ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ

«Μέρα Μαγιού μας μίσεψες ...» αναπάντεχα πριν από 10 χρόνια, αγαπημένε αδερφέ. Στη μνήμη του πρόωρα ταξιδεμένου ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Το κενό που άφησε δε μετριέται. Η μνήμη του μας συντροφεύει καθημερινά στους αγώνες για τη ριζική ανατροπή, για τα ιδανικά του κομμουνισμού, στα οποία αφιέρωσε με συνέπεια και αποφασιστικότητα όλη του τη ζωή, με ακλόνητη πίστη πως θα φτιάξουμε «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».

Η αδερφή του Σμαράγδα Αγγουράκη και η ανιψιά του Μυρτώ Κατσιμάρδου

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα από κοντά μας, στις 12/5/2014 και μας λείπει τόσο πολύ, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 150 ευρώ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ 2

Μέρα Μαγιού φύγαν οι γονείς μας ΣΠΥΡΟΣ και ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΛΗ. Στη μνήμη τους η οικογένεια προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Τσεκούρας Νικόλαος, από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων, στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ Α. ΜΑΛΑΓΑΡΗ, συνταγματάρχη του ΔΣΕ, αρχηγού του ΔΣ Σάμου, που αυτοκτόνησε στη μάχη του Κέρκη στις 21/7/1949, και ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΛΑ, αντισυνταγματάρχη, πολιτικού επιτρόπου του ΔΣΕ, πολιτικού αρχηγού του ΔΣ Σάμου, που δολοφονήθηκε έξω από το Καλαμπακτάσι στις 19/10/1949.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Μάη 2014 «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, χτυπημένος από την ανίατη ασθένεια, ο αγαπημένος μου σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Στη μνήμη του, για τους πολύμορφους αγώνες που έδωσε από πολλές θέσεις ευθύνης ως στέλεχος του ΚΚΕ, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για τη μάχη των ευρωεκλογών.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μαρία Χατζάκη

***

ΦΩΤΟ

Μέλη και φίλοι της ΚΟΒ Τυρνάβου προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ στη μνήμη του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή έναν μήνα πριν.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗ ΜΠΑΜΠΗ (φωτ.), από τον Περιστερώνα Λαγκαδά, η γυναίκα του Ελένη, σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ - ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρει στο ΚΚΕ, το αγαπημένο τους κόμμα, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/5/2024 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Ολα αυτά τα χρόνια είναι ολοζώντανος στην καρδιά και στο μυαλό μας. Η φυσική του όμως απουσία μάς πονάει πολύ. Μας λείπει. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που πίστεψε και που μέσα από τις γραμμές του αγωνίστηκε ως την τελευταία του πνοή, 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΙΝΗ ο σύζυγός της και οι κόρες τους προσφέρουν στο ΚΚΕ, το κόμμα που στήριζε πάντα, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαυρεωτικής.

Τάκης, Ισιδώρα, Κωνσταντίνα - Μαρία

  • Στη μνήμη της ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΙΝΗ, πιστής και σταθερής οπαδού του ΚΚΕ, σύντροφοι και φίλοι της από την Κερατέα προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαυρεωτικής.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Β. Μα., Γ. Λυ., Δ. Πλ. Δ. Πρ., Χ. Στ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΩΤΗΡΗ, της μητέρας μου ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ (φωτ.), του αδελφού μου ΒΑΣΟΥ (φωτ.) και των αδερφάδων μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΦΙΛΙΤΣΑΣ, προσφέρω 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει ευρωεκλογών.

Πέτρουλα Δήμητρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ, που σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε και αγωνίστηκε για τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης του ΚΚΕ.

Β. Γ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΗ, που «έφυγε» πρόσφατα απ' τη ζωή, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ 250 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης.

***

ΦΩΤΟ

Για τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τον θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών. Πατέρα, σε ευχαριστώ γι' αυτά που μου έμαθες. Συνεχίζουμε, αντέχουμε, θα νικήσουμε για την τάξη μας.

Ο γιος σου Θανάσης

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Κλείνουν 79 χρόνια από το τέλος του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Τεράστια προσφορά του Κόμματος των Μπολσεβίκων, ψυχή της λυσσώδους αντίστασης του ηρωικού Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού, με 20 εκατομμύρια θύματα, για την ήττα του φασιστικού τέρατος, καταδιώκοντας τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα μέχρι τη φωλιά του ναζισμού, το Βερολίνο και τη συνθηκολόγηση.

Μεταξύ αυτών τιμάμε και τη μνήμη του πατέρα και παππού ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΕΜΙΚΙΝ, ως κομμάτι του σοβιετικού λαού. Μπολσεβίκος, κομμουνιστής της Οκτωβριανής Επανάστασης, στέλεχος και καθοδηγητικό όργανο του Κόμματος όλου του Νότιου Καζακστάν, ήταν ένας από τους πρώτους κομμουνιστές μαχητές που κατατάχτηκε στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό ως αξιωματικός και έπεσε στο πεδίο της μάχης στο Λένινγκραντ.

ΒΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
Ο γαμπρός του Κωνσταντίνος και τα εγγόνια του Νίκος, Θοδωρής, Ζωή, Ελένη, Εύη, Αρης Καλιγιαννίδης προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή δικηγόρου ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΙΩΤΗ, που, με βαθύ στοχασμό προσβλέποντας στο φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, σε όλη τη ζωή του στήριξε το προοδευτικό κίνημα, ο Φίλιππος Τάντης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής Κεφαλονιάς.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων μας ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΘΟΔΩΡΗ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πεύκων για την οικονομική προεκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ ΦΕΝΙΑΣ, μέλους του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ για την προεκλογική οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Μέσα από εργατικούς αγώνες στους χώρους δουλειάς των καπνεργατών οργανώθηκε στο Κόμμα και στη συνέχεια, από την ΚΟΒ Γέφυρας και Ανάληψης, στάθηκε απέναντι στη διάσπαση του '91. Βοήθησε τη δράση του Κόμματος μέσα από φορείς και συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της ειρήνης στην περιοχή.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, καλού μου φίλου και συναδέλφου, προσφέρω 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Σερρών.

Δημήτρης Ευθυμόπουλος

ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ
ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ
***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος και πιστός οπαδός του Κόμματος ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, από τις Βολίμες Ζακύνθου. Υπήρξε ένας ένθερμος και σταθερός οπαδός του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Ηταν πάντα έτοιμος για οποιαδήποτε προσφορά στο Κόμμα. Σεμνός, πράος, χαμογελαστός, αγωνιζόταν στη ζωή για έναν καλύτερο κόσμο.

Η αγαπημένη του οικογένεια, η ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο κόμμα του, το ΚΚΕ, για οικονομική ενίσχυση, το ποσό των 250 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας - κομμουνίστριας ΜΕΡΟΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΚΑΡΑΜΗΤΑ τα αδέρφια της Δημήτρης Καραμήτας, Κατερίνα Τσιτσιβά - Καραμήτα, Στέλλα Καραμήτα, Σταυρούλα Ζαφειρούλη - Καραμήτα, Ξανθή Αντωνίου - Καραμήτα προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Πόλης Ρόδου, 500 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Την Πρωτομαγιά του '96 «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ένας υπέροχος άνθρωπος. Στη μνήμη του και στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, άξιου τέκνου του ΚΚΕ, για 12 έτη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τάσος Γιαννέζος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΡΑΚΗ, ο αδερφός του Φωκίων Περράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ. Η κηδεία του Αντώνη Περράκη ήταν πολιτική και τελέστηκε τη Δευτέρα 6 Μάη 2024, στο Δημοτικό Νεκροταφείο Ρεθύμνου, στα Τρία Μοναστήρια.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ
Ο σ. Αντώνης γεννήθηκε το 1942 στους Αγίους Θεοδώρους Χανίων σε αγροτική οικογένεια αγωνιστών. Τα τρία αδέρφια της μητέρας του Αμαλίας Περδικάκη ήταν αντάρτες του ΔΣΕ και έπεσαν στη μάχη. Ο Αντώνης κατάφερε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια να τελειώσει το Δημοτικό και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Μετακόμισε στην Αθήνα, όπου δούλεψε ως οικοδόμος και ήρθε σε επαφή με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις επαναστατικές ιδέες του ΚΚΕ. Νεαρός οικοδόμος ήταν όταν οργανώθηκε στους Λαμπράκηδες. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε επί χούντας αλλά δεν λύγισε.

Εμεινε σταθερός στις ιδέες του, στα ιδανικά του Κόμματος, σε όλες τις συνθήκες. Στα δύσκολα χρόνια μετά τη διάσπαση, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανασύνταξη της ΚΝΕ και του Κόμματος στο Χαλάνδρι, όπου διατηρούσε καθαριστήριο. Δραστήριος συνδικαλιστής στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής των ΒΑ συνοικιών της ΚΟ Αθήνας. Επιστρέφοντας στην Κρήτη, στο νότιο Ρέθυμνο, το 2003, συνέχισε τη δράση του. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Ο σ. Αντώνης αντεπεξήλθε επάξια σε ό,τι και αν αναλάμβανε. Μένοντας πιστός στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΛΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΙΝΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΙΝΗ
ΦΕΝΙΑ ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ
ΦΕΝΙΑ ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΜΕΡΟΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΚΑΡΑΜΗΤΑ
ΜΕΡΟΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΚΑΡΑΜΗΤΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΕΚΚΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΛΕΚΚΑ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας τον Νοέμβρη του 2021, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 δολάρια Αμερικής για τις ανάγκες της εκλογικής μάχης.

Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε στις 7/7/1919 στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ και σε ηλικία ενός έτους, μαζί με την μητέρα του, Ολγα, και τα τέσσερα αδέρφια του, Στράτο, Γιάννη, Γιώργο και Ελένη, έφυγε για την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στο χωριό Κουτουμού της Λακωνίας. Ο πατέρας τους, Φώτιος Λέκκας, είχε παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα και έτσι δεν τον είδαν ποτέ ξανά.

Τον Νοέμβρη του 1941 ο Κώστας Λέκκας οργανώθηκε στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) για την εκδίωξη των Γερμανών κατακτητών από την Ελλάδα, συμμετέχοντας στον ΕΛΑΣ στην περιοχή του Ταΰγετου και του Πάρνωνα. Το 1946 έγινε μέλος του ΚΚΕ, δουλεύοντας μέσα από τις παράνομες Κομματικές Οργανώσεις, μέχρι και τον Φλεβάρη του 1954, που επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως Αμερικανός πολίτης και βρέθηκε στον καθημερινό αγώνα, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του μετανάστη, ως επαναπατριζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη χώρα όπου γεννήθηκε.

Διετέλεσε πρόεδρος στην «Ελληνοαμερικανική Δράση» και συμμετείχε στον αντιχουντικό αγώνα της Ομογένειας μέσα από την οργάνωση «Δημοκρατία» κατά την περίοδο της αντιδικτατορικής πάλης, αναλαμβάνοντας και τη στήριξη οικογενειών που είχαν ανθρώπους τους στην εξορία.

Επίσης, για 15 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων και παράλληλα στήριξε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο και τον τίμησε για την πολυετή προσφορά του.

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ηλικίας του, που συνέπεσαν με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη είχε τιμήσει τον σύντροφο Κώστα Λέκκα, στον οποίο παραδόθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στο κομμουνιστικό κίνημα.

Μέχρι και τον θάνατό του, ποτέ δεν λύγισε και ποτέ δεν άλλαξε τα πιστεύω του, παραμένοντας με πάθος και αισιοδοξία συνεπής στην ιδεολογία του.

Οπως έλεγε και ο ίδιος, «κρατάω γιατί έχω το πιστεύω μου, την ιδεολογία μου. Και θέλω να ζήσω περισσότερα χρόνια, για να δω να γκρεμίζεται αυτό το βάρβαρο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός...».

Προσφορά από το Τορόντο

Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, το ποσό των 3.920 δολαρίων Καναδά.

Αναλυτικά προσφέρουν οι: Παχής Σταύρος (250 δολάρια), Βαμβουκάκη Νικολέτα (100 δολάρια), Λιαμακερός Λευτέρης (1.000 δολάρια), Λεμπέσης Κώστας (70 δολάρια), Ασημοπούλου Χρύσα (200 δολάρια), Ασημόπουλος Τάκης (300 δολάρια), Δαμιανός Νίκος (500 δολάρια), Λιανός Θανάσης (700 δολάρια), Τάσικας Μάρκος (300 δολάρια), Λαζένκας Τραϊανός (25 δολάρια), Κότση Σταματία (25 δολάρια), Κοντονή ΚΚ (100 δολάρια), Μπάρας Κώστας (30 δολάρια), Αξιώτης Παναγιώτης (50 δολάρια), Δαλακούρας Σταύρος (100 δολάρια), Παλούμπας Νίκος (10 δολάρια), Βαμβουκάκη Νικολέτα (60 δολάρια), Παρούσης Κώστας (100 δολάρια).

Προσφορές

-- Ο Κώστας Φαρμάκης, για την επιτυχία του Κόμματος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Πόλης ως πρώτη δόση 100 ευρώ και 100 ευρώ ως ελάχιστη προσφορά, τιμώντας τους αγώνες και τους ήρωες της εργατικής τάξης. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

-- Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου προσφέρει 200 ευρώ στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ