ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Να ανοίξουν οι κάλπες με ενισχυμένο το ΚΚΕ!

Και έτσι θα γίνει! Είμαστε αισιόδοξοι! Την Κυριακή, μέχρι να πέσει ο ήλιος, οι κάλπες θα κοκκινίσουν με ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας, αντίστασης και αντεπίθεσης για μια Ευρώπη με τους λαούς στο κέντρο της προσοχής της! Οι κάλπες να κοκκινίσουν με ψηφοδέλτια ΚΚΕ, ψηφοδέλτια αποδοκιμασίας και καταδίκης στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υποστηρίζουν, υλοποιούν και «ξεπλένουν» την πολιτική της!

Χρειαζόμαστε να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η παρουσία του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Συμφέρει όλους τους ψηφοφόρους, ακόμα κι εκείνους που ψηφίζουν ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ! Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και στα λόμπι που τη διαφεντεύουν. Δεν έχει δεσμεύσεις, και έτσι μπορεί να αποκαλύπτει σε όλους εμάς - τον λαό - όλα τα σχέδιά τους σε βάρος μας, που είναι και πολλά!

Είναι κοινή διαπίστωση ότι όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ συμφωνούν σε μεγάλο ποσοστό εκδίδοντας τις Οδηγίες της ΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, που στη συνέχεια έρχονται και νομοθετούνται στην ελληνική Βουλή. Ετσι, με μικροδιαφορές μεταξύ τους, έχει διαμορφωθεί τελικά η πολιτική που μας έχει καταδικάσει στη ζωή που ζούμε, με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με την ακρίβεια και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Μας έχει καταδικάσει στην κάλυψη της Υγείας και της Εκπαίδευσης ανάλογα με την τσέπη του καθενός. Εχουμε πια αρκετή πείρα!

Εχουμε μαζεμένη πολλή απογοήτευση και οργή με τους νόμους, τις Οδηγίες και τις «βέλτιστες πρακτικές» τους! Εχουμε μαζεμένη πολλή κυρίως οργή! Οργή για τις πλημμύρες και τους πνιγμένους, από τα έργα που δεν έγιναν γιατί έχουν έξοδα και δεν τους συμφέρει! Οργή για τις πυρκαγιές, για τους καμένους συμπατριώτες μας, τις περιουσίες τους και τα δάση! Οργή για τους σεισμόπληκτους που ζουν στα κοντέινερ. Οργή για τα τρένα που «πάνε κι όπου βγει» και χάνονται νέα παιδιά! Οργή για το ανάλγητο κράτος της «ατομικής ευθύνης», το κράτος που αρκείται στο 112, που τα παθήματα ηθελημένα δεν γίνονται μαθήματα, για... για... για! Είναι πολλά τα «για», που όμως δεν οφείλονται σε ανικανότητα, αβλεψία ή δεν ξέρω γω τι άλλο! Αυτή είναι η πολιτική τους: Με μια λέξη, α-ντι-λα-ϊ-κή!

Συμφέρον για να ψηφίσουν ΚΚΕ έχουν όλοι - νέοι και μεγαλύτεροι - που κατέβηκαν πλημμυρίζοντας τους δρόμους μετά τα Τέμπη. Ολοι όσοι αναγνώρισαν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που έβαλαν το λιθαράκι τους στη διαμόρφωση της πολιτικής που διαδοχικά έφερε τα τρένα στη σημερινή κατάσταση. Πολλοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί αντιπάλεψε διαχρονικά την πολιτική αυτή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ΚΚΕ, γιατί δείχνει τα επόμενα «Τέμπη»!

Συμφέρει όλους τους ψηφοφόρους, ακόμα κι εκείνους που συνήθως ψηφίζουν ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ! Εχουμε δει στην πράξη ότι όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στα στρατηγικά ζητήματα. Συμφωνούν αρκούμενα σε κάποιους αστερίσκους, γι' αυτό και θα πρέπει να τιμωρηθούν σε όλες τις κάλπες, με ψήφους του ΚΚΕ, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Οργιζόμαστε για τη συμμετοχή της χώρας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στις μέρες μας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και σε όσους προηγήθηκαν.

Δεν ξεχνάμε τον πόλεμο που διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία, με συμμετοχή της Ελλάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού τότε είχε βγει στους δρόμους, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε τα πάντα για να εξυπηρετήσει τους εισβολείς. Διέθεσε λιμάνια, ακτές, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη!

Είμαστε οργισμένοι, γιατί με όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τα βάζουμε κάτω και δεν βγαίνει ο λογαριασμός, για την άμυνα της πατρίδας. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις, «δεξιές» ή «αριστερές», έχουν σκορπίσει τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, σε 13 (συνήθεις) ευρωΝΑΤΟικές αποστολές. Επί πολλά χρόνια αφαιρούνται σημαντικές δυνάμεις από την άμυνα της χώρας, μεταξύ άλλων για παράδειγμα ένας λόχος στο Κόσοβο, αντιαεροπορική πυροβολαρχία «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, φρεγάτες σε Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, αεροσκάφη «περιπολούν» στα Βαλκάνια κ.λπ.

Σε όλες αυτές τις απομειώσεις ένοπλου δυναμικού θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις αναρίθμητες συνεκπαιδεύσεις ελληνικών με στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ και άλλων, με στόχο να τις διατηρούν εκπαιδευμένες για τους πολέμους που ετοιμάζονται. Χιλιάδες μίλια και ώρες πτήσης και ασκήσεων σπαταλιούνται για σκοπούς και δουλειές ξένες προς την άμυνα της χώρας, με επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα των μονάδων. Σημαντική είναι βέβαια και η αντίστοιχη οικονομική αιμορραγία, με χρήματα από το αίμα του λαού, για συντηρήσεις, επισκευές κ.λπ. Οχι ήσσονος σημασίας είναι η ταλαιπωρία και η ψυχική κόπωση του προσωπικού σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, άλλες από την άμυνα της πατρίδας.

Ψηφοφόροι, ακόμα κι εκείνοι που ψηφίζουν ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να τιμωρήσουν όλους τους στις κάλπες και να ρίξουν ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Ετσι πρέπει, γιατί τα κόμματα αυτά συμφωνούν, αρκούμενα σε κάποιους αστερίσκους, με την αποστολή οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, συμμετέχοντας έτσι σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο των «δυτικών» δυνάμεων εναντίον της καπιταλιστικής Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Συμμετοχή που αδυνατίζει αυτονόητα τις δυνατότητες άμυνας των νησιών του Αιγαίου και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Θα πρέπει να τιμωρηθούν κόμματα που επιπλέον συμφωνούν, ως διεθνή υποχρέωση της χώρας, με τη διάθεση μιας διμοιρίας αντιαρματικών στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της επιδίωξης του ΝΑΤΟ να στριμώξει τη Ρωσία!

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων θα ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί δεν συμφωνούν με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν, μια βδομάδα πάνω - κάτω δρόμος από το Αιγαίο και την άμυνά του. Θα ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που διαφωνεί και διαδηλώνει εναντίον αυτής της συμμετοχής. Διαδηλώνει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το πλήρωμα και το ίδιο το πλοίο, χωρίς συμφέρον για τον λαό και την πατρίδα, αλλά για τους εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ενας λόγος παραπάνω για πολλούς ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να ψηφίσουν ΚΚΕ στις 9 Ιούνη είναι γιατί η πολεμική αυτή επιχείρηση της ΕΕ κάνει πλάτες στο Ισραήλ, που επί δεκαετίες ληστεύει τον Παλαιστινιακό λαό και τη γη του και τώρα τον σφαγιάζει, ισοπεδώνοντας την πατρίδα του. Σε αντίθεση με μια παλικαρίσια στάση αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, υπάρχουν κόμματα και πολιτικοί που μήνες μετά τον Οκτώβρη 2023 μιλούν για δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ και χαρακτηρίζουν τρομοκρατία την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού! Αλλοι αρκούνται σε επικοινωνιακές κινήσεις! Ενα επομένως είναι το δίκιο και το σωστό: Οι κάλπες να πλημμυρίσουν με ψήφους στο ΚΚΕ, αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ολα τούτα και πολλά άλλα αντιλαμβάνονται και θα ψηφίσουν ΚΚΕ ιδίως οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα» αλλά και της φρεγάτας «Ψαρά», που λέγεται ότι θα σκαντζάρει την πρώτη στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους όσοι βγήκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους διαμαρτυρίας και διεκδίκησης! Καμία ψήφο στα κόμματα που μας κορόιδεψαν και υπόσχονταν ότι στην ΕΕ «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»! Καμία ψήφο στα κόμματα που μας κορόιδεψαν και υπόσχονταν ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ θα εξασφάλιζαν τα σύνορα της χώρας! Καμία ψήφο στα κόμματα που μας κορόιδεψαν και υπόσχονταν ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα διασφάλιζε τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος! Είμαστε αισιόδοξοι! Πολλές ψήφοι έρχονται στο ΚΚΕ, που προειδοποιούσε και δεν έπεσε έξω!

Δεν πάει άλλο! Στις 9 Ιούνη έχουμε μια ευκαιρία να δείξουμε την οργή μας για τη στάση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό πρόβλημα! Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολλές κόκκινες ψήφοι θα πέσουν στις κάλπες, ακόμα κι από ψηφοφόρους των ΝΔ, Ελληνικής Λύσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

Στις 9 Ιούνη έχουμε μια ευκαιρία να δείξουμε την οργή μας για όλους όσοι μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, οδηγώντας το «πλοίο» με τον ελληνικό λαό στα βράχια! Γιατί δεν είναι ο γιαλός στραβός! Αυτοί που μας κυβέρνησαν, μας κυβερνούν και οι φιλόδοξοι διάδοχοί τους ...μας αρμενίζουνε στραβά! Τους πληρώνουμε λοιπόν με ψήφους κόκκινες! Στέλνουμε κουκουέδες ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο, για να ξέρουμε με ποιους και με τι έχουμε να κάνουμε! Καθαρά πράματα και σίγουρα ...λαϊκά!

Εμπρός με τον λαό, με τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τους απόστρατους, στους αγώνες, με πιο δυνατό ΚΚΕ.


Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Yποναύαρχος (ΠΝ) ε.α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ