ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
26ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Πρεμιέρα με Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

Με μία από τις πλέον πολυμελείς αποστολές στην παρουσία της στη διοργάνωση και την αισιοδοξία για νέες διακρίσεις διάχυτη μετέχει η Εθνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη, που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 12 Ιούνη. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 52 αθλητές και αθλήτριες, δεύτερη μεγαλύτερη ιστορικά για την Ελλάδα στη διοργάνωση, μετά από εκείνη στο Μόναχο το 2002. Σε αυτή δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου, με ορισμένα μέλη της να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών προσδοκιών για διάκριση.

Στο σημερινό «καλημέρα» των αγώνων, από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Μίλτου Τεντόγλου στα προκριματικά του μήκους και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στον τελικό των 20 χλμ. βάδην. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, διεκδικώντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση και το 7ο συνολικά στην καριέρα του, ψάχνει ένα καλό άλμα, που θα τον στείλει χωρίς μπελάδες στον τελικό του αγωνίσματος.

Από την πλευρά της η Ντρισμπιώτη, στον τελικό των 20 χλμ. βάδην, με εφαλτήριο τη διπλή «χρυσή» επιτυχία της (σε 20 χλμ. και 35 χλμ.) στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μόναχο το 2022, επιδιώκει να υπερασπιστεί τον τίτλο, ξεπερνώντας και τις επιπρόσθετες δυσκολίες, αφού αυτός είναι ο πρώτος της αγώνας στη σεζόν στα συγκεκριμένα χιλιόμετρα, καθώς το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα.

Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές

Πρωί: 10.03: Προκριματικά σφαιροβολίας γυναικών - Αναστασία Ντραγκομίροβα, Μαρία Μαγκούλια (2ο γκρουπ). 11.26: Προκριματικά 100 μ. εμπ. γυναικών - Ελισάβετ Πεσιρίδου. 11.56: Προκριματικά 110 μ. εμπόδια ανδρών - Κώστας Δουβαλίδης. 12.10: Προκριματικά τριπλούν γυναικών - Οξάνα Κορένεβα, Μαρία Πούρτσα. 13.55: Προκριματικά μήκους ανδρών - Μίλτος Τεντόγλου.

Απόγευμα: 19.35: ΤΕΛΙΚΟΣ 20 χλμ. βάδην γυναικών - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Τσινοπούλου. 20.55: Προκριματικά σφαιροβολίας ανδρών - Τάσος Λατιφλάρι, Οδυσσέας Μουζενίδης. 21.30: Προκριματικά ύψους γυναικών - Παναγιώτα Δόση, Τατιάνα Γκούσιν. 22.26: Προκριματικά 100 μ. ανδρών - Γιάννης Νυφαντόπουλος.

  • Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΠΟΝΙΑΤΗΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΠΟΝΙΑΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Σορωνής του ΚΚΕ προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΚΥΠΡΙΩΤΗ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Ο Λουκάς Κυπριώτης, οικοδόμος, μέλος μιας μεγάλης οικογένειας κομμουνιστών, παρέμεινε σταθερός και πρωτοπόρος σε όλες τις Οργανώσεις όπου συμμετείχε, στην Αθήνα, στην Κω και στη Σορωνή της Ρόδου.

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Σορωνής του ΚΚΕ προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΝΟΛΗ ΜΠΟΝΙΑΤΗ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Ο Μανόλης Μπονιάτης ήταν από τους ιδρυτές της ΚΟΒ Σορωνής. Παρέμεινε στο Κόμμα, σταθερός στις ιδέες και τους αγώνες της εργατικής τάξης.


ΛΟΥΚΑΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ