ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάη 2024
Σελ. /32
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη: Για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!
  • Κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές Β' και Γ' Λυκείου μπροστά στις ευρωεκλογές.
  • «Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!»: Μεγάλες ολονύχτιες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και καταδίκης του εγκλήματος.
  • Ανταποκρίσεις από τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Αποσπάσματα από την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στη Λάρισα.

«"Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη ξανά! Για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!»

Κάλεσμα προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πια για τις φοιτητικές εκλογές, που για την πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μάη.

Πρόκειται για την πρώτη κάλπη της νεολαίας που θα στηθεί λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και είναι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα της νέας γενιάς.

Η περίοδος που διανύουμε εξάλλου φορτίζεται έντονα από τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο κατά της σφαγής στη Γάζα και όσων στηρίζουν το Ισραήλ, ανάμεσά τους φυσικά και η ΕΕ, η οποία πολύμορφα εκφράζει τη στήριξή της από την πρώτη στιγμή στη γενοκτονία που συνεχίζεται και κλιμακώνεται εδώ και μήνες. Παρά την κρατική καταστολή που δέχονται οι φοιτητές δεν το βάζουν κάτω και οι διαμαρτυρίες απλώνονται από τις ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ως στεντόρεια φωνή για το σταμάτημα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, την απεμπλοκή των πανεπιστημίων από τη στρατιωτική έρευνα για το μακέλεμα των λαών, τη λευτεριά της Παλαιστίνης κ.ο.κ.

Ενώνοντας τη φωνή των φοιτητών της χώρας μας με αυτούς τους αγώνες των φοιτητών σε όλο τον κόσμο η «Πανσπουδαστική ΚΣ» πήρε την πρωτοβουλία στους φοιτητικούς συλλόγους και κάλεσε στις ολονύχτιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι έκαναν τα πανεπιστήμια κάστρα αγώνα που εξέπεμψαν το σύνθημα «Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα - Παλαιστίνη. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!».

Οι φοιτητές στη χώρα μας εξάλλου έρχονται στις κάλπες μέσα σε μια χρονιά που όρθωσαν ανάστημα ξεδιπλώνοντας επίσης μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Στριμώξαμε την κυβέρνηση, που νόμιζε ότι η ψήφιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα ήταν "περίπατος", καταφέραμε να γίνουμε "φοιτητές ξανά" όταν η κυβέρνηση έκλεινε τις σχολές στην πανδημία, να ανατρέψουμε ψηφισμένους νόμους, όπως, για παράδειγμα, την πανεπιστημιακή αστυνομία, να κερδίσουμε διεκδικήσεις χρόνων, όπως να καταργηθεί το χαράτσι στις φοιτητικές εστίες, να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα, να αποτρέψουμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας, την επί πληρωμή παροχή συγγραμμάτων και τόσα ακόμα», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», απαριθμώντας νίκες και κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων και βάζοντας στόχο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Εμπρός για «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη ξανά!


Θυμίζουμε ότι πέρσι στις φοιτητικές εκλογές είχαν ψηφίσει πάνω από 58.000 φοιτητές και η «Πανσπουδαστική ΚΣ» με 19.660 ψήφους και ποσοστό 34,98% είχε αναδειχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της από το 2022 και πιέζοντας την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, που μειώθηκε περαιτέρω σε ποσοστό, καταγράφοντας 25,69%.

Ετσι και φέτος η «Πανσπουδαστική ΚΣ» καλεί τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών στις 22 του Μάη και να στείλουν το μήνυμά τους. Στο κάλεσμά της στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές εκλογές η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναφέρει αναλυτικά:

«Την Τετάρτη 22 Μάη θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις σχολές της χώρας οι φοιτητικές εκλογές. Οι φοιτητές ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων και για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα που μπορεί να ταρακουνήσει την κυβέρνηση και όσους τη στηρίζουν.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές είναι ξεχωριστές και η στάση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας μετράει περισσότερο.

Ο καθένας με την ψήφο του και όλοι μαζί διαλέγουμε πλευρά!

  • Μαζί ή απέναντι στον παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού;
  • Ναι ή όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών; "Ολοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη" ή όλοι μαζί γινόμαστε η φωνή τους για να μην ξεχαστεί το έγκλημα;
  • Ναι ή όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Υπέρ της υποβάθμισης ή της αναβάθμισης των σπουδών μας, ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και σύγχρονου πανεπιστημίου;
  • Φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς, στήριγμα όλων των φοιτητών, ή "φαντάσματα", παραμάγαζα εκφυλισμού;


Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ υπάρχει αντίπαλο δέος: Η "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας", που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ανέδειξαν πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα!

Δυναμώνουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Δυναμώνουμε τη φωνή μας! Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Είμαστε όλοι μας: Η πλειοψηφία των φοιτητών με τις ανάγκες μας, τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για τις σπουδές και τη ζωή μας, και είναι μόνοι τους: Η κυβέρνηση, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Στις 22 Μάη η πλειοψηφία των φοιτητών θα ακουστεί ξανά!

"Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη ξανά! Για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ