ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάρτη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Τις βάσεις πρόκρισης ψάχνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

«Δικέφαλος του Βορρά» και «ερυθρόλευκοι» δίνουν σήμερα τα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των «16» σε Ζάγκρεμπ και Φάληρο, αντίστοιχα

Τις βάσεις για την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Conference League θα επιδιώξουν να βάλουν σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δίνοντας τα πρώτα τους παιχνίδια για τη φάση των «16». Ο «Δικέφαλος», που θεωρητικά έχει το πιο δύσκολο έργο, θα δοκιμαστεί στο Ζάγκρεμπ με την Ντιναμό (22.00, Cosmote Sport 2), σε ένα ζευγάρι που θεωρείται από τα πλέον δυνατά αυτής της φάσης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», από την πλευρά τους, θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.45, Cosmote Sport 3), με το έργο τους να μοιάζει (επίσης θεωρητικά) πιο βατό.

ΠΑΟΚ: Ανεβασμένος στη δύσκολη αποστολή

Εχοντας επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία καλείται να αντεπεξέλθει σήμερα στη δύσκολη δοκιμασία του Ζάγκρεμπ προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για συνέχεια της πορείας του στη διοργάνωση. Στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος που θα αφήσει ανοιχτό τον δρόμο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη βδομάδα. Σημειώνεται ότι από την UEFA οι αγώνες των δύο αντιπάλων έχουν χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» και δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι οπαδοί στα δύο παιχνίδια. Οσον αφορά τα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε για την Κροατία με μια σημαντική απουσία στην αποστολή αφού εκτός τέθηκε ο Σαμάτα, ο οποίος προστέθηκε στους ήδη απόντες Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Εκόνγκ και Μιχαηλίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να συνεχίσει με... φόρα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θέλουν να κάνουν σήμερα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο Conference League

Eurokinissi Sports

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θέλουν να κάνουν σήμερα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο Conference League
Με τη φόρα που έχει από τις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ανακτώντας τις ελπίδες για τίτλο, ο Ολυμπιακός επιδιώκει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Φιλοξενώντας σήμερα τη Μακάμπι, οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στη νίκη που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς της Βουδαπέστης (όπου αγωνίζεται η ισραηλινή ομάδα λόγω της κατάστασης στη Μ. Ανατολή). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να σπάσουν φέτος και μια δυσμενή παράδοση όταν βρίσκουν ομάδες από το Ισραήλ στον δρόμο τους. Με τον ...αέρα που τους δίνει η πρόκριση επί της Φερεντσβάρος στον προηγούμενο γύρο, στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν για την επιτυχή έκβαση της αποστολής. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Μεντιλίμπαρ, δεν υπάρχουν προβλήματα έξτρα απουσιών, έχοντας όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην αποστολή.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Επέστρεψε στον τελικό ο Αρης

Μετά από 14 χρόνια οι «κίτρινοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Την επιστροφή στον τελικό Κυπέλλου μετά το 2010 πανηγύρισε χτες ο Αρης

Eurokinissi Sports

Την επιστροφή στον τελικό Κυπέλλου μετά το 2010 πανηγύρισε χτες ο Αρης
Την επιστροφή σε τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια σφράγισε χτες ο Αρης μετά τη λευκή ισοπαλία 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης», στη ρεβάνς για τον έτερο ημιτελικό. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» χάρη στη νίκη με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Αγρίνιο ήταν αυτοί που τελικά πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί, επικρατώντας του ΠΑΟΚ, στον ημιτελικό που είχε προηγηθεί. Μάλιστα, συμπτωματικά οι Θεσσαλονικείς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τους «πράσινους», που είχαν στην τελευταία παρουσία τους στον τελικό τη σεζόν 2009/10. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μάη, με την επιλογή όμως της έδρας να παραμένει ακόμα ακαθόριστη από τη διοργανώτρια ΕΠΟ.

Στο χτεσινό παιχνίδι, οι «κίτρινοι», αν και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα, εντούτοις συνάντησαν αρκετά προβλήματα να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αγρινίου, ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις όποιες καλές στιγμές που δημιούργησαν, με αποτέλεσμα να αυξήσουν το άγχος τους οδεύοντας προς το φινάλε. Από την άλλη, οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και μάλιστα στο τελευταίο 10λεπτο, ανεβάζοντας την πίεση, είχαν την καλύτερη στιγμή του αγώνα με τον Μπρ. Ντουάρτε (86').

Αρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (Ζουλ 90'+), Βέλεθ (Ρόουζ 90'), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Σαβέριο 79'), Μανού Γκαρθία (Φετφατζίδης 60'), Σαμόρα, Μορόν (Ανσαριφάρντ 80').

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μλάντεν (Λομόνακο 80'), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (Τσιγγάρας 81'), Φρ. Ντουάρτε (Χουάνπι 61'), Σενγκέλια (Ντίας 72'), Καρέλης (Ζοάο Πέδρο 61').

SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Χωρίς κόσμο το ντέρμπι της Τούμπας

Απορρίφθηκε η αίτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναστολή της ποινής από τη ΔΕΑΒ

Οριστικά χωρίς την παρουσία φιλάθλων του θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη για την πρεμιέρα των πλέι οφ, μετά τη χθεσινή απόρριψη της αίτησής του για αναστολή της τιμωρίας που του επέβαλε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ). Πρόκειται για την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, για ρίψη κροτίδων από οπαδούς του κατά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έπειτα από την έκθεση της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Ο ΠΑΟΚ προσέβαλε την ποινή στα διοικητικά δικαστήρια, χωρίς τελικά να δικαιωθεί.

Μετατέθηκε η 2η αγωνιστική των πλέι οφ, λόγω Εθνικής

Στη μετάθεση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 17 Μάρτη, για τις 31 του ίδιου μήνα, προχώρησε χθες ομόφωνα η Super League, που αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα της ΕΠΟ λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στα κρίσιμα πλέι οφ του Nations League, που θα καθορίσουν την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική αντιμετωπίζει στις 21 Μάρτη το Καζακστάν, στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της Β' κατηγορίας της διοργάνωσης. Το αίτημα της ΕΠΟ βασίστηκε σε σχετική επιθυμία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ, προκειμένου να έχει τους διεθνείς περισσότερες μέρες στη διάθεσή του.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ

Κατά το χθεσινό ΔΣ η Λίγκα οριστικοποίησε επίσης τις ημερομηνίες και ώρες των αγώνων των πλέι οφ. Οι ώρες των αγώνων της πρεμιέρας των πλέι οφ, την Κυριακή 10 Μάρτη, είναι οι εξής: 17.00 Λαμία - ΑΕΚ, 20.30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, 21.00 ΠΑΟΚ - Αρης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Μάη, ενώ κατά τη διάρκειά της θα υπάρξουν τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές, στις 3 Απρίλη, στις 24 Απρίλη και την 1η Μάη. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν κοινή ώρα έναρξης.

Εν αναμονή για τα πλέι άουτ

Από την άλλη η Λίγκα δεν προχώρησε σε καταρτισμό του προγράμματος των πλέι άουτ, αφού ακόμα δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14, εξαιτίας της εκκρεμότητας με την εκδίκαση της έφεσης (αύριο Παρασκευή) της ΠΑΕ Βόλος κατά της ποινής μηδενισμού που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή για τον αγώνα με την Κηφισιά, λόγω του περιστατικού με τις καταγγελίες του παίκτη της Κηφισιάς Α. Τετέι για ρατσιστική επίθεση από τον Αχ. Μπέο.

EUROLEAGUE
Για την εδραίωση ο Ολυμπιακός

Επιδιώκοντας να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών - 4 στα 5 - που τον έφεραν με αξιώσεις εντός της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας της Euroleague, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο ΣΕΦ τη Βίρτους Μπολόνια για την 28η αγωνιστική (20.00 - Novasports Prime). Οι «ερυθρόλευκοι», 6οι πλέον με απολογισμό 16-11, θέλουν τη νίκη απέναντι στην εντυπωσιακή φέτος Βίρτουυς (5η με 17-10) προκειμένου να εδραιωθούν στις προνομιούχες θέσεις που δίνουν απευθείας πρόκριση στα πλέι οφ (πρώτη εξάδα). Παράλληλα θέλουν να διατηρήσουν ανοιχτές τις βλέψεις τους για ακόμα ψηλότερα, είσοδο στην πρώτη τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Ενόψει της αποψινής κρίσιμης αναμέτρησης ο Ολυμπιακός καλείται για άλλη μια φορά να διαχειριστεί και τα προβλήματα τραυματισμών, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται οι τραυματίες Γουόκαπ και Λαρεντζάκης, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Μήτρου - Λονγκ. Παρά τις σημαντικές απουσίες, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε ότι ποτέ δεν στάθηκε στις εκάστοτε ελλείψεις, καθώς το ομαδικό παιχνίδι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα. Πρόσθεσε ότι η Βίρτους είναι εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ, εκθειάζοντας ειδικά τη δουλειά του τεχνικού τους, Λούκα Μπάνκι. Ο Ελληνας κόουτς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εικόνα των παικτών του απόψε, τονίζοντας ότι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουν είναι η μεγαλύτερη αυταπάρνηση, προκειμένου να μη φανούν τα κενά όσων θα λείψουν από το ματς.

CHAMPIONS LEAGUE
Στα προημιτελικά Παρί και Μπάγερν

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, μετά τις νίκες τους στους πρώτους χρονικά αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16».

Στη Χώρα των Βάσκων η Παρί νίκησε ξανά τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, 2-1 αυτή τη φορά, με πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Εμπαπέ (15', 66' - μείωσε στο 89' ο Μερίνο), και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-0 στο Παρίσι σφράγισε το εισιτήριο για την οκτάδα.

Στο Μόναχο η Μπάγερν, βγάζοντας αντίδραση απέναντι στην αρνητική πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα, έφτασε σε σπουδαία νίκη 3-0 επί της Λάτσιο (Κέιν 39', 66', Μίλερ 45'+2), ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στο πρώτο ματς στη Ρώμη και πήρε με τη σειρά της την πρόκριση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ