ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2024
Σελ. /32
ΠΟΛΥ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση χτες το βράδυ στο «Στρογγυλό», στην παραλία της Χαλκίδας, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Εύβοια, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνδικαλιστές, υγειονομικοί, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων που συμπορεύονται αγωνιστικά με το Κόμμα, εξέφρασαν την αποφασιστικότητα με την οποία δίνουν την εκλογική μάχη και θα συνεχίσουν με νέα ορμή μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να μη χαθεί καμία κόκκινη ψήφος που αύριο θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική των αγώνων τους.

Για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, απέναντι σε μια πολιτική που παρέδωσε τον τόπο τους ανοχύρωτο σε καταστροφικές πυρκαγιές και φονικές πλημμύρες, που παίζει τη ζωή τους «στα ζάρια» λόγω της απουσίας αναγκαίων υποδομών, της υποστελέχωσης και των τεράστιων ελλείψεων στους κρίσιμους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, της Υγείας κ.λπ., που κάνει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους θυσία στον βωμό του κέρδους των λίγων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιάννης Μαντής, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), και ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Παρευρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, ο Στέφανος Μουτουσίδης, περιφερειακός σύμβουλος, η Γρανέτα Τσιβίκα και ο Γιώργος Νικολάου, δημοτικοί σύμβουλοι Χαλκίδας, λαϊκοί άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές καταβολές, που κάνουν αποφασιστικό βήμα συμπόρευσης και στήριξης του Κόμματος, για δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών αλλά και στους αγώνες της επόμενης μέρας.


Μαζί στη ζωή, μαζί στον αγώνα, μαζί και στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις 9 Ιούνη ο λαός της Χαλκίδας αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας έχει επιλογή, κι αυτή είναι να πάει στην κάλπη και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν.

Ο λαός της Χαλκίδας έχει επιλογή, να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να κάνει την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον ίδιο, γιατί το σκοτάδι της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, του πολέμου, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, «σπάει» μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα. Και η ελπίδα πολλές φορές δυνάμωσε και δω στην πολύπαθη Εύβοια, γιατί δυνάμωσε το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Η ελπίδα δυνάμωσε γιατί δυνάμωσαν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Πάμε, λοιπόν, στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη ο λαός και η νεολαία της Εύβοιας να κάνουν την έκπληξη, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ. Για να είμαστε πιο πολλοί, πιο ισχυροί, να συνεχίσουμε μαζί, με μεγαλύτερη ορμή και δύναμη, στον δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές.

Γιατί εδώ στην Εύβοια ο λαός, μέσα στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες, έδειξε τη δύναμή του, δεν απελπίστηκε ούτε παραδόθηκε στις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε το βιος του, τη ζωή του, τα παιδιά του, κόντρα στο εχθρικό κράτος.


Εδώ γεννήθηκε το σύνθημα που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους, «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!». Γιατί κι εδώ, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ ενωμένοι, αποφασισμένοι με τα σωματεία τους, δίνουν έναν τίμιο, εμβληματικό, πολύχρονο αγώνα για να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, για να έχει ζωή και δουλειά ο τόπος, δυσκολεύοντας τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που νόμιζε ότι θα της ήταν εύκολο να ξεμπερδεύει με τους εργάτες.

Εδώ στην Εύβοια «κουνήθηκε» το νησί από την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους μέσα στη Χαλκίδα, από τη δυναμική του μπλόκου της Κηρίνθου, που πρώτο μπήκε στην Αθήνα στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγροτών όλης της Ελλάδας και με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση.

Εδώ στη Χαλκίδα δυναμώνει η πραγματική ελπίδα του εργαζόμενου λαού μέσα στις μάχες που δίνονται στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, για να αυξηθούν οι μισθοί, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΜΙΜΙΚΟΣ, «Κελαϊδίτης», στην «Αγροζωή», την ΤΕΜΠΟ, στους ρετσινάδες της Βόρειας Εύβοιας, στο «Club Med».

Εδώ δυναμώνει η φωνή που απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, όπως πρόσφατα στα Ναυπηγεία Χαλκίδας και στη SABO.

Εδώ ενώνεται η φωνή των εργαζομένων απ' τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς, εκπέμποντας όλοι μαζί SOS για τις μονάδες Υγείας του νησιού, που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η κυβέρνηση τους έχει κάνει πλέον «επικίνδυνους» για τους ασθενείς, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.

Οι αγώνες του λαού της περιοχής δείχνουν τον δρόμο

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων σε Κάρυστο, Ιστιαία και Ψαχνά, όπως και την προηγούμενη χρονιά στο Μαντούδι, για να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών Υγείας, για να σταματήσει το αίσχος της καρότσας, των ελλείψεων γιατρών, δείχνουν τον δρόμο, γιατί πραγματικά μπορούμε να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης. Αυτό επιβεβαιώνει και το πρόγραμμα των ρετσινάδων - δασεργατών που δουλεύουν σκληρά μέσα στο δάσος, που κατέκτησαν με τον αγώνα τους, ενώ συνεχίζουν να διεκδικούν, κόντρα στη συνεχιζόμενη προσπάθεια κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων να τους πετάξουν απέξω.

Ακόμα και τα καθυστερημένα, ανεπαρκή αντιπλημμυρικά έργα σε Ληλάντιο και Βόρεια Εύβοια, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικές αρχές έχουν το θράσος να εγκαινιάζουν οργανώνοντας φιέστες, είναι αποτέλεσμα του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων που δεν τα παράτησαν μπροστά στην κρατική εγκληματική καθυστέρηση και αδιαφορία. Οπως δεν τα παράτησαν και οι κάτοικοι των χωριών, ο ορειβατικός και άλλοι πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι που φροντίζουν το δάσος και τον φυσικό πλούτο που έχει απομείνει στο νησί, κόντρα στην εγκληματική εμπρηστική πολιτική και τα «πράσινα» φούμαρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων που παραδίδουν τα βουνά μας στα χέρια των μονοπωλίων, ενώ ο λαός πληρώνει το πανάκριβο ρεύμα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ετσι δεν τα παράτησαν και οι γονείς των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες με τους συλλόγους τους, την Ενωση γονέων, που σηκώνουν «τον τόπο ανάποδα» για να μπορέσουν να φροντίσουν τα παιδιά τους, όπως τους αξίζει, ενάντια στην εγκατάλειψη και την κοροϊδία κυβέρνησης, δημοτικής και περιφερειακής αρχής. Και δίπλα σε όλους αυτούς είναι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δίνουν ζωντάνια στον τόπο, καλλιεργούν αντισώματα στα παιδιά μας, όπως ο Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, που με δική του πρωτοβουλία ο δήμος της Χαλκίδας τιμά φέτος τον σπουδαίο αυτόν λογοτέχνη. Με δική του πρωτοβουλία και τη μεγάλη στήριξη πολιτιστικών και άλλων φορέων της περιοχής ζωντανεύουν κυψέλες δημιουργίας, γνώσης σε σχολεία και γειτονιές. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι πρωτοβουλίες...

Δείτε: Στην πόλη του Νίκου Σκαλκώτα, του Γιάννη Σκαρίμπα, της Σωτηρίας Μπέλλου, του Γιάννη Μυταρά, του Ορέστη Μακρή, με ευθύνη του κράτους υπάρχει τεράστια έλλειψη σε χώρους πολιτισμού, στέκια δημιουργίας, αθλητισμού για τη νεολαία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνει η Χαλκίδα τουριστικό προϊόν για τους λίγους και ο λαός να φυτοζωεί μέσα στην πόλη. Οπως και οι επαγγελματίες, γιατί το μόνο που θα δουν από αυτήν την τουριστική ανάπλαση θα είναι νέοι φόροι, πανάκριβα ενοίκια, τέλη κ.λπ, γιατί για μια ακόμα φορά θα κερδίσουν μεγάλοι επιχειρηματίες από αυτό.

Η γνήσια αντιπολίτευση δυναμώνει με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

Είμαστε περήφανοι γιατί με κάθε τρόπο, με ψυχή, με καρδιά και με μυαλό, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες του λαού μας, κάνοντας πράξη τη μόνη, τη γνήσια πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ.

Νιώθουμε, όμως, και την ευθύνη αυτή η γνήσια αντιπολίτευση να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Μπορούμε με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, παντού, και ακόμα πιο ισχυροί εκεί που τελικά ανατρέπονται, στην πράξη, στους δρόμους του αγώνα. Γι' αυτό ο λαός, η νεολαία μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα! Να φτάσουν στην κάλπη της 9ης Ιούνη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι όλοι και όλα εδώ. Γι' αυτό κανείς και καμιά δεν μπορεί να είναι απών! Θα είναι εδώ η ΕΕ και οι αντιλαϊκές της κατευθύνσεις, Οδηγίες, αποφάσεις που σφίγγουν τη θηλιά στον λαιμό του λαού.

Δεν τους έφτανε το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και το Ταμείο Ανάκαμψης, που το ψήφισαν όλοι μαζί, τώρα έρχονται να μας φορτώσουν και το Δημοσιονομικό Πλαίσιο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα θα προστεθούν στα παλιά, για να μπουκώνουν αυτοί με «ζεστό» χρήμα και προνόμια το κεφάλαιο.

Θα είναι εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως λέει ο Μητσοτάκης θέλει να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, γι' αυτό συνεχίζει να τρομοκρατεί τον λαό στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας.

Μας τα 'παν κι άλλοι. Αυτοί τα έλεγαν, όμως εμείς τα ζήσαμε και τα ζούμε. Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας κάηκε η Βόρεια Εύβοια, πλημμύρισαν ολόκληρες περιοχές, γίνονται τελικά όλα τα μεγάλα εγκλήματα, όπως κι αυτό των Τεμπών. Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας ο μισθός δεν φτάνει, ο εργάτης πεινάει, ο αγρότης ξεκληρίζεται, ο μικρός επαγγελματίας βάζει λουκέτο. Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας πληρώνουμε ακριβά για την παιδεία των παιδιών, για την υγεία της οικογένειας. Απόδειξη ότι η δική τους σταθερότητα είναι η αστάθεια στη ζωή μας.

Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για να καλύψουν τις όποιες πολιτικές απώλειες της ΝΔ βάζοντας πλάτη στα νομοσχέδιά της, αλλά και για να σερβίρουν ξανά τις ίδιες αυταπάτες, ότι μπορεί δήθεν να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση του συστήματος. Περσινά ξινά σταφύλια!

Πάμε, λοιπόν, να τους κόψουμε τη φόρα! Μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ! Δεν παίζουν μόνοι τους, έχουν αντίπαλο στα σχέδιά τους, το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και μαζί με τον λαό να βάζει τρίποντο κάθε μέρα στην ακρίβεια, στην ανασφάλεια, στην υποβάθμιση που μας έχουν οδηγήσει.

Σήμερα η πείρα που έχει συσσωρευτεί στον καθένα και στην καθεμιά είναι πολύτιμη και μπορεί να αξιοποιηθεί για να γίνει δύναμη, συμμετοχή και δράση. Να μη χαθεί στους δρόμους της απογοήτευσης και της αποχής που θα τους αφήσει ανενόχλητους να συνεχίζουν το αντιλαϊκό τους έργο.

Το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον λαό να μη γίνει λόγος για νέες αποτυχημένες δεύτερες, τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες στα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, οι υπουργοί δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που περιφέρουν ως παράσημο την αντιλαϊκή διακυβέρνησή τους.

Η οργή και ο θυμός σήμερα μπορεί να πιάσει τόπο, αν γίνει οργάνωση κι αγώνας και όχι στήριξη στους νέους διάττοντες αστέρες που αύριο θα εξαφανιστούν όπως τόσοι και τόσες, όπως ο Βελόπουλος και η Κωνσταντοπούλου που παριστάνουν τους οργισμένους στη Βουλή, κάνουν πως τώρα ανακάλυψαν ξαφνικά την ολιγαρχία και τα συμφέροντα, ενώ τα υπηρέτησαν, στηρίζοντας αντιλαϊκές κυβερνήσεις ο πρώτος, ως στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ, που ψήφισε μάλιστα και το 1ο μνημόνιο, και η δεύτερη ως βασικό στέλεχος «της πρώτη φορά Αριστερά», του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ΚΚΕ, αυτό φοβούνται

Κάντε, λοιπόν, αυτό που τώρα σκέφτεστε... ΤΩΡΑ ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται. Να κάνουν οι εργάτες αυτό που σκέφτονται, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν ΚΚΕ. Και να αφήσουν τα «αν» που κάποιοι λένε: «Αν πάω θα ψηφίσω το ΚΚΕ»... Γιατί με «αν» δεν βάζουμε εμπόδια, δεν ανοίγουμε κανέναν δρόμο. Γιατί, όπου και να φτάσει η αποχή, η ΕΕ θα συνεχίζει να στέλνει αντιλαϊκά φιρμάνια. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης να τα νομοθετεί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να τα στηρίζουν! Γι' αυτό όποιος σκέφτεται την αποχή, το αποτέλεσμα γίνεται «μηδέν εις το πηλίκον».

Αυτό που θα μετρήσουν τα επιτελεία τους δεν είναι η αποχή, αλλά πόσο θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της, πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ. Γι' αυτό, λοιπόν, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ σε κάθε μάχη και στις εκλογές.

Το ξέρετε άλλωστε ότι μέσα στον αγώνα και παρά τις διαφορετικές γνώμες, προβληματισμούς και επιφυλάξεις που μπορεί να έχει ο καθένας, η καθεμιά, εκεί χτίζεται η πραγματική ενότητα του λαού. Γιατί το ΚΚΕ δεν κοιτά τι κόμμα ψήφιζες πριν, από πού κατάγεσαι, τι φύλο είσαι, αλλά κοιτά το κοινό συμφέρον και το δίκαιο που πρέπει να γίνει πράξη.

Γιατί αυτό που σήμερα είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη είναι τα εξής πολύ απλά: Να παρθούν μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να καταργηθούν ο ΦΠΑ και τα «πράσινα» χαράτσια, να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς.

Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη για τους αγρότες και κτηνοτρόφους η διαμόρφωση κατώτατων εγγυημένων τιμών και το αφορολόγητο πετρέλαιο. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη το επίδομα στέγασης στα νέα ζευγάρια και στους φοιτητές.

Γιατί το δίκαιο είναι να πάρει ανάσα ο λαός μέσα στην ασφυξία της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της.

Ολα τα υπόλοιπα που λένε είναι για γέλια. Ναι, γελάει ο κόσμος με τις επιστολές του Μητσοτάκη στη φον ντερ Λάιεν που δήθεν τα βάζει με τα «μονοπώλια», όπως τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ λένε κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον ελληνικό λαό. Γελάει ο κόσμος και με τις αντιδράσεις των υπολοίπων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έτρεξαν να σώσουν τη χαμένη τιμή της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!

Θα μπορούσαν να ήταν όλοι μαζί και ανέκδοτο αλλά αντί για τον Ιταλό, τον Γερμανό και τον Ελληνα του ανεκδότου, θα έχουμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, Συνασπισμός λεγόταν το 1992... Τότε που όλοι μαζί ψήφιζαν το Μάαστριχτ και την απελευθερωμένη αγορά και σήμερα προσπαθούν να βρουν τρόπους να τη ρυθμίσουν! Γελάνε ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου!

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είναι γκαφατζήδες, αλλά εκπρόσωποι και υπερασπιστές των λίγων, του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό και όλοι τους υπερασπίζονται την ΕΕ των μονοπωλίων, τις σάπιες αξίες του αντικομμουνισμού, της καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ολοι μαζί προωθούν και ο ένας μετά τον άλλον υλοποιούν τις «βέλτιστες πρακτικές» της στην εργασία που σημαίνει: Κατάργηση κυριακάτικης αργίας, 6ήμερη εργασία, κυλιόμενα ωράρια και ρεπό, τηλεργασία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Πλασάρουν τη βαρβαρότητα ως «σύγχρονο κόσμο»

Εχουν το θράσος μάλιστα να πλασάρουν ως «σύγχρονο κόσμο» την βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν. Με βάση αυτές τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ η ανυπαρξία παιδικών και βρεφικών σταθμών στη Χαλκίδα είναι κάτι «σύγχρονο» για όλους αυτούς. Αφού το 2024 θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ολοκληρωμένη Προσχολική Αγωγή και Φροντίδα το παιδί, με επιστημονική, παιδαγωγική ευθύνη του κράτους, αλλά τους αρκεί μια «Νταντά της γειτονιάς», που το μόνο προσόν που χρειάζεται είναι το λευκό ποινικό μητρώο! Κατά τ' άλλα, όλοι μαζί κλαψουρίζουν για το δημογραφικό πρόβλημα της Στερεάς, για τους νέους ανθρώπους που δεν αποφασίζουν εύκολα να κάνουν παιδιά, ή μένουν στο ένα γιατί δυσκολεύονται να τα μεγαλώσουν.

Το ίδιο «σύγχρονο» γι' αυτούς θεωρείται και η ανυπαρξία δημόσιων πρωτοβάθμιων δομών Υγείας, Πρόνοιας, φροντίδας, Ειδικής Αγωγής, αφού αυτή δίνει χώρο στην επιχειρηματική δράση και την ανταποδοτική λειτουργία που με βάση τα δικά τους κριτήρια είναι το ιερό δισκοπότηρο της εξέλιξης. Εξέλιξη, που ευνοεί μόνο τα υπερκέρδη των μεγάλων θηρίων της Υγείας, που βασανίζει τους υγειονομικούς και αναγκάζει τον λαό της Εύβοιας να ψάχνει να βρει φροντίδα στην Αθήνα, πληρώνοντας βέβαια τα μαλλιοκέφαλά του.

Βέβαια, είναι μανούλες στο να παρουσιάζουν την πραγματικότητα όπως τους βολεύει. Πανηγυρίζει, για παράδειγμα, η κυβέρνηση της ΝΔ για τα έργα που δήθεν κάνει στην Εύβοια, τους δρόμους, την παράκαμψη στη Χαλκίδα, την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης, για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που παίρνει, για τα μέτρα στελέχωσης των δομών Υγείας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Είναι να απορεί κανείς πραγματικά! Από ποιους δρόμους περνούν αυτοί; Το οδικό δίκτυο στην Εύβοια είναι πραγματικός κίνδυνος - θάνατος και θέλουν ο λαός να χειροκροτεί για μια παράκαμψη που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα;

Σε ποιους εμπόρους αναφέρονται; Την ώρα που η περιοχή γύρω από το παλιό νοσοκομείο έχει μαραζώσει, οι επαγγελματίες στο κέντρο με το στανιό πληρώνουν τα ενοίκια!

Τι εννοούν αντιπυρική προστασία; Πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι έχουν φθαρμένο εξοπλισμό, παραμένουν τραγικότατες ελλείψεις σε προσωπικό, ακαθάριστα δάση, οικόπεδα, πανάρχαια οχήματα.

Από πότε οι μετακινήσεις γιατρών από τα Ψαχνά στη Σκύρο και αλλού είναι στελέχωση των δομών Υγείας και όχι ξεπάτωμα των γιατρών και εξευτελισμός της δημόσιας Υγείας; Γιατί έχουν όλοι κλείσει τα αυτιά τους απέναντι στο δίκαιο αίτημα εκατοντάδων εργαζομένων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να μετατραπεί το παλιό Νοσοκομείο Χαλκίδας που το έχουν ρημαγμένο, σε μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας;

Ποια αντιπλημμυρικά έργα θα κάνουν την ώρα που το αγαπημένο τους Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει τίποτα για τέτοια έργα τη νέα χρονιά;

Τώρα μάλιστα πέφτουν από τα σύννεφα για τις εξελίξεις στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Τρέχει ο Μητσοτάκης να πατάξει τη διαφθορά, όπως δηλώνει! Ανακαλύψανε την Αμερική! Γιατί η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα γεγονός χρηματικής διαφθοράς, διαπλοκής και βαθιάς σήψης του σημερινού συστήματος και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν, αυτό συζητά άλλωστε όλος ο κόσμος!

Αυτήν τη σήψη τροφοδοτεί και η πολιτική που από τη μια φοροληστεύει τα λαϊκά στρώματα κι από την άλλη ενισχύει με κάθε τρόπο τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτό είναι το έδαφος που αξιοποιούν τα διάφορα «κυκλώματα», πατώντας πάνω στα αδιέξοδα μικρών επαγγελματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε «κόστος» και απέναντι σε κάθε είδους εκβιασμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί συνεχίζει και ενισχύει το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που υποθάλπουν τέτοιες ενέργειες στις κρατικές υπηρεσίες. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση σε βάθος και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανσή της, για τις σχέσεις με το κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση και φυσικά για την απόδοση των ευθυνών όπου κι αν βρίσκονται. Να ξεχάσουν κάθε σκέψη για κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας, που θα οδηγήσει βέβαια σε τεράστια ταλαιπωρία και κόστος τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους μικρούς επαγγελματίες.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... επειδή κυκλοφορούν πολλοί όψιμοι μαχητές κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο παράδεισο των λόμπι..., τους θυμίζουμε: ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι ευρωβουλευτές ψήφισαν πως «αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας η ικανότητα των λόμπι να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο», μετά το σκάνδαλο διαφθοράς με την κα Καϊλή του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε περήφανοι γιατί μόνο 2 ευρωβουλευτές στους 705 το καταψήφισαν. Και αυτοί ήταν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ! Ο Κώστας Παπαδάκης και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Το ΚΚΕ το έχει αποδείξει και μπορεί να σας κοιτάει στα μάτια

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις 9 του Ιούνη σας καλούμε να σκεφτείτε και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό! Πρέπει να δυναμώσει η μόνη, καθαρή, αταλάντευτη φωνή που απαιτεί να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη στήριξη όλων των δυνάμεων του συστήματος, μας μπλέκει όλο και περισσότερο σε τεράστιους κινδύνους.

Ο ελληνικός λαός ματώνει καθημερινά για να εκταμιευτούν τα ματωμένα πλεονάσματα της ΕΕ που προορίζονται και για αύξηση πολεμικών δαπανών. Ματώνει για τα δισεκατομμύρια στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, στη φρεγάτα «Υδρα» και τις άλλες αποστολές εκτός συνόρων. Και όλα αυτά για να προστατευτούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των κολοσσών στο εμπόριο, στις μεταφορές, στην Ενέργεια.

Την επόμενη μέρα των εκλογών να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουμε να πληρώνουμε για τις δολοφονίες άλλων λαών που μας κάνουν και εμάς πιθανά θύματα. Να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση να σταματήσει κάθε σχέση με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Γιατί πρέπει να τους δυσκολέψουμε, είναι αδίστακτοι!

Ο Μητσοτάκης ονομάζει «εθνικό καθήκον την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό. Ο Κασσελάκης ονομάζει το ΝΑΤΟ, δηλαδή τους δολοφόνους των λαών, «ιερή αμυντική συμμαχία» και ο Ανδρουλάκης και λοιποί παρουσιάζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σαν τα περιστεράκια της ειρήνης. Τους έχει απαντήσει ο μπαρμπα - Γιάννης Σκαρίμπας: Το «ότι στον πόλεμο σκοτώνονται άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, δε σημαίνει ότι για ξένα συμφέροντα σκοτώνονται;».

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Το αίσθημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που δυναμώνει, η κατανόηση από ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις ότι το ΝΑΤΟ είναι δολοφόνος και όχι προστάτης των λαών, επιβεβαιώνουν πως «κάτι γίνεται», τίποτα δεν μένει ακίνητο!

Και είναι ευκαιρία αυτή η αμφισβήτηση απέναντι στην πολιτική τους, στα δεσμά τους να δυναμώσει και άλλο. Μόνο έτσι ο λαός μας θα πάρει ανάσες ανακούφισης και θα στριμώξει την κυβέρνηση της ΝΔ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ.

Το ΚΚΕ το έχει αποδείξει και μπορεί να σας κοιτάει στα μάτια. Την κυβέρνηση της ΝΔ τη δυσκολέψαμε και μαζί με τον λαό θα την δυσκολέψουμε και άλλο. Η ελπίδα που γεννιέται μέσα στις εστίες του αγώνα, η αλληλεγγύη που δυναμώνει μέσα στον λαό, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών που παλεύουν για τη ζωή τους, η δυναμική των νέων που ονειρεύονται το μέλλον τους, η ενότητα που χτίζεται μέσα στο εργοστάσιο, στον χώρο δουλειάς, είναι τα δικά μας όπλα. Με αυτά θα τους πολεμήσουμε, αυτά φοβούνται!

Γι' αυτό και τους έχει κάτσει στον λαιμό και δεν μπορούν να το καταπιούν, ότι στην Εύβοια τα τελευταία χρόνια υπάρχει Εργατικό Κέντρο που στηρίζει τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, κόντρα στη μεγάλη εργοδοσία και τους αντιλαϊκούς νόμους, και οι κομμουνιστές σε αυτό παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γι' αυτό δεν θα δείτε σε κανένα κανάλι και εφημερίδα τους, παρά μόνο στον «Ριζοσπάστη» και τον «902», τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που με τον αγώνα τους παραμένουν μέσα στη δουλειά τους, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Τα δικά τους site, κανάλια και εφημερίδες αναπαράγουν μόνο περσινές, ξινισμένες συκοφαντίες για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στη Χαλκίδα αναπαράγουν... Ντροπή τους!

Το ίδιο συμβαίνει με κάθε αγώνα και διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, που ο μόνος λόγος για να την προβάλουν είναι για να τη συκοφαντήσουν. Μάταια!

Να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται ψηλότερα

Το ΚΚΕ το ξέρετε, είναι εδώ, παρόν, μαζί με τον λαό σε κάθε του βάσανο, σε κάθε του βήμα αλλά και σε κάθε χαρά! Μαζί στη ζωή, μαζί στον αγώνα, μαζί και στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού!

Πάμε δυνατά, λοιπόν, στις μέρες και στις ώρες που απομένουν, για να γεμίσουμε χαμόγελα και κουράγιο τη μέρα των εκλογών, βλέποντας ισχυροποιημένο το ΚΚΕ. Για να στείλουμε από την Ελλάδα το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας στους εργάτες και τους αγρότες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας που βλέποντάς τους να αγωνίζονται κι αυτοί, πήραμε θάρρος για τους δικούς μας αγώνες.

Πάμε λοιπόν στις λίγες μέρες που έμειναν να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται ψηλότερα.

Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη φωνή των πολλών, που θα δίνουν λόγο μονάχα στους εργαζόμενους, στον λαό και όχι στα λόμπι και στα κάθε λογής παράσιτα που κλέβουν τον πλούτο του λαού και της χώρας.

Να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται, να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Καλή δύναμη, θα τα καταφέρουμε!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ