ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάρτη 2024 - Κυριακή 10 Μάρτη 2024
Σελ. /40
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Θλιβερός συκοφάντης και ενορχηστρωτής της επίθεσης σε βάρος του ΚΚΕ

Αθλιότητες του πρωθυπουργού στη Βουλή, με χυδαίες αναφορές στις γυναίκες των πρώην σοσιαλιστικών κρατών και αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις πλατφόρμες προαγωγών

INTIME NEWS

Απάντηση στην εμετική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που επιτίθενται με συκοφαντίες στο ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει και καταγγέλλει τα διάφορα κυκλώματα και τις πλατφόρμες με τις οποίες παρουσιάζεται ως «λύση» στα οικονομικά αδιέξοδα των φοιτητών η «υιοθεσία» τους από κάποιον «sugar daddy», έδωσε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για την 8η Μάρτη (η υπόλοιπη παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα στη σελίδα 13).

Είπε συγκεκριμένα: «Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες (σ.σ. την Πέμπτη) στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε, και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου, αγγελικά πλασμένου κόσμου σας.

Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώνονται ρωγμές στο "τείχος" που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Οσο κι αν προσπαθούν η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα (σ.σ. 8η Μάρτη) να εμφανιστούν και εδώ μέσα ως "υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών" και της λεγόμενης "ισότητας των φύλων", έχουν διαμορφώσει με τις πολιτικές τους μια κόλαση για τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση».

Παραλήρημα Μητσοτάκη

Λίγο αργότερα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και σαν κοινός συκοφάντης επιστράτευσε για άλλη μια φορά εμετικό αντικομμουνισμό, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τις μαζικές φοιτητικές και λαϊκές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, στις οποίες πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Υπέθεσα, κύριε Γενικέ Γραμματέα, ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας, η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας», είπε προκλητικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα με χυδαίες αναφορές στις γυναίκες που έζησαν σε σοσιαλιστικές χώρες.

«Ισως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και κούνησε με θράσος το δάχτυλο στο ΚΚΕ ότι «δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δύναμη που είναι υπεράνω κριτικής».

Από την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού αποδείχθηκε ότι εμπνευστής και ενορχηστρωτής αυτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ και στον ΓΓ της ΚΕ είναι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι δε αναφορές του για το τι γινόταν στις χώρες του σοσιαλισμού αποδεικνύουν όχι μόνο ότι είναι αθεράπευτος και ανιστόρητος αντικομμουνιστής, αλλά και ότι το βασικό του πρόβλημα δεν είναι οι δήθεν «σεξιστικές» δηλώσεις του ΚΚΕ, αντίθετα είναι το ότι αυτές οι καταγγελίες αναδεικνύουν τη σήψη του συστήματος που υπηρετεί.

Δ. Κουτσούμπας: Πρέπει να ντρέπεστε

Στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε πως «το να λες εσύ ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα είναι τιμή για το ΚΚΕ», λέγοντάς του επίσης να αναζητήσει «τι πραγματικά μας λένε βουλευτές της ΝΔ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου» για τις καταγγελίες του ΚΚΕ. «Να ντρέπεστε που δεν λέτε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών», συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παίρνοντας τη «γραμμή» Μητσοτάκη, λίγο αργότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προσπάθησε από το βήμα της Βουλής να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας πως «η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Αμεση ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε "νόμιμα", με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες. Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί είναι το λιγότερο υποκριτές».


Κατήφορος χωρίς πάτο

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο στην προσπάθειά της να ελιχθεί απέναντι στο «πρέσινγκ» που της κάνουν οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, διαστρεβλώνοντας όσα λέει το ΚΚΕ. Στην προσπάθεια αυτή έχει βέβαια τη συμπαράσταση και τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που «ιδρώνουν» για να βρουν ένα σημείο διαφοροποίησης από το νομοσχέδιο - έκτρωμα της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της είναι το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μετά τις γελοιότητες του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, την Παρασκευή, ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου να πει το «ποίημα» ενάντια στο ΚΚΕ, από τη φιλόξενη συχνότητα του (αντικομμουνιστικού) ΣΚΑΪ και του ραδιοκήρυκα της κυβερνητικής πολιτικής, Πορτοσάλτε, ο οποίος κυριολεκτικά ξεσάλωσε σε εμετικούς σχολιασμούς.

Τι είπε ο πολύς Π. Μαρινάκης;

Οτι είναι «σεξιστικό και χυδαίο» αυτό που κατήγγειλε ο Δ. Κουτσούμπας από τη Βουλή. Και εξήγησε: «Δηλαδή, οι φοιτητές δεν χρειάζεται, θα καταφέρουν, θα αντεπεξέλθουν, επειδή είναι άντρες, λέει ο κύριος Κουτσούμπας, ο αριστερός, ο δήθεν δημοκράτης - εδώ, τώρα, γελάμε πολύ δυνατά και φωναχτά, κι επιτέλους τα λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους σε αυτή τη χώρα - ενώ τα κορίτσια θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που λέει ο κύριος Κουτσούμπας και ντρέπομαι να το αναπαράγω. Και θα σας πω και κάτι: Είναι προσβλητικό, σεξιστικό και χυδαίο και προς τους γονείς των ανθρώπων αυτών, που με πάρα πολλές δυσκολίες, δεκαετίες ολόκληρες, κατάφεραν - γιατί τα δημόσια πανεπιστήμια είναι κι ένα πολύ σημαντικό μέσο κινητικότητας - να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να τα καμαρώσουν με πάρα πολλές στερήσεις».

Μήπως ο Μαρινάκης, η κυβέρνηση αλλά και διάφοροι «αριστεροί» καλοθελητές δεν κατάλαβαν τι είπαν το ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας;

Δηλαδή, δεν κατάλαβαν ότι η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, σε συνθήκες που εντείνονται οι δυσκολίες επιβίωσης για τα παιδιά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στις ΗΠΑ, στις χώρες της ΕΕ χιλιάδες φοιτητές να υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον τους για να σπουδάσουν, άλλοι δεμένοι χειροπόδαρα σε δάνεια που θα αποπληρώνουν μέχρι το τέλος της ζωής τους, άλλοι οδηγούμενοι σε μισθοφορικούς στρατούς στην Ουκρανία και αλλού και άλλοι (όχι λίγοι...) στα διάφορα κυκλώματα της πορνείας, που βαφτίζονται «μεταμοντέρνα» sugardating.

Εξάλλου, σήμερα, στο πλαίσιο του λεγόμενου «ατομικού δικαιωματισμού», που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο, και της περίφημης «αυτοδιάθεσης» του σώματος, μορφές πορνείας αποενοχοποιούνται και πλασάρονται ως «σεξεργασία» και όσοι οδηγούνται σε αυτήν την κατάσταση βαφτίζονται «σεξεργάτες». Για τέτοια παράνοια μιλάμε! Αποδοχή της εκμετάλλευσης (και στη σεξουαλική της μορφή) αρκεί να μη γίνονται διακρίσεις, που βαφτίζονται «σεξισμός»!

Γι' αυτό πλάι στη μεγάλη επίθεση από εκπροσώπους αστικών κομμάτων υπήρξαν και αναλύσεις στο διαδίκτυο, στα ΜΚΔ και αλλού που προσπαθούν να πείσουν ότι το sugardating «δεν είναι ακριβώς πορνεία, είναι μια επιλογή!». Ετσι ωραία και μεταμοντέρνα!

Πολύ καλά κατάλαβαν η κυβέρνηση και οι άλλοι τι λέει το ΚΚΕ. Αλλά η αποκάλυψη αυτής της σαπίλας του συστήματος που αναδίνεται από κάθε πόρο του, είναι που ενοχλεί τον Μαρινάκη και τον κάθε Μαρινάκη, αλλά και τους διάφορους «αριστερούς» απολογητές του συστήματος που ουσιαστικά υιοθετούν όλη την αντιδραστική ατζέντα, που περιλαμβάνει ακραίες μορφές εκμετάλλευσης και καταναγκασμού εργαζομένων και νέων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, εμφανίζοντάς τες ως «επιλογές» και «δικαιώματα».

Προφανώς, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι αν ο ΓΓ της ΚΕ συμπεριελάμβανε στην καταγγελία του και άνδρες φοιτητές, όπως προσπαθούν να πουν ο Μαρινάκης και άλλοι τύποι, όπως ο γνωστός Πουλακίδας της «Αυγής». Το πρόβλημα είναι ότι βγήκαν στον τάκο οι διαδικτυακοί προαγωγοί, που εκμεταλλεύονται την ανάγκη χιλιάδων φοιτητών να αντεπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους, προσφέροντας ως «διέξοδο» το να αποκτήσουν έναν sugar daddy με τα ανάλογα σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, είναι «οπισθοδρομικό και αναχρονιστικό» γιατί δεν κλείνει το μάτι στη σαπίλα του συστήματος που έρχεται ντυμένη με «προοδευτικό μανδύα». Μανδύα που τον φτιάχνουν μαζί όλα τα κόμματα του συστήματος και του ευρωατλαντισμού, ανεξαρτήτως αποχρώσεων και ιδιαίτερα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Νέας Αριστεράς», που προσπαθούν κάτω από αυτό το χαλάκι να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την ουσία της πολιτικής της ΝΔ, την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που άλλωστε είναι και στρατηγική της ΕΕ την οποία όλοι αποδέχονται.

Οσο για το αν προσβάλλονται από το ΚΚΕ οι οικογένειες των παιδιών που τα δίνουν όλα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, εδώ γελάνε και οι πέτρες. Και μόνο το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολογεί ότι οι λαϊκές οικογένειες «με πολλές στερήσεις» καταφέρνουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αποδεικνύει ότι μόνο δημόσιο και δωρεάν δεν είναι το σημερινό πανεπιστήμιο, το οποίο ενισχύει τάχα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της... Αλλωστε, οι χιλιάδες φοιτητές με συμπαραστάτες τις οικογένειές τους βρίσκονται στον δρόμο, ενάντια σε αυτό το έκτρωμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ