ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ολονύκτια διαμαρτυρία τη Δευτέρα σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο

«Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», απαιτούν ενώνοντας τις φωνές τους με τους συμφοιτητές σε όλο τον κόσμο

Σε ολονύκτια διαμαρτυρία σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο προχωρούν τη Δευτέρα 13 Μάη Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, ενώνοντας τις φωνές τους με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από όλο τον κόσμο που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Το ραντεβού στην Αθήνα είναι στις 8 μ.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεντρώσεις οργανώνονται την ίδια μέρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού στον Λευκό Πύργο δίνεται από τις 7 μ.μ., ενώ το πρωί της ίδιας μέρας οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις μέσα στις σχολές.

«Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα - Παλαιστίνη - Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!», είναι το μήνυμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που στο κάλεσμά τους τονίζουν τα εξής:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον "στραγγαλισμό" της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες "αυτοάμυνα" την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Εχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στον δρόμο, να φωνάξεις!», τονίζεται στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που απαιτούν άμεσα:

  • «Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Υδρα".
  • Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!».
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Κροκοδείλια δάκρυα για το Παλαιστινιακό

Αφού απ' τη θέση τους ως πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν την πολιτική εμβάθυνσης της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αρνούμενοι ταυτόχρονα την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, σήμερα, ως στελέχη της Νέας Αριστεράς, οι ίδιοι άνθρωποι, πουλάνε «συμπάθεια» στον Παλαιστινιακό λαό, με τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Αλ. Χαρίτση, να απευθύνει στα κόμματα επιστολή για «κοινή πρωτοβουλία» για το Παλαιστινιακό, «για να σταθεί η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», όπως αναφέρει.

Η επιστολή στάλθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας και ζητά τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα τις διεθνείς πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η χώρα μας για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης κατ' εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Βουλής των Ελλήνων του 2015 (!), την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκεί όμως που η υποκρισία χτυπάει κόκκινο αλλά και η προσπάθεια να καλλιεργηθούν αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ είναι στο σημείο όπου ζητά απ' την κυβέρνηση τη σύγκληση Εκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία, κατά τη Νέα Αριστερά, «δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου», όταν η ΕΕ έχει πάρει σαφή θέση στο πλευρό του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

ΚΚΕ: Το κρίσιμο είναι η οργάνωση της πάλης του λαού, όπου δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις

Σε ανακοίνωση για την επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και την εξελισσόμενη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Επίσης, καταδίκασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έδωσαν άλλοθι στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ με την επίκληση του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα", μετατρέποντας τον θύτη σε θύμα. Ζήτησε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να επιστρέψει η φρεγάτα "Υδρα" από την Ερυθρά Θάλασσα.

Το κρίσιμο ζήτημα για το ΚΚΕ είναι η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις. Οι όποιες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες πρέπει να αποτυπώνουν αυτήν ακριβώς τη λαϊκή κινητοποίηση και κατεύθυνση της πάλης.

Η ΕΕ δεν παίζει ρόλο "Πόντιου Πιλάτου", όπως αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Παίζει ενεργό ρόλο στη στήριξη του Ισραήλ με βάση τα δικά της συμφέροντα. Οι προτάσεις της Νέας Αριστεράς για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ή Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αυταπάτες τόσο για τον ρόλο της κυβέρνησης και της ΕΕ, όσο και για τη στάση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την υποκρισία της Νέας Αριστεράς, από τη στιγμή που τα στελέχη της κατείχαν θέσεις κορυφαίων υπουργών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία αφενός απέρριπτε τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής, αφετέρου αναβάθμισε τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Το Σάββατο 11 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Αρχείο Θέατρο

Σε συγκέντρωση καλεί τον λαό της Λάρισας το ΚΚΕ, αύριο Σάββατο 11 Μάη στις 6 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να αποχωρήσει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ τονίζει:

«Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα.

Πρόκειται για μια επίθεση προαποφασισμένη, όπως αποδεικνύει και η απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ της πρότασης της Αιγύπτου και του Κατάρ για εκεχειρία. Καταρρίπτονται έτσι και τα τελευταία προσχήματα των συμμάχων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζουν τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

Να αποχωρήσει η φρεγάτα "ΥΔΡΑ" από την Ερυθρά Θάλασσα».

«Να σταματήσει η γενοκτονία» φώναξαν από την Κοζάνη

Μαζική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ενάντια στην ισραηλινή επίθεση στη Ράφα πραγματοποίησε χθες το βράδυ η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ.

Μοίρασε πλατιά την ανακοίνωση του Κόμματος, που καταγγέλλει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ για κλιμάκωση της γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα.

Απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία, αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Επίσης, να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Να αποχωρήσει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατομμύρια εργαζόμενους όλου του κόσμου που φωνάζουν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", που μαχητικά και στον δρόμο καταδικάζουν την απαράδεκτη στήριξη της ΕΕ στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, που διαπράττει συνεχόμενα εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού. Και στις 9 Ιούνη, με πιο δυνατό το ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που ματώνει από το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και με τις "πλάτες" όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ