδούχους Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης να έχουν προβάδισμα πρόκρισης μετά τις εκτός έδρες νίκες τους στα πρώτα ματς, συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16» του Champions League.

Στην Αγγλία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί την Κοπεγχάγη (22.00 - Cosmote Sport 4) με στόχο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στη Δανία, όπου είχε νικήσει 3-1, και να βρεθεί ξανά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η δε Ρεάλ υποδέχεται τη Λειψία (22.00 - Mega / Cosmote Sport 2) με «προίκα» το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς στη Γερμανία, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παλέψουν για την ανατροπή και τη μεγάλη έκπληξη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Εισιτήριο για τον τελικό ψάχνουν Αρης - Παναιτωλικός

Οι δύο αντίπαλοι κοντράρονται σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης» στη ρεβάνς του έτερου ημιτελικού

Τον έτερο φιναλίστ του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου περιμένει ήδη ο Παναθηναϊκός, θα αναδείξει η σημερινή αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης» μεταξύ Αρη και Παναιτωλικού στη ρεβάνς για τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης (19.00, Cosmote Sport). Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση χάρη στην πρώτη τους νίκη στο ματς του Αγρινίου με 1-0. Με τον δρόμο να έχει ήδη ανοιχθεί οι παίκτες του Ακη Μάντζιου θέλουν σήμερα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους φθάνοντας στη σπουδαιότερη επιτυχία της ομάδας μετά από 13 χρόνια και την αντίστοιχη παρουσία τους στον τότε τελικό, συμπτωματικά και πάλι κόντρα στον ΠΑΟ.

Στην άλλη πλευρά, στον Παναιτωλικό, που έδειξε ανεβασμένος αγωνιστικά στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, καλούνται για ανατροπή των δεδομένων στοχεύοντας σε μια ιστορική αγωνιστική υπέρβαση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ