ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζωτική ανάγκη για την Αθήνα το πάρκο στο Γουδί

Με μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν απάντηση σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή, σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής ολόκληρης της πρωτεύουσας

Το «Πάρκο Στρατού»
Το «Πάρκο Στρατού»
Αποφασισμένοι να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στα σχέδια τσιμεντοποίησης του πάρκου Γουδίου, δηλώνουν μαζικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διοργάνωσαν προχτές το βράδυ ένα δυναμικό συλλαλητήριο μέσα στο χώρο που έχουν βάλει στο «μάτι» τα αρπαχτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήραν η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ενώ συμμετείχαν η «Επιτροπή για τη διάσωση του Μητροπολιτικού Πάρκου» και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης που διοργανώθηκε από την «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» ήταν η δημιουργία στην περιοχή αυτή των 965 στρεμμάτων ενός ενιαίου μητροπολιτικού πάρκου πυκνού πρασίνου και όχι τον ενταφιασμό ενός πολύ σημαντικού χώρου για το βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας κάτω από τόνους μπετόν. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κατοίκων της περιοχής. Διατράνωσαν από κοινού την πεποίθησή τους ότι ο εργαζόμενος λαός με τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις έχει τη δύναμη να επιβάλει τη θέλησή του.

«Την ίδια ώρα που τα παιδιά παίζουν σε ανήλιαγα υπόγεια, παραχωρούνται σε ιδιώτες εκτάσεις προς οικονομική εκμετάλλευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» και δημοτικός σύμβουλος Ν. Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας ακόμη τη δημοτική αρχή για διπροσωπία αναφορικά με τη στάση της στο θέμα του πάρκου. Επίσης υπογράμμισε ότι το πάρκο του Γουδίου δε διατρέχει κίνδυνο μόνο από την ανέγερση γηπέδου της «ΠΑΕ Παναθηναϊκός», αλλά και από μια σειρά άλλα έργα που σχεδιάζονται να γίνουν στο χώρο με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως γήπεδο μπάντμιντον, παγοδρόμιο, σκοπευτήριο κ.α. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι του εργαζόμενου λαού «να σπάσουν τα μούτρα τους» όλοι εκείνοι που επεξεργάζονται τα σχέδια καταστροφής του πάρκου, αφού «δεν έχει σημασία τι αποφασίζουν εκείνοι, αλλά το πόσο θα ενεργοποιηθεί ο λαός».

Από την προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση
Από την προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση
«Οταν ξεκίνησε η συστηματική καταστροφή της Αθήνας τη δεκαετία του '60 και τότε μιλούσαν για το καλό του λαού και του τόπου», τόνισε στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», σημειώνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το πρόσχημα για την ικανοποίηση της βασικής επιδίωξης του κεφαλαίου που είναι η κερδοσκοπία σε βάρος της γης. «Θέλουν να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής, επισημαίνοντας προς τους συγκεντρωμένους να μην πτοούνται από ηττοπαθείς λογικές που σκόπιμα καλλιεργούνται σε βάρος των εργαζομένων. «Αν οι πρωτοπόροι σήμερα τα δώσουν όλα και άλλοι πολλοί θα ακολουθήσουν αύριο. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν να αποτρέψουν αυτήν την πολιτική», κατέληξε.

Την ανάγκη αγωνιστικής συσπείρωσης των κατοίκων, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια τσιμεντοποίησης του πάρκου Γουδίου, σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Στ. Λάμπρου, ενώ ο Γ. Βοζικάκης εκ μέρους της Επιτροπής για τη διάσωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδίου, σημείωσε: «Οι "μνηστήρες" για την τσιμεντοποίηση του πάρκου είναι πάρα πολλοί, εμείς μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους».

Το λόγο πήραν ακόμη εκπρόσωποι μιας σειράς μαζικών φορέων και συλλόγων όπως από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου, από την Επιτροπή Ειρήνης κ.α.

Πολλοί οι διεκδικητές

Ο χώρος των παλιών στρατοπέδων που κρατά ακόμη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Ο χώρος των παλιών στρατοπέδων που κρατά ακόμη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Η επίμαχη έκταση των 965 στρεμμάτων, με το νόμο 732 του 1977 έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στους Δήμους Αθήνας και Ζωγράφου για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο νόμος παραμένει ανενεργός. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξακολουθεί να κατέχει τα 550 στρέμματα. Από αυτά τα 330 αποτελούν το «Πάρκο του Στρατού» και τα υπόλοιπα 110 στρέμματα στρατόπεδο. Εδώ και τρία χρόνια το ΥΠΕΧΩΔΕ κρατά στα συρτάρια του μια μελέτη, που το ίδιο παρήγγειλε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η οποία αφορά την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται νοτιοανατολικά της λεωφόρου Μεσογείων και μέχρι τις παρυφές του Υμηττού.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση κάθε είδους οικοδομήματος μέσα στο χώρο των 965 στρεμμάτων είναι πάρα πολλοί.

  • Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θέλει να αξιοποιήσει το στρατόπεδο για οικιστικά προγράμματα και εμπορική χρήση. Ακόμη, φέρεται να δίνει χώρο του στρατοπέδου για τη μεταφορά του ΚΤΕΟ από το Χολαργό και η έκταση που βρίσκεται σήμερα το ΚΤΕΟ να γίνει πάρκινγκ. Πριν λίγους μήνες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε προτείνει στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» την αξιοποίηση έξι κτιρίων του στρατοπέδου Βαρύτη, συνολικής επιφάνειας 8.700 τετραγωνικών μέτρων, για να στεγαστούν υπηρεσίες της «Αθήνα 2004».
  • Εκεί πρόκειται να γίνουν και «προσωρινές» εγκαταστάσεις δυναμικότητας συνολικά 20.000 θεατών όπου θα γίνουν τα ολυμπιακά αγωνίσματα του μοντέρνου πεντάθλου και του μπάντμιντον.
  • Η Εκκλησία βρίσκεται μεταξύ των διεκδικητών. Εκτός από τα 600 τμ που της παραχωρήθηκαν για την ανέγερση του ναού της Αγ. Φωτεινής, τώρα ζητάει άλλα 1.000 τμ.
  • Ο Δήμος Ζωγράφου όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστά για τη διάσωση του χώρου, αλλά προωθεί την αξιοποίηση δύο κτιρίων 800 τετραγωνικών μέτρων. Ιδια στάση κρατά και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει ήδη παραχωρήσει 20 στρέμματα για 15 χρόνια δωρεάν στην «SEAT» για να κάνει «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής».
  • Πρόσφατα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επανέφερε παλιό της αίτημα να της παραχωρηθούν 200 στρεμμάτων για να κατασκευάσει «το πιο μοντέρνο γήπεδο της Ευρώπης».
  • Ακόμη έχουν αναφερθεί κατά καιρούς μια σειρά σχέδια ανέγερσης «Ασκληπιείου Ιδρύματος», Στρατιωτικής Ακαδημίας, Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, χώρων στάθμευσης για το μετρό, για χώρους που θα στεγάσουν υπουργεία, ενώ και ο Σύλλογος «Ελπίδα» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ζητάει και αυτός έκταση για την ανέγερση νοσοκομείου.
Ξενοδοχείο - τέρας στο Λυκαβηττό σχεδιάζει η Εκκλησία!

Την κατασκευή μιας τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας στις παρυφές του Λυκαβηττού σχεδιάζει η Εκκλησία! Αυτό κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Λυκαβηττός», επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα για την περιοχή.

«Η Εκκλησία στο χώρο του Εκκλησιαστικού Λυκείου (δηλαδή πίσω από το ΝΙΜΙΤΣ, δίπλα στο Ναυτικό Νοσοκομείο) με τη συμπαράσταση της κυβέρνησης, της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μεγαλοεπιχειρηματιών ετοιμάζει μεγαθήριο ξενοδοχείο 750 κλινών σε μόλις 11 στρέμματα, κόβοντας αιωνόβια δέντρα, με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Διάκος, πρόεδρος του Συλλόγου. Επισήμανε, δε, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη εκδώσει άδεια σκοπιμότητας. Κάλεσε το Δήμο Αθηναίων να πάρει την πρωτοβουλία να κηρύξει το χώρο πράσινου, αφού είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος μετά από την επέκταση του Ναυτικού Νοσοκομείου, του Μεγάρου Μουσικής, τη συνεχή κατάληψη χώρων από την αμερικανική πρεσβεία. Τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε Δήμο Αθηναίων, ΥΠΕΧΩΔΕ και υπουργείο Πολιτισμό, που όμως "οι πολιτικές τους ηγεσίες κώφευσαν". Τέλος, είπε, ότι τα 11 κτίρια του Εκκλησιαστικού Λυκείου, τα οποία θα κατεδαφιστούν σε περίπτωση που χτιστεί το ξενοδοχείο, αποτελούν κτίρια ιστορικής μνήμης και πρέπει να διασωθούν (σσ: είναι χτισμένα από το 1908)».

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, κάλεσε τους παριστάμενους, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε εγρήγορση, λέγοντας: «Με το νέο νομοσχέδιο "σκούπα" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να γνωρίζουμε, όταν ένα έργο σχετίζεται με τα έργα για την Ολυμπιάδα τότε το απαλλοτριώνουν με διαδικασίες "εξπρές". Για το λόγο αυτό πρέπει να αντιδράσουμε πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά».

Στη χτεσινή συνέντευξη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και η Αννα Φιλίνη δημοτική σύμβουλος Αθηνών, ο Γ. Τσιρώνης εκπρόσωπος της «Πράσινης Πολιτικής», καθώς και εκπρόσωποι φορέων για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
'Η πληρώστε ή μην κυκλοφορείτε στην Αττική Οδό!..

Τον Ιούνιο του 2003, με καθυστέρηση δηλαδή 22 μηνών από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού, μήκους 13,4 περίπου χιλιομέτρων, στο οποίο παρότι στοίχισε 85 δισ. δραχμές (σε τιμές 1994) που τα κατέβαλε αποκλειστικά το ελληνικό δημόσιο, οι οδηγοί θα πληρώνουν τα «τσουχτερά» διόδια που επιβάλλουν οι εργολάβοι της Αττικής Οδού που το κατασκευάζουν...

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος επιθεώρησε χτες το εργοτάξιο, δήλωσε ότι το έργο θα μπορούσε να είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2001, δηλαδή σε δύο μήνες από τώρα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να καταλογίσει ευθύνες για την καθυστέρηση, όχι βέβαια στο ΥΠΕΧΩΔΕ που ήθελε να χαράξει το δρόμο με τέτοιο τρόπο που κατέστρεφε χιλιάδες πολύτιμα για το περιβάλλον της πρωτεύουσας δέντρα του Υμηττού, αλλά στο... Συμβούλιο της Επικρατείας που με αποφάσεις του επέβαλε την επαναχάραξη και τη λύση της σήραγγας! Ο Κ. Λαλιώτης χαρακτήρισε μάλιστα παράλογη την απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας ότι εκτός από την καθυστέρηση είχε αποτέλεσμα και την οικονομική επιβάρυνση με 25 δισ. δρχ.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης που πλέον κατασκευάζει τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες επιβάλλοντας υπέρογκα διόδια, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ προκλητικότατα ότι «όσοι δε θέλουν να πληρώνουν διόδια ας μη χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό»! Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν οι χρήστες, καθώς «όλα τα έργα με σύμβαση παραχώρησης προβλέπουν τριμερή χρηματοδότηση. Περίπου το 20 με 25% το πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, το 15 με 20% οι ιδιώτες ανάδοχοι και το υπόλοιπο περίπου 55 με 60% το δανειοδοτούν οι τράπεζες». Κι όμως, η Αττική Οδός αποτελεί απτό παράδειγμα του γεγονότος ότι οι ιδιώτες δε βάζουν τελικά ούτε δραχμή από την τσέπη τους ή τουλάχιστον δε συμμετέχουν ούτε με 10% στο κόστος, κάτι βέβαια που διαπιστώνεται και στα υπόλοιπα συγχρηματοδοτούμενα έργα, όπως το αεροδρόμιο Σπάτων, το Ρίο - Αντίρριο κ.ά. Ετσι, με την πολιτική αυτή, ο λαός αναγκάζεται να πληρώνει διπλά, μία φορά για την κατασκευή και μία για τη χρήση των έργων.

Να συμπληρώσουμε ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη, όσο και των εκπροσώπων της κοινοπραξίας, τον Οκτώβρη θα είναι έτοιμο το τμήμα της Αττικής Οδού Παλλήνη - Γλυκά Νερά, το Δεκέμβρη του 2002 τα τμήματα Ελευσίνα - Αιγάλεω και Λ. Κύμης - Λ. Κηφισίας - Λ. Πεντέλης, ενώ τέλος 2003 θα παραδοθούν τα τμήματα Αιγάλεω - Μεταμόρφωση και Λ. Πεντέλης - Γέρακας.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η τεχνολογία δε μειώνει τη φτώχεια

Οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση της φτώχειας και πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι αρνητικά για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΟΗΕ για την ανθρώπινη ανάπτυξη 2001 που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Ετσι τη στιγμή που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή των ανθρώπων των αναπτυγμένων χωρών, ο ηλεκτρισμός είναι ακόμη άγνωστος για 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι διαβιούν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα, 163 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών υποσιτίζονται και 11 εκατομμύρια παιδιά στις ίδιες ηλικίες, πεθαίνουν ετησίως από αιτίες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί. Επιπλέον, 325 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, 968 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο νερό, 34 εκατομμύρια ζουν με τον ιό του ΕΪΤΖ, 2,4 δισεκατομμύρια ζουν χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη υγιεινή και 2,2 εκατομμύρια πεθαίνουν ετησίως από ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικού χώρου.

Την ίδια στιγμή οι αναπτυγμένες χώρες προχωρούν στην αφαίμαξη κυριολεκτικά του πνευματικού κεφαλαίου των αναπτυσσόμενων χωρών. Για παράδειγμα περίπου 100.000 Ινδοί επαγγελματίες το χρόνο, κυρίως από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναμένεται ότι θα δεχτούν νέες βίζες που πρόσφατα εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος όρος της συνολικής δαπάνης για την παροχή πανεπιστημιακής παιδείας για τον κάθε έναν από αυτούς τους επαγγελματίες είναι 15.000 - 20.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η Ινδία θα χάσει δύο δισ. δολάρια το χρόνο σε πόρους, ως αποτέλεσμα αυτής της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.

Πρώτη στην κατάταξη παγκοσμίως σχετικά με το δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης είναι η Νορβηγία, δεύτερη η Αυστραλία και τελευταία στην 162η θέση είναι η Σιέρα Λεόνε. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση. Αξιοσημείωτη όμως είναι και η 6η θέση που έχουν φέτος οι ΗΠΑ από την 3η που είχαν πέρυσι. Αν και είναι δεύτερες στην κατάταξη που αφορά το κατά κεφαλή εισόδημα, είναι 12ες στην εγγραφή στο σχολείο και 24ες στον αναμενόμενο όρο ζωής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Ανέστειλαν την απεργία

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτές που εργάζονται στα δημόσια ΙΕΚ, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και δεν παρέδιδαν βαθμολογίες, ζητώντας να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα ενός χρόνου.

Σε ανακοίνωσή τους, τα διοικητικά συμβούλια του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ (ΠΣΙΕΚ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) σημειώνουν ότι μετά την εκταμίευση 5 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων και τη διαβεβαίωση του υπουργού Παιδείας ότι έγινε εισήγηση προς τον υφυπουργό Οικονομικό για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων από το Γ` ΚΠΣ εντός του Ιουλίου, αναστέλλεται η απεργία επ' αόριστον.

Δηλώνουν ωστόσο ότι αν δεν υπάρξει ταύτιση λόγων και έργων των δύο υπουργείων, θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη.

Λαθροχειρίες...

Σχεδόν δύο σελίδες αφιέρωσε χτες η «ΑΥΓΗ» για το Πάρκο στο Γουδί, με αφορμή την προχτεσινή συγκέντρωση. Ομως απέφυγε επιμελώς να αναφέρει ότι η κινητοποίηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου». Εκανε λόγο γενικώς και αορίστως για... «κινητοποίηση των κατοίκων».

Φαίνεται ότι η «Συμπαράταξη» είναι απαγορευμένη λέξη για την «εφημερίδα της Αριστεράς»...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ
Οχι άλλο τσιμέντο

Την αντίθεσή της στην ανέγερση ξενοδοχείου σε έκταση πρασίνου μέσα στον Λυκαβηττό από την Εκκλησία της Ελλάδας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων». Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Εκκλησία της Ελλάδας ευθυγραμμισμένη με το πνεύμα των καιρών (και όχι το "Αγιο Πνεύμα") για την εμπορευματοποίηση των πάντων, αποφάσισε να ανεγείρει ξενοδοχείο - τέρας 750 κλινών σε έκταση πρασίνου στο Λυκαβηττό, επιβαρύνοντας κι άλλο μια ήδη κορεσμένη περιοχή».

Ακόμη, η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την «αυθάδη», όπως τη χαρακτηρίζει, αίτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς την Πολιτεία «να της χαρίσει 200 στρέμματα ανυπολόγιστης οικονομικής αλλά προπάντων οικολογικής αξίας, στο Γουδί και μέχρι τότε κλείνει την κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας όποτε έχει προπόνηση ή αγώνα για να εκβιάσει την κοινωνία. Ομως οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται να υποκύψουν στον εκβιασμό, γιατί η ποιότητα ζωής και το πράσινο είναι πρώτιστο αγαθό γι' αυτούς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ