ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προσέρχονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προσέρχονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Εντονο διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στον υπουργό Δικαιοσύνης δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τη δίωξη των εφτά στελεχών για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη. Χαρακτηριστικό δε της γενικότερης αστυνομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση, ήταν και η «παράταξη» γύρω από το υπουργείο Δικαιοσύνης τουλάχιστον έξι διμοιριών της αστυνομίας, την ώρα που οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο.

«Αντιμετωπίζετε τον εργαζόμενο λαό σαν εχθρό - λαό. Απαγορεύετε οποιαδήποτε αγωνιστική διαμαρτυρία και αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης», ήταν το πρώτο σχόλιο των συνδικαλιστών, στη συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο. Η αντιπροσωπεία των στελεχών κατήγγειλε την έντονη αστυνομική κινητοποίηση - ακόμα και για ένα προαναγγελθέν διάβημα - και ζήτησε από τον τελευταίο να πάρει θέση στην πολιτική δίωξη των συνδικαλιστών.

Απόλυτα ταυτισμένος με την πολιτική της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Μ. Σταθόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και έφερε σαν παράδειγμα τους αγρότες και τους μαθητές, για να εισπράξει το σχόλιο των συνδικαλιστών ότι τα «αγροτοδικεία» και τα «μαθητοδικεία» αποδεικνύουν μιαν άλλη πραγματικότητα.

Για τη δίωξη δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί, αλλά αποκάλυψε ότι την ίδια μέρα που έγινε η κατάληψη του υπουργείου υπήρξε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της κινητοποίησης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης των αγώνων, αρκεί, όπως άφησε να εννοηθεί, οι «κινητοποιήσεις να γίνονται με μέτρο» - προφανώς επιζητώντας την ανοχή των συνδικάτων απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Στη συνέχεια, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου, υποστήριξε ότι όποιοι μιλάνε για κατήφορο της κυβέρνησης κάνουν κακής ποιότητας λαϊκισμό (!) και συντάχτηκε με την απόφαση της κυβέρνησης για την παραπομπή της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ στα δικαστήρια.

Εμείς δεν απολογούμαστε σε κανέναν, ήταν η απάντηση του Αντρέα Ζαζόπουλου, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης θα αντιμετωπιστούν από την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της με τους δικούς της «μηχανισμούς», την ενότητα και τον αγώνα.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι ενώ «στα λόγια είναι ενάντια στην ποινικοποίηση, άλλα βλέπουμε στην πράξη. Ζούμε την καταστολή των εργατικών αγώνων, το χαρακτηρισμό των απεργιών παράνομων και καταχρηστικών, τις διώξεις συνδικαλιστών και όσων αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας με όλες τις μορφές πάλης».

Τα συνδικάτα αποδοκιμάζουν

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικάτων για τη δίωξη των συνδικαλιστών. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) «καταγγέλλει την επίθεση της κυβέρνησης, που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι στημένες κατηγορίες σε βάρος τους έχουν σαν στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα για να περάσουν οι αντεργατικές πολιτικές. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Κατηγορούμενη είναι η κυβέρνηση, η πολιτική της και οι μηχανισμοί αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων».

Την έντονη αγανάκτησή του εκφράζει και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, που, σε ψήφισμά του, τονίζει ότι «το διάτρητο κατηγορητήριο που περιέχεται στην κλήτευση για δήθεν "διατάραξη οικιακής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών" δείχνει ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει τα αντιασφαλιστικά της μέτρα, δε διστάζει να συρθεί στον ολισθηρό δρόμο της κρατικής τρομοκρατίας».

Η νομιμοποίηση του τρόμου ο αμφιλεγόμενος νόμος

Η νομιμοποίηση του τρόμου! Ψηφίστηκε ο νόμος που «εμποιεί» τον τρόμο και εξανδραποδίζει τον άνθρωπο!

Και πόση υποκρισία! Τίτλος και δικαιολογητική αιτία του νόμου αυτού: «Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας για την προστασία του πολίτη από το οργανωμένο έγκλημα!».

Και η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που δεν προστατεύεται είναι ο Ελληνας πολίτης ως πρόσωπο και φορέας δικαιωμάτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα ως κοινωνικός θεσμός και αξία εξέχουσα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι θεσμοί και οι κανόνες που αναζητήθηκαν και έγιναν δεκτοί από τους λαούς, που αγωνίστηκαν με προσφορά εκατομμυρίων νεκρών και αναπήρων, συστηματοποιήθηκαν με συνθήκες που ψηφίστηκαν σε γενικές υπεύθυνες συνελεύσεις των κρατών σε όργανα της διαφύλαξης της ειρήνης του κόσμου, της ασφάλειας των συνόρων, της εθνικής των κυριαρχίας και ανάπτυξης των λαών ποδοπατήθηκαν από το δεινόσαυρο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και η οργανωμένη προπαγάνδα της φιλελεύθερης(;!) αυτοκρατορίας συσκοτίζει το φως της αλήθειας και της ελευθερίας με πρόταση νόμων που μόνο σκοπό έχουν την κατοχύρωση της λειτουργίας και της απόδοσης του κυρίαρχου θεσμού, της εκμετάλλευσης της Αγοράς του Κόσμου.

Ο ψευδεπίγραφος αυτός νόμος έχει χαρακτήρα οικονομικό και καθεστωτικό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται θύματα του πλούτου!

Το πρωτογενές δίκαιο του ύποπτου αυτού νόμου είναι η διαβόητη «Σύμβαση Σένγκεν» που κατά διαβολική σύμπτωση υπογράφεται και από τον υφυπουργό του Δουκάτου του Λουξεμβούργου GOEBBELS (Γκέμπελς). Μια προσπάθεια διάγνωσης του βαθύτερου πνεύματος και του σκοπού στον οποίο αποβλέπει η Συνθήκη αυτή δεν αφήνει αμφιβολία: «Εμπνεόμενοι από τη θέληση να επιτύχουν την κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα,.. και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των εμπορευμάτων και υπηρεσιών... εκτιμώντας ότι για την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας μπορεί να χρειαστούν νομοθετικά μέτρα τα οποία πρέπει να υποβληθούν στα εθνικά κοινοβούλια με βάση τους Συνταγματικούς κανόνες των κρατών που υπογράφουν». Μ' αυτή την πρόθεση συνομολογήθηκε η Συνθήκη αυτή. Και ο συνταγματικός κανόνας του άρθρου 28 είναι η θύρα εισόδου του «τρομονόμου» στη νομοθεσία μας, που πήρε τον αριθμό 2514/97 (ΦΕΚ 140, τεύχος Α).

Η όλη δομή, η νομοτεχνική διατύπωση και το βαθύτερο αποτρεπτικό και κατασταλτικό σύστημα του νόμου αυτού χαρακτηρίζει τη νομοθετική αυτή σύλληψη ως «έγκλημα» κατά της συνταγματικής περιφρούρησης της ελευθερίας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Αρνητικό και το νομοθετικό μέτρο και το αποτέλεσμα! Ο πολίτης της «ανεξάρτητης» Επικρατείας μας παραδίδεται ανυποψίαστος και ανυπεράσπιστος στην ανεύθυνη, υστερόβουλη, αναξιόπιστη κακουργηματική μεταχείριση εντεταλμένων πρακτόρων και πορνών ακόμη, τους οποίους ο νόμος περί καταστολής δήθεν του οργανωμένου εγκλήματος νομιμοποιεί στη θέση του μάρτυρα κατηγορίας.

Ο νομοθέτης που βοηθείται στη σύγχρονη εποχή απ' όλα τα μέσα της τεχνολογίας στη δίωξη και ανακάλυψη του εγκληματία επανέρχεται σε ανακριτικές μεθόδους του Μεσαίωνα και της Ιερής Εξέτασης, επαναφέρει το αποδεικτικό μέσον των «μασκοφόρων» της Γερμανικής Κατοχής!

Είναι τόσο ευτελή και αναχρονιστικά τα ανακριτικά και διαδικαστικά μέτρα που εισάγει ο νόμος αυτός, που ψηφίστηκε «για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» από το «τρομοκρατικό έγκλημα» ώστε παρέχουν στο συνταγμένο κράτος μας το πιστοποιητικό μιας χώρας που κατοικείται από ληστές και ζωοκλέφτες και ασύλληπτους εγκληματίες που είναι άξιοι της πιο βάρβαρης ανακριτικής μεταχείρισης.

Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπό καταπίεση. Τα μεγάλα κόμματα συναγωνίστηκαν στην επίδειξη υποταγής και συναινετικής συμπεριφοράς προς τον παράγοντα που καθορίζει τη διαδοχή τους στην εξουσία.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση του φαινομένου ότι αγνοήθηκαν οι γνώμες και οι επικρίσεις των αρμοδίων και υπευθύνων λειτουργών της συνταγμένης Πολιτείας μας (καθηγητών Ποινικού Δικαίου, δικηγόρων, μεγάλης αξίας, ευρέων στρωμάτων του ελληνικού λαού, αγνοήθηκαν αγωνιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίθεσης, μια επανάσταση του ελληνικού λαού που συνεχίζεται και μετά την ψήφιση του νόμου).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΔΣΠ) επέδειξε ευαισθησία και υπευθυνότητα. Διοργάνωσε επιστημονική συζήτηση «επί του σχεδίου νόμου για την προστασία του πολίτη από το οργανωμένο έγκλημα» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς την 9/4/01 στην οποία πήραν μέρος καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, διάσημοι δικηγόροι και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το βασικό ζήτημα που εξετάστηκε με εισήγηση του ΔΣΠ είναι «το αν στο όνομα της επικαλούμενης ασφάλειας της κοινωνίας και της προστασίας του πολίτη από σχηματοποιημένες μορφές εγκληματικότητας το Κράτος Δικαίου έχει την εξουσία να καταστήσει ανενεργά και να καταργήσει δικαιώματα του ανθρώπου, συστατικά της φυσικής και νομικής οντότητάς του ως μέλους συνταγμένης και ηθικοπνευματικά ανεπτυγμένης κοινωνίας και δικονομικές εγγυήσεις θεσμοθετημένες από διεθνείς συμβάσεις παγκόσμιας αποδοχής (Σύμβαση Ρώμης 1951) με σκόπιμη ματαίωση των προϋποθέσεων της δίκαιης δίκης και την υπαγωγή της δικαστικής κρίσεως σε προκαθορισμένο συμπέρασμα, βασιζόμενο σε ανεύθυνη, απρόσωπη, πληρωμένη και μηχανοποιημένη (DNA) απόδειξη ενοχής κατηγορουμένου.

Στο ζήτημα αυτό ο ΔΣΠ αφού έλαβε υπόψη του και εκτίμησε τις θέσεις των συνελθόντων στην πιο πάνω ανοιχτή συζήτηση της 9/4/01, έλαβε απόφαση και δημοσίευσε ψήφισμα την 15/5/01 του οποίου το περιεχόμενο αποτελεί θαρραλέα και υπεύθυνη μαρτυρία της δημοκρατικής πίστεώς του και αγωνιστικής συμμετοχής του στον αγώνα αποτροπής του κινδύνου παράνομης και καταχρηστικής μεταχείρισης του Ελληνα πολίτη με τον περιορισμό και την αφαίρεση Συνταγματικών δικαιωμάτων του.

Με το ψήφισμα αυτό ο ΔΣΠ «συστρατεύεται με το κύμα διαμαρτυρίας και καταγγελίας του συνόλου του νομικού κόσμου της χώρας και τη διογκούμενη κοινωνική αντίσταση που προκάλεσε το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Προστασία του πολίτη από το οργανωμένο έγκλημα», χαρακτηρίζει δε «ξένο σώμα» το νόμο αυτό για το δικαιικό μας σύστημα, αφού «καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και το λειτούργημα της υπεράσπισης».

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΠ διαλογίζονται και ψηφίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Διέγνωσαν ότι το επικίνδυνο και εξαρθρωτικό της έννομης τάξης που έχει επαρκώς νομοθετηθεί και λειτουργεί ως ασπίδα προστατευτική υπέρ του Ελληνα πολίτη είναι η εισαγωγή στον απροσχημάτιστο αυτό νόμο και η καθιέρωση της έννοιας του «υπόπτου» που με ασάφεια και ανέλεγκτη ανακριτική πρωτοβουλία υποβάλλεται σε ποινική δίωξη και ψυχικό και σωματικό βιασμό με τη διαβεβαίωση, θα εξέλθει αλώβητος από το καθαρτήριο! Ανακριτική πράξη άκρως επικίνδυνη διότι η αιματολογική συνέχεια μπορεί να «αποδείξει τον πολίτη απόγονο του πλέον σεσημασμένου κακοποιού! Η μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, η απομόνωση του «υπόπτου» από το συνήγορο της υπεράσπισής του, η παράδοσή του στην κρίση του «υποβεβλημένου» από το ίδιο τρομοκρατικό σύστημα Δικαστικού Συμβουλίου, η αφαίρεσή του από τους φυσικούς του δικαστές, τους ενόρκους, που εγγυώνται τη δίκαιη κρίση για την προσωπικότητά του αναιρεί την έννοια και την αυθεντία της δίκαιης δίκης.

Ο διατεταγμένος δικαστής όποιες ανθρώπινες ιδιότητες και αν έχει, όποια πεποίθηση προσωπική και αν έχει σχηματίσει, έχει καθήκον λειτουργικό να κρίνει και να δικάσει κατά τους ορισμούς του νόμου που είναι εξ υπαρχής αντισυνταγματικοί και σχηματοποιούν τον «ύποπτο» ως «ένοχο». Τα δεδομένα που αρκούν κατά την ισχύουσα Ποινική Δικονομία για την παραπομπή του διωκόμενου ενώπιον του Δικαστηρίου κατ' επιταγή του «λυτρωτικού από το τρομοκρατικό έγκλημα» νόμου είναι αρκετά για την καταδίκη του. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του «τρομερού και αποτελεσματικού»!, νόμου από τον ισχύοντα νόμο που είναι προϊόν της μελέτης και εμπειρίας των επιστημόνων του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας, υπεύθυνων και σοφών λειτουργών της θεωρίας και της πρακτικής του δικαίου, σε αντίθεση με τον «τρομονόμο» που είναι ψυχρό κατασκεύασμα αδιόρατης πρόθεσης και κατασκοπευτικής σκοπιμότητας για την εκκόλαψη «τρομοκρατών] που δεν ανευρίσκονται και δε συλλαμβάνονται επί είκοσι πέντε και πλέον έτη όχι από την ανεπάρκεια της δραστικότητας της ισχύουσας νομοθεσίας και των διωκτικών Αρχών της Πολιτείας μας, αλλά διά μόνον τον λόγον, κατά την προσωπική μου γνώμη, ότι είναι όργανα της πολιτικής Δυνάμεων που μεθοδεύουν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας που έχει την ατυχία να βρίσκεται στο στόχαστρο των εμπνευστών και «μαστόρων] της παγκοσμιοποίησης της Αγοράς. Το φαινόμενο αυτής της έντεχνης κατασκευής ενόχων με την απλοποιημένη και ολιγαρκή ανακριτική διαδικασία δεν είναι νέον. Είναι μέτρο συντήρησης του καθεστώτος. Οταν η εξουσία της «καθεστηκυΐας τάξεως» κλονίζεται ή γίνεται υποχείρια μιας γενικότερης αυτοκρατορικής πολιτικής ανακαλείται και τίθεται σε εφαρμογή η αναμορφωτική και προστατευτική έννομη τάξη. Η έννοια του εγκλήματος και η αντικειμενική του υπόσταση διευρύνεται και η έννομη τάξη «διεισδύει» στο νου και την ψυχή του ανθρώπου. Θεωρεί αξιόποινη και καταδικάζει την ιδέα του. Ακριβώς αυτό θέλει να εξουδετερώσει. Τη διάδοση και εξουδετέρωση της ιδέας του. Χιλιάδες Ελληνες πολίτες διώχτηκαν βασανίστηκαν και τουφεκίστηκαν με τη θέσπιση και εφαρμογή του νόμου 509/1945 και του Γ' ψηφίσματος «περί εκτάκτων μέτρων ασφαλείας» κλπ.

Μη βασανίζετε τη σκέψη σας! Υποπτος κατά την έννοια του καθεστωτικού αυτού νόμου είναι ο «αντικαθεστωτικός» πολίτης που διαφωνεί και αντιστέκεται στη νέα πολιτική και οικονομική κοσμοθεωρία της Παγκοσμιοποίησης. Η επιλογή των υπόπτων και η καταδίκη των ως ενόχων θα εξαντληθεί εναντίον της κατηγορίας αυτής των πολιτών.

Αυτοί άλλωστε διαδηλώνουν και αγωνίζονται υπέρ της εθνικής μας ανεξαρτησίας, εναντίον της εγκατάστασης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας, εναντίον της συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών σε επιχειρήσεις κατάλυσης Κρατών και συνόρων, αυτοί αφήνουν αίμα επί της γης «ως σώμα του εγκλήματος». Αποκαλύπτεται με ενάργεια ότι ο νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί ανάσυρση και αναβίωση των νόμων αυτών με προσαρμογή των διατάξεών του στα σημερινά δεδομένα και τους πολιτικούς - οικονομικούς στόχους της Pax Amerikana και των κυβερνήσεων που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του κόσμου με την ύπνωση των λαών.

Δηλώνω «ύποπτος» γιατί όσο θα είμαι στη ζωή θα αγωνίζομαι σε όλους τους χώρους των αγώνων για την αλήθεια και την ελευθερία, για την εθνική μου ταυτότητα και την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία του λαού μας. Αρνούμαι και αποκρούω το ψευδοθεώρημα της παγκοσμιοποίησης την υποταγή μου στη νέα τάξη πραγμάτων.

Και υπογράφω.


Γεράσιμος ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
Επίτιμος αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

ΠΑΛΛΗΝΗ
Σύσκεψη για τον «τρομονόμο»

Συγκέντρωση - σύσκεψη διοργανώνεται αύριο Πέμπτη, 12/7, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για τον «τρομονόμο». Στη σύσκεψη καλείται κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος να συμμετάσχει και να ενημερωθεί για τον «τρομονόμο» και να συμβάλει στη συγκρότηση μόνιμης ανοιχτής επιτροπής αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και την αλληλεγγύη.

ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ που κορυφώνεται θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Αύριο Πέμπτη, 12 του Ιούλη, στις 9.15 μ.μ., σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

- Την ίδια μέρα, 12/7, σε συγκέντρωση του Κόμματος στην Ελευσίνα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Στη Λέσβο

- Αύριο Πέμπτη 12/7 ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Μιστεγνά - Νέες Κυδωνίες και Θερμή.

- Την Παρασκευή 13/7 το κλιμάκιο θα επισκεφτεί τα χωριά Πελόπη - Υψηλομέτωπο και θα γίνει ομιλία στη Στύψη με ομιλητή τον Στ. Σκοπελίτη.

- Το Σάββατο 14/7 η Κομματική Οργάνωση Αγιάσου θα πραγματοποιήσει συνεστίαση στα τρία καφενεία στο Καμπούδ, ενώ την Κυριακή ο Στ. Σκοπελίτης θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στη Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, η ΚΟ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Ιούλη πραγματοποιεί περιοδεία στο Ανατολικό και συγκέντρωση στις 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού, με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή Β` Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

Την Τετάρτη 18 Ιούλη, στις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Πλαγιάρι, μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα, με ομιλητή τον βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης Γιώργο Χουρμουζιάδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ