ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Προκλητική ομολογία Λαγού: «Είμαι ναζιστής»

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης συνεχίστηκε την Παρασκευή με την κατάθεση του ερευνητή Αλέξανδρου Ράπτη. Η έρευνα του μάρτυρα αφορά τα ναζιστικά εγκλήματα του γερμανικού στρατού κατοχής στα Ιωάννινα (έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος και στην Εισαγγελία του Μονάχου). Ο μάρτυρας κατέθεσε για τους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο - του 5ου π.Χ. αιώνα, που έχει αναγνωριστεί ως ιστορικό μνημείο - των Ιωαννίνων, την περίοδο κυρίως 2002 - 2009, αναφέροντας στο δικαστήριο ότι έχει καταθέσει φάκελο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή έκανε τους βανδαλισμούς με τάγμα 200 - 300 ανθρώπων, όπως τα τάγματα εφόδου των ναζί το 1933, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες επιθέσεις εναντίον όσων κατήγγειλαν τους φασίστες. Οταν η εισαγγελέας επεσήμανε στον μάρτυρα πως ο έτερος κατηγορούμενος, Κασιδιάρης, έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο μπράτσο του, της απάντησε για τα σύμβολα των SS που χρησιμοποιούσαν οι χρυσαυγίτες. Εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Γ. Λαγός, σε μια ...αναλαμπή μνήμης, κραύγασε: «Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι' αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!». Και στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα υβρεολόγιο, για να αποχωρήσει εκνευρισμένος...

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λαμίας

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λαμίας, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι μαύροι καπνοί από τα σκουπίδια που καίγονταν σκέπασαν την περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, καθώς επίσης μηχανήματα έργου του δήμου Λαμίας και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας στο ΧΥΤΑ, που προχώρησαν σε επιχωμάτωση των σκουπιδιών για να σβήσουν τις φλόγες. Επίσης χρειάστηκαν ρίψεις από αεροπλάνα τύπου PZL προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στη γύρω περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν και να περιορίσουν τη φωτιά, με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης ωστόσο να είναι ιδιαίτερα έντονος.

Εξαρθρώθηκε συμμορία με παράνομα αναβολικά

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα στην Ελλάδα. Για την αποδόμηση της σπείρας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα, κατηγορούμενα για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό, πλαστογραφία, επιβλαβή φάρμακα και κλοπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο άτομα.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η ύπαρξη σπείρας που τα μέλη της τουλάχιστον από το 2019 δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και προμήθεια απαγορευμένων αναβολικών ουσιών σε αθλητές, επαγγελματίες ή μη, με σκοπό τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών σκευασμάτων, περισσότερα από 380.000 δισκία - αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, πάνω από 104 κιλά πρώτης ύλης, πλήθος υλικών συσκευασίας (κουτιά, αμπούλες, πλαστικές συσκευασίες, φύλλα οδηγιών, ολογράμματα, ετικέτες κ.ά.) και 2.630 ευρώ. Το παράνομο οικονομικό όφελος που υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν από την πώληση των κατασχεθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ