ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2024
Σελ. /32
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει και κλιμακώνει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα 35.000 νεκρούς, εκ των οποίων 15.000 παιδιά και 9.000 γέροντες, άμαχο πληθυσμό, ενώ με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 7.000.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια, ο κατακτητής διαλύει τα νοσοκομεία και κάθε υποδομή, καταδικάζει τον λαό στην πείνα, στη δίψα, στις ασθένειες. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, έχει εκτοπιστεί στον νότο, στη Ράφα, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη γενοκτονία με χερσαία επίθεση.

Το έγκλημα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στηρίζεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου που δικαιολόγησαν και συνεχίζουν να δικαιολογούν το Ισραήλ χρησιμοποιώντας τον διάτρητο ισχυρισμό περί "αυτοάμυνας"».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης μεγάλη ευθύνη γιατί αγνόησαν και αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, του Δεκέμβρη του 2015, που καλούσε την ελληνική κυβέρνηση "να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης" στη βάση των ορίων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σημειώνουμε ότι η απαράδεκτη αυτή στάση έρχεται σε αντίθεση με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας και σε όλη την υδρόγειο και συνεχίζονται σήμερα με τις εμβληματικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στα αμερικανικά, ευρωπαϊκά και άλλα πανεπιστήμια, όπως και στην Ελλάδα».

Προσθέτουν ακόμη: «Το ΚΚΕ, που έχει επιμείνει όλα αυτά τα χρόνια για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Βουλής, επαναφέρει το αίτημα και καλεί την κυβέρνηση άμεσα, με επείγουσες διαδικασίες, να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος».


ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
«Πλυντήριο» των ισραηλινών εγκλημάτων από τον υπουργό της κυβέρνησης

ΚΚΕ: «Προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο Νετανιάχου»

Σε ένα προκλητικό κρεσέντο προπαγάνδας που θα ζήλευαν ακόμα και οι υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου προχώρησε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, προκειμένου να ξεπλύνει τα ισραηλινά εγκλήματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ1, ο υπουργός της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά) δεν ευθύνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί αλλά ... η Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα:

«Η Χαμάς ευθύνεται για τα παιδιά θύματα στη Γάζα. Αυτή έχει πάρει ομήρους και τον λαό της Παλαιστίνης στη Γάζα. Χρησιμοποιεί τον λαό της Παλαιστίνης ως ανθρώπινη ασπίδα. Τους βάζει μπροστά στα στρατιωτικά τμήματα για να σκοτώνονται, για να κερδίζει τη διεθνή συμπάθεια».

ΚΚΕ: Εξελίσσονται σε συνηγόρους υπεράσπισης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με την Παλαιστίνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Την ώρα που το κατοχικό κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με αποτέλεσμα 35.000 νεκρούς εκ των οποίων 15.000 παιδιά, αλλά και την ώρα που δυναμώνει το κίνημα καταδίκης αυτής της βαρβαρότητας σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, με προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο Νετανιάχου, επιχειρούν να ξεπλύνουν αυτά τα εγκλήματα.

Εξελίσσονται σε κανονικούς συνηγόρους υπεράσπισης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, υιοθετώντας όλα τα φαιδρά προσχήματα του Ισραήλ ότι δήθεν όλα γίνονται για την απελευθέρωση των ομήρων!

Πρόκειται για επιχειρήματα που πλέον δυσκολεύονται να υποστηρίξουν ακόμη και οι πιο πιστοί σύμμαχοι του Ισραήλ. Οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ και όλοι όσοι αναμασούν αυτήν την προπαγάνδα θα ήταν απλά γελοίοι, αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνοι, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες, νομιμοποιώντας κατοχικά καθεστώτα και μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών».


ΣΥΡΙΖΑ
Οταν η γενοκτονία βαφτίζεται «έντονη απάντηση από το Ισραήλ»

Μία ακόμη απόδειξη στήριξης του κράτους του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τις προηγούμενες μέρες και πέρασε στα ...ψιλά.

Ο λόγος για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθωνας Ηλιόπουλος, στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ, την περασμένη Πέμπτη. Ο Οθ. Ηλιόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί στην εκπομπή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του Χάρβαρντ σχετικά με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Οι τοποθετήσεις του είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που βλέπουμε στην Παλαιστίνη είναι «μια έντονη απάντηση από το Ισραήλ». Η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, η σφαγή χιλιάδων παιδιών, ο εγκλωβισμός 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στη Ράφα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν «μια έντονη απάντηση»...

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή του Χάρβαρντ οι κινητοποιήσεις σχετίζονται με «αντισημιτικά πρότυπα», αφού, όπως τόνισε, «παρόλο που κάποιοι Εβραίοι φοιτητές συμμετέχουν κατηγορώντας και κριτικάροντας το κράτος τους στις κινητοποιήσεις... χάνεται μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και ξανα-αναπαράγονται δυστυχώς κάποια αντισημιτικά πρότυπα». Αυτά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που - όλως τυχαίως - η κυβέρνηση των ΗΠΑ ουσιαστικά νομοθετεί πως με την κατηγορία του «αντισημιτισμού» θα σέρνονται όλοι όσοι καταδικάζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Ακόμα και οι Εβραίοι που κινητοποιούνται θα κατηγορούνται για αντισημιτισμό! Σε ποιον αντιδραστικό - μεταφυσικό κόσμο ζει ο επιστήμονας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται υποβολέας της πιο άθλιας προπαγάνδας, όταν λέει ότι δημιουργούνται αντισημιτικά πρότυπα σε κινητοποιήσεις που συμμετέχουν (σε κάποιες πρωτοστατούν μάλιστα) Εβραίοι;

Σύμφωνα με τον Οθωνα Ηλιόπουλο, «οι φοιτητές που είναι Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι Εβραίοι» υφίστανται «τρομοκρατία» από τις κινητοποιήσεις, ενώ σχολιάζοντας το όργιο καταστολής σε βάρος φοιτητών και πανεπιστημιακών, αφού οι δυνάμεις καταστολής έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν ξέρει αν έκανε σωστά ή λάθος η πρύτανης του Κολούμπια και κάλεσε σε εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ καταφεύγοντας σε άλλα επίπεδα «ξεπλύματος» της κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ ο Οθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η καταστολή από την αστυνομία και τα πανεπιστήμια κυμαίνεται ανάλογα με τις τοπικές δυνάμεις, θα έλεγε κανείς τις προοδευτικές ή όχι που υπάρχουν... Παρατηρούμε ότι στις νότιες πολιτείες η καταστολή είναι πιο βίαιη απ' ό,τι ήταν σε άλλες πολιτείες που πρόσκεινται... στους Δημοκρατικούς»! Αυτά βρήκε να πει! Η πολιτική (και πολλά άλλα, είναι αλήθεια) των Δημοκρατικών είναι μαγική! Ρίχνει στο ψαχνό αλλά υπάρχουν επιστήμονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνουν «προοδευτικό» αέρα στην καταστολή, στις αστυνομικές εισβολές στα πανεπιστήμια, στις πλαστικές σφαίρες ενάντια σε φοιτητές που διαδηλώνουν! Αυτά γίνονται στις ΗΠΑ!

Το παζλ των άθλιων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, όπως του Αδ. Γεωργιάδη, έρχεται να συμπληρωθεί με τις κατάπτυστες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή τους τύχη οι λαοί όλου του κόσμου το ξέρουν και το λένε με το όνομά του: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτό διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ!

Η στάση των κομμάτων απέναντι στη γενοκτονία αποτελεί κριτήριο ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ «φωνάζει» αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, καταδίκη του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ, stop στη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή και τη στήριξη του Ισραήλ! Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

* Αναδημοσιεύεται από το portal «902.gr»


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Περιοδείες και εξορμήσεις με επίκεντρο τη σφαγή στην Παλαιστίνη

Να γίνει κριτήριο ψήφου η στήριξη της ΕΕ και των κομμάτων της στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

Κυψέλη
Κυψέλη
Εξορμήσεις σε συνοικίες, πλατείες, πάρκα και άλλα κεντρικά σημεία διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» και άλλα υλικά του Κόμματος.

Στο επίκεντρο του ανοίγματος ήταν η γενοκτονία που συντελείται εις βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Κάλεσαν όλους και όλες να ενώσουν τις φωνές τους με τους λαούς όλου του κόσμου που ζητούν:

  • Τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού!
  • Την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.
  • Να αποχωρήσει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

Παράλληλα, με βάση τα παραπάνω και μπροστά στις ευρωεκλογές κάλεσαν να δοθεί απάντηση με πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της πολεμοκάπηλης ΕΕ και συνολικά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα.

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με την Στέλλα Βαλαβάνη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε καταστήματα στον Αγιο Δημήτριο.

Πετρούπολη
Πετρούπολη
Αντίστοιχη περιοδεία έγινε στην Κυψέλη στη Φωκίωνος Νέγρη και τους γύρω δρόμους, με τον Παναγιώτη Κατίκα, υποψήφιο ευρωβουλευτή, αρχιτέκτονα, μηχανικό.

Μαζικές εξορμήσεις έγιναν επίσης στην αγορά της Πετρούπολης, στη Δάφνη, στον Υμηττό, στον Κορυδαλλό, όπου παραβρέθηκε η βουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, και αλλού.


Κορυδαλλός
Κορυδαλλός


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ