ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2024
Σελ. /32
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Τετάρτη 5 Ιούνη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επί ποδός βρίσκονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική μεταφέροντας παντού το κάλεσμα της συγκέντρωσης και φυσικά της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη. Σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζουν μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ενώ τις επόμενες μέρες θα «οργωθούν» χώροι δουλειάς, στέκια νεολαίας, δομές Υγείας και εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνοικίες και γειτονιές με στόχο την Τετάρτη η πλατεία Συντάγματος να είναι κατακόκκινη, να μη λείψει κανείς και καμία. Για να στείλει η συγκέντρωση με τη μαζικότητα και τον παλμό της ένα ξεκάθαρο μήνυμα τις μέρες που απομένουν. Πως η μεγάλη ευκαιρία στις ευρωεκλογές δεν θα πάει χαμένη, θα χαμογελάσει ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα της η ΚΟ Αττικής αναφέρει:

«Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Δώσε και εσύ το "παρών" στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Οτι τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε στις ευρωεκλογές δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη!

Τώρα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να χαμογελάσει ο λαός!

  • Για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
  • Για να φάει ένα γερό χαστούκι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους!
  • Για να κοντύνουμε πολύ το 41% της ΝΔ. Να της κοπούν η φόρα και η αλαζονεία. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

"Σηκώνουμε κόκκινη κάρτα" σε όλους αυτούς:

-- Που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποτελούν το 90% των αντιλαϊκών νόμων και στη χώρα μας.

-- Που ψηφίζουν το ίδιο με τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο πάνω από το 70%, στηρίζοντας το αντιλαϊκό της έργο στα κρίσιμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ 2- Νέα Αριστερά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ!

Ψηφίζουμε για όλα!

Με δυνατό ΚΚΕ ψηφίζουμε αντισυστημικά, αντιπολεμικά, αντιφασιστικά, για να δυναμώσει την επόμενη μέρα των εκλογών ο αγώνας:

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την κατάργηση των άδικων φόρων που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα, για να ανασάνουν οι λαϊκές οικογένειες.

Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για να βγει και από την κάλπη μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συμπολιτευόμενη "αντιπολίτευση" όλων των άλλων.

Μην τους κάνεις τη χάρη να απέχεις, ώστε μετά να σε λένε απαθή και ανεμπόδιστα να αθωώνουν την εγκληματική τους πολιτική.

Ψήφισε - δυνάμωσε το ΚΚΕ!

Πιο ψηλά στην Αττική με διψήφια και αυξημένα ποσοστά για να πλατύνει το κόκκινο ρήγμα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας!

Πιο ψηλά σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Γιατί ξέρεις ότι:

Το ΚΚΕ παντού και στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίζεται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι.

Πρωτοστατεί στην οργάνωση των μεγάλων εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων.

Εχει πρόταση διεξόδου που συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία και όχι την μειοψηφία που ζει με αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση των πολλών.

Αυτό που θα μετρήσει στις 10 Ιούνη είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ! Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα!»

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 5 Ιούνη έχουν οριστεί στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

-- Προπύλαια: ΑΕΙ, Α' Αθήνας, Β/Δ Αττική, Μεσόγεια, Δικαιοσύνη, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εκπαιδευτικοί, Καλλιτέχνες, Υγεία - Πρόνοια, Χρηματοοικονομικό, Εμπόριο, ΜΜΕ.

-- Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια, Ανατολικά, ΕΒΕ.

-- Μοναστηράκι: Πειραιάς, Τηλεπικοινωνίες, Τοπική - Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.

-- Παλιά Βουλή: Μέταλλο, Ενέργεια - Νερό, Φάρμακο - Χημική Βιομηχανία, Μεταποίηση, Κατασκευές, Μεταφορές, Ν/Δ Συνοικίες, Δυτικά, Β/Δ Αθήνα, Βόρεια.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Στις 9 Ιούνη να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ

Ολοι να επιβεβαιώσουν εγκαίρως πού ψηφίζουν

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και εντείνονται οι προσπάθειες των Οργανώσεων του ΚΚΕ να φτάσει το Κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται, να αξιοποιηθούν οι υπαρκτές δυνατότητες αποφασιστικής ενίσχυσής του.

Σημαντικό για να επιτευχθούν τα παραπάνω είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τους ετεροδημότες. Με κάθε μέσο να οργανώσουν εγκαίρως τη μετακίνησή τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις) για να φτάσουν μέχρι το εκλογικό κέντρο και να στηρίξουν το ΚΚΕ. Για κάθε πληροφορία και βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241) καθημερινά στα τηλέφωνα 210.5282.535 και 210.5282.637, ώρες 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.

Στη Δυτική Ελλάδα

Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος στις ευρωεκλογές, καλεί η Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ απευθυνόμενη και στους ετεροδημότες, ενώ ταυτόχρονα δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα τηλέφωνα επικοινωνίας και mail.

Καλεί τους ετεροδημότες για κάθε πληροφορία και βοήθεια να επικοινωνήσουν με την ΕΠ Δυτ. Ελλάδας (12ου Συντάγματος 34, Πάτρα), καθημερινά στα τηλέφωνα 2610.222.291 και 6972.214.474, ώρες 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.

Επίσης, στο e-mail: eterodimotesdytikiellada@hotmail.com

Μάθε πού ψηφίζεις

Θυμίζουμε ότι για να μην υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αυτοί που ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) και όσοι είχαν κάνει εκλογική μεταδημότευση στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν εγκαίρως πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδαhttps://mpp.ypes.gov.grτου υπουργείου Εσωτερικών.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου έχει ως εξής:

-- Το πρωί θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του Ελληνικού. Στις 9.15 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Σωματείο εργαζομένων, στις οικιστικές αναπτύξεις στην παραλία του Αγ. Κοσμά, και στις 10.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος.

-- Στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.

-- Αμέσως μετά θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πανεπιστημιούπολη, που είναι ενταγμένο στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Αύριο Σάββατο 1η Ιουνίου στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μεϊντάνι (πεζόδρομος Ιδης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ