ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2024
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Για τη ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ, τη Μαρία μας.

Τα έφερε έτσι η ζωή που δεn μπόρεσα να είμαι στον αποχαιρετισμό σου. Τα 35 χρόνια όμως της κομματικής μας γνωριμίας και συμπόρευσης αποτελούν καθήκον να σε χαιρετήσω έστω και έτσι.

Η Μαρία μας των λίγων λόγων και των πολλών πράξεων για να υλοποιηθούν οι στόχοι. Με κομματικό - ταξικό κριτήριο, που της επέτρεπε με μεγάλη υπομονή και ανθρωπιά να βοηθά όλους όσοι ήθελαν να σηκωθούν και να παλέψουν και με αδιαλλαξία σε όσους τις δυσκολίες τις ανήγαγαν σε άλλοθι για συμβιβασμό.

Η Μαρία μας βράχος την περίοδο της κρίσης στο Κόμμα, της διάσπασης και της τεράστιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεων της τότε Αχτίδας Υγείας και των μετέπειτα χρόνων για την ανάπτυξή τους. Με ντομπροσύνη, σταράτες κουβέντες, πειθαρχία και ανησυχία για να πάει καλά το Κόμμα, ακτινοβολούσε εμπιστοσύνη και σιγουριά σε όλους μας.

Η Μαρία μας που στη συγκρότησή της επιβεβαιωνόταν ότι η κοινωνική μόρφωση δεν ταυτίζεται με τα πτυχία που άλλωστε δεν είχε. Είχε όμως το «πτυχίο» της ταξικής της θέσης, της θεωρίας και της πολιτικής του Κόμματος, της πρακτικής εφαρμογής τους και της δοκιμασίας τους στην καθημερινή της δράση, της βαθιάς πίστης της στο δίκιο μας. Αυτά της επέτρεπαν να συζητάει με την ίδια άνεση με τους εργαζόμενους ανεξάρτητα των γνώσεων που είχαν και να κερδίζει τον σεβασμό τους.

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ
Η Μαρία μας, η εργάτρια του Κόμματος που έβαλε το δικό της λιθάρι στο κύρος και στην πρόοδο του Κόμματος μέχρι το βιολογικό τέλος της, αλλά που η προσφορά της θα συνεχίσει να εκπέμπει στους συνεχιστές της υπόθεσης του Κόμματος σαν παρακαταθήκη.

Σε ευχαριστώ συντρόφισσα Μαρία για την 35χρονη συμπόρευσή μας.

Στη μνήμη σου καταθέτω 50 ευρώ για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Γ. Ν.

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ εργατών δήμων Κορυδαλλού - Νίκαιας εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ο οποίος «έφυγε» στις 22 Μάη, ακριβώς την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα του, Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη, αγωνιστή της Ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ.

Ο Γιώργος Λαμπράκης ήταν αγωνιστής του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, πρωτοπόρος στο συνδικαλιστικό κίνημα, πάντα στο πλευρό των λαϊκών ανθρώπων, πάντα για τα δίκια της εργατικής τάξης.

Οποιος συμμετείχε στις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης, τον θυμάται να πορεύεται μπροστάρης, ακάματος, αλύγιστος, γελαστός. Εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του σε διάφορες φάσεις της δράσης μας, τον εκτιμήσαμε για την ολύμπια ηρεμία του, την ασίγαστη αισιοδοξία του, την πίστη του για την τελική νίκη των λαών της Γης.

Ο Γιώργος Λαμπράκης, όπως και όλοι οι έντιμοι αγωνιστές της ζωής, δεν πέθανε. Δεν θα πεθάνει ποτέ. Το όνομα και η μορφή του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας και το όνομά του ανεξίτηλα γραμμένο στον κατάλογο των αγωνιστών για τα δίκια της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 165 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

ΚΟΒ Εργατών Δήμων Κορυδαλλού-Νίκαιας




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ