ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού»

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού» και παρουσίαση του νέου ιστότοπου mnimia.kke.gr με εικονικές περιηγήσεις από ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία του ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στην έδρα του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν:

  • ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Τμήματος Προπαγάνδας της ΚΕ του ΚΚΕ: «Παρουσίαση του νέου διαδικτυακού τόπου mnimia.kke.gr και των εικονικών περιηγήσεων σε ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία του ΚΚΕ»
  • η Κέλλυ Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας μηχανικός, υποψ. διδάκτορας ΑΠΘ, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η ιστορική μνήμη και ο ρόλος των μνημείων και των μουσείων»
  • η Δέσποινα Τσιρώνη, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Μνημείων και Μουσείων της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η διαδικασία παραγωγής μνημείων και μουσείων»
  • ο Αρης Σαραφιανός, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ιμπεριαλιστική Μνημοκτονία και η Υλική Ανάκτηση της Ιστορίας από το ΚΚΕ - Τοπόσημα, Γλυπτά, Ανασκαφές των Αγώνων και η σημασία τους σήμερα»
  • η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Μυρωδιάς, γλύπτης, μέλος του ΔΣ του EETE: «Η συμβολή των εικαστικών στην ανάδειξη και προβολή της ιστορικής μνήμης»
  • ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ, μέλος του Τμήματος Ιστορίας και υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ζωντανή μνήμη. Μνημεία και μουσεία τιμής και γνώσης».
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δραστηριότητα μπροστά στις ευρωεκλογές
Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Μετάλλου Πειραιά στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Γ. Καραϊσκάκη). Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η Κομματική Ομάδα ΑμεΑ και γονιών ΑμεΑ, η ΟΒ Πρόνοιας και η ΚΟ Πρόνοιας Βορείων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία, ο Καιάδας του 21ου αιώνα. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και οι θέσεις, ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, η μόνη διέξοδος με κριτήριο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του». Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής Βόρειου Τομέα.

-- Στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά στο Αγρίνιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Πέμπτη 4 Απρίλη

-- Στις 9.30 π.μ., ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Ιωνίας, θα μιλήσει σε εκπαιδευτικούς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κοψοχείλας (Μάμαλη και Φλέμινγκ). Θα μιλήσει η Στέλλα Δήμου, μέλος του ΤΓ Νότιων Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Μετάλλου και οι ΚΟ Αιγάλεω διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στη "Γιούλα" και η προοπτική της πάλης των εργαζομένων». Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Αγιάς Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, οι επιπτώσεις της και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος». Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 5 Απρίλη

-- Στις 10 π.μ., ο Πέτρος Αλέπης θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους και ΕΒΕ στις οδούς Αλέκου Παναγούλη και Ιφιγενείας στη Ν. Ιωνία.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Γλυφάδας διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Αλσους 15).

- Η ΤΕ Αργολίδας καλεί στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας στο Αργος. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 6 Απρίλη

-- Στις 11 π.μ., οι ΚΟ Καλλιθέας διοργανώνουν σύσκεψη - συζήτηση, στο καφενείο «Μαυρόπουλος» (Φιλαρέτου & Αριστείδου). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Μετάλλου Θριασίου διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση, στα γραφεία του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι (Καραϊσκάκη 93).

-- Εκδήλωση - συζήτηση για την παρουσίαση του Καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές διοργανώνει η ΚΟ Αλιβερίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Εκδήλωση με τίτλο «Παιδιατρικές υπηρεσίες Υγείας: Πώς θα έπρεπε να είναι vs πώς είναι» διοργανώνει η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο Ανατομείου της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσουν η Χάρις Λαμπαδά, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΚΟ Υγείας - Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, παιδίατρος λοιμωξιολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, και η Λίλιαν Αθανασοπούλου, ψυχίατρος παιδιών - εφήβων, συντονίστρια διευθύντρια ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Την Κυριακή 7 Απρίλη

-- Στις 12 μ., η ΚΟ Μεταμόρφωσης διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση, στο Α' ΚΑΠΗ. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Λυκόβρυσης - Πεύκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΕΕ - κυβέρνηση - δήμοι γρανάζια του ίδιου αντιλαϊκού μηχανισμού». Θα μιλήσει ο Αρης Κυριακίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λυκόβρυσης - Πεύκης.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ανάπτυξη που συμφέρει τον λαό

Σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η εκδήλωση με ομιλητή τον Μ. Παπαδόπουλο

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ο μύθος της ΕΕ για τη "δίκαιη μετάβαση" και η ανάπτυξη που συμφέρει τον λαό» πραγματοποιεί η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης «Κοβεντάρειο». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Θα ακολουθήσουν οι εξής θεματικές παρεμβάσεις:

-- Νίκος Γεωργακόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ: «Οι επιπτώσεις της "πράσινης μετάβασης" στους εργαζόμενους και η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης».

-- Μαρία Βογιατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μηχανολόγος μηχανικός: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και οι συνέπειές της στην αγροτική παραγωγή της Δυτικής Μακεδονίας».

-- Αγγελος Τσαχουρίδης, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Η πολιτική της ΕΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η πρόταση του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ