ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάη 2024
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - 22 ΜΑΗ
Ο καθένας με την ψήφο του και όλοι μαζί διαλέγουμε πλευρά!

Να καταδικαστούν οι παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική του πολέμου και το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ

«Στέλνουμε μεγάλο πανελλαδικό μήνυμα με "Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη ξανά»! Αυτό είναι το κάλεσμα μπροστά στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιούνται την Τετάρτη 22 Μάη στις σχολές της χώρας.

Στις φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές έχουν μια ακόμα ευκαιρία να εκφραστούν για όλα όσα ζουν, τους απασχολούν και ανησυχούν. Καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική και διαλέγουν πλευρά: Υπέρ της αναβάθμισης των σπουδών τους, για φοιτητικούς συλλόγους στήριγμα των φοιτητών, με εκείνους που υψώνουν φωνή και ανάστημα απέναντι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»:

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές είναι ξεχωριστές και η στάση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας μετράει περισσότερο. Ο καθένας με την ψήφο του και όλοι μαζί διαλέγουμε πλευρά!

Μαζί ή απέναντι στον παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού; Ναι ή όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών; «Ολοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» ή όλοι μαζί γινόμαστε η φωνή τους για να μην ξεχαστεί το έγκλημα; Ναι ή όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Υπέρ της υποβάθμισης ή της αναβάθμισης των σπουδών μας, ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και σύγχρονου πανεπιστημίου; Φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς, στήριγμα όλων των φοιτητών, ή «φαντάσματα», παραμάγαζα εκφυλισμού; Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ υπάρχει αντίπαλο δέος: Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ανέδειξαν πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προσέρχονται στις κάλπες σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ αλλά και τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών σε όλο τον κόσμο. Και στις 22 Μάη με την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» μπορεί να σταλεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό μήνυμα, αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Η «Πανσπουδαστική» καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να γίνουν «ένα» με τους φοιτητές που διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στη γενοκτονία που στηρίζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενάντια στους υποστηρικτές τους στις σχολές, όπως την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ!

Μήνυμα από φοιτητή που υπηρετεί τη θητεία του

Τη φωνή τους για πιο ισχυρή «Πανσπουδαστική» ενώνουν και οι στρατευμένοι φοιτητές. Με επιστολή του, ο Κωνσταντίνος Βλόντζος, Στρατιώτης (ΕΔ) 5ο ΕΤΕΘ στην Κω, υποψήφιος με την «Πανσπουδαστική» στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, αναφέρει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, η ανοιχτή στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με την αποστολή της φρεγάτας "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό.

Στον αντίποδα, όμως, είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες βδομάδες γιγαντώνεται ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό από τους φοιτητές ανά τον κόσμο, με πάνδημο αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος. Ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, επεκτάθηκε και στα πανεπιστήμια της Ευρώπης και άλλων χωρών.

Στα πανεπιστήμια της χώρας μας η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό εκφράζεται από την αρχή της σφαγής στη Γάζα από το φθινόπωρο, με τους εκλεγμένους της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" ανά τις σχολές να πρωτοστατούν στην οργάνωσή της με πολύμορφες αντιπολεμικές δράσεις.

Η πρόσφατη κορύφωση των δράσεων με τις ολονύκτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών, μας έκανε κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα του παγκόσμιου φοιτητικού ξεσηκωμού για να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Ως φοιτητής που υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία, νιώθω υποχρέωση να εκφράσω την αντίθεσή μου στη σφαγή των Παλαιστινίων, στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό και στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης και ειρήνης προς τον παλαιστινιακό λαό!

Οι φοιτητές έχουμε χρέος αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού! Δεν γίνεται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, όταν διαπράττεται μια γενοκτονία! Διαμαρτύρομαι και ζητώ να απεμπλακεί η χώρα μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, τόσο με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, όσο και με την αποστολή φρεγατών σε εμπόλεμη ζώνη.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, της ειρήνης και φιλίας μεταξύ όλων των λαών, που διατρανώνουν σήμερα χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα, μπορεί να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά μέσα από την ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος, με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" πρώτη δύναμη ξανά πανελλαδικά αλλά και σε ακόμα περισσότερες σχολές στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη!».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:

-- Σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή 17 Μάη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη μέρα θα μιλήσει στις 20.00 σε συγκέντρωση στην πλατεία Ευόσμου, και τη δεύτερη θα μιλήσει στις 19.30 σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

-- Το Σάββατο 18 Μάη στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ