ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

Μια ακόμη μάχη των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, του λαού, με μπροστάρη το ΚΚΕ, ολοκληρώνεται στις 9 του Ιούνη, για την αποδυνάμωση των κομμάτων που κυβέρνησαν ή στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις, συνδιαμόρφωσαν και υλοποίησαν όλη την παλέτα των ευρωενωσιακών αντιλαϊκών μέτρων. Κυριακή πρωί οι κάλπες ανοίγουν και όλοι πρέπει με κάθε τρόπο να είμαστε εκεί.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή το ΚΚΕ καλεί τον λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις εθνικές εκλογές, να μην υποτιμήσει αυτήν τη μάχη, να σκεφτεί με βάση την πείρα του, να εκφράσει την αγανάκτηση που νιώθει, την αγωνία του για να τα βγάλει πέρα, την εκτίμηση που έχει για το ΚΚΕ να την εκφράσει με ψήφο στις κάλπες.

Η άθλια προπαγάνδα των άλλων κομμάτων και ο μεθοδευμένος αποπροσανατολισμός των ΜΜΕ παραπλανούν τον λαό για τη δυνατότητα που έχει στις 9 Ιούνη να αποδυναμώσει τα κόμματα που στηρίζουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ.

Οι εκλογές αυτές είναι μια πολιτική σύγκρουση. Από τη μια πλευρά είναι όλα τα κόμματα, που, ανεξάρτητα από τους ψευτοκαβγάδες τους, υποστηρίζουν και μάλιστα φανατικά την ΕΕ, από την άλλη βρίσκεται το ΚΚΕ, που αντιτάχθηκε στις πολιτικές της, με την ίδια τη ζωή να δικαιώνει την ορθότητα των επιλογών του.

Το δίλημμα είναι απλό και το κατανοεί ο καθένας και η καθεμιά. Ο λαός ή θα επιβραβεύσει όλους αυτούς τους θιασώτες των αντιλαϊκών πολιτικών ή θα στηρίξει το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Τα ψεύδη τους πλέον «βγάζουν μάτι». Για παράδειγμα: Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας παρουσιάζουν την ΕΕ ως δήθεν «φιλειρηνική δύναμη». Ποιος άραγε μπορεί να αμφισβητήσει ότι κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό και καλλιεργούν εφησυχασμό για τους κινδύνους που τον απειλούν άμεσα;

Πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου και του πολέμου κι αυτό πρέπει να είναι ένα από τα κορυφαία κριτήρια αξιολόγησης, τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την άποψη.

Η ΕΕ δεν είναι ένωση της ειρήνης. Εχει δρομολογήσει και εκτελέσει πάνω από 40 επιχειρήσεις και αποστολές από το 2003, σε τρεις ηπείρους, σε Αφρική, Δυτικά Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ΕΕ και τα κράτη - μέλη της έχουν διαθέσει πάνω από 143 δισ. ευρώ για τη στήριξη του αντιδραστικού καθεστώς Ζελένσκι.

Ο πόλεμος αυτός έχει στοιχίσει ακριβά στον ουκρανικό και στον ρωσικό λαό. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες, εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι, η χώρα και οι υποδομές της είναι κατεστραμμένες. Σήμερα, χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, πρωταγωνιστούν στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντικού μπλοκ, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Γαλλία ήδη έχει στείλει τα πρώτα στρατεύματά της στην Ουκρανία. Είναι πολύ ανησυχητικές επίσης οι πληροφορίες, που δεν τις διαψεύδει η κυβέρνηση, ότι σε αεροδρόμιο της Ουκρανίας βρίσκεται Ελληνας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, για να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα πολεμικά αεροσκάφη F-16.

Υπάρχουν αναφορές για στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά όπλα, ως απάντηση στις απειλές για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων σ' αυτόν τον πόλεμο, προοπτική που ήδη τον τελευταίο καιρό «ζυμώνεται» από κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Ρωσία απείλησε ότι αν υπάρξουν πλήγματα στόχων σε ρωσικό έδαφος με ΝΑΤΟικά όπλα, αυτό θα οδηγήσει σε γενίκευση του πολέμου και ενδεχόμενη εξέλιξή του σε πυρηνικό πόλεμο. Το ανατριχιαστικό είναι - κι αυτό αποτελεί και τη «μεζούρα» της χωρίς όρια εγκληματικής δράσης των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ - ότι αυτό ήδη έγινε, με ουκρανική επίθεση το βράδυ της 5ης προς 6η Ιούνη, σε μία από τις σημαντικότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νότια Ρωσία, με ΝΑΤΟικά οπλικά συστήματα.

Οι δρομολογούμενες εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα, από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι πλέον τρομακτικές για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που τη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νίκη κ.λπ., οδηγεί τον λαό νομοτελειακά σε καταστροφικές περιπέτειες. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να βγούνε ουσιαστικά συμπεράσματα απ' αυτές τις εξελίξεις. Τόσο ο λαός μας όσο και οι άλλοι λαοί πρέπει να σταθούν απέναντι σ' αυτές. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι, πραγματικά, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν αυτήν την καταστροφική πορεία και η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη θα παίξει σημαντικότατο ρόλο σ' αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό βέβαια της απανθρωπιάς και της αναλγησίας της πολιτικής της ΕΕ, όπου τη στιγμή που η κρεατομηχανή του πολέμου τους αλέθει τη νεολαία Ουκρανίας και Ρωσίας, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, ανενδοίαστα, έχουν ήδη αρχίσει τους «τσακωμούς», για το ποια πλευρά θα έχει το πάνω χέρι στην «ανοικοδόμηση» της ρημαγμένης Ουκρανίας και ποια θα πάρει τη μερίδα του «λέοντος», στο μοίρασμα των κολοσσιαίων κονδυλίων, που υπολογίζονται στα 411 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτές τις βρώμικες εξελίξεις η χώρα μας, με απόφαση της κυβέρνησης και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου και άλλων κομμάτων, συμμετέχει ενεργά.

Βέβαια, υπάρχει και το άλλο μέτωπο, της γενοκτονίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε βάρος του βασανισμένου εδώ και δεκαετίες λαού της Παλαιστίνης, με νεκρούς που προσεγγίζουν τις 40.000, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Ως γνωστόν, το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ελληνικής κυβέρνησης, με διαρκώς διευρυνόμενο το πεδίο συνεργασιών τους, απ' τις συνεργασίες των μυστικών υπηρεσιών των δύο κρατών, την πιστή αντιγραφή από την Ελλάδα στρατιωτικών μονάδων παρακολούθησης αντιπάλων, μέχρι και την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που πλέον την έχει αναλάβει ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία στην Καλαμάτα.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και την εξελισσόμενη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Καταδίκασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έδωσαν άλλοθι στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ με την επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», μετατρέποντας τον θύτη σε θύμα. Ζήτησε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωενωσιακή πολεμική αρμάδα (ASPIDES) στην Ερυθρά Θάλασσα.

Γι' αυτήν τη συμμετοχή, είναι γνωστό ότι μετά από τρεις μήνες παρουσίας της σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη για το πλήρωμα του πλοίου πολεμική επιχείρηση, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επέστρεψε σε ελληνικά νερά την Πέμπτη 6 Ιούνη και «έδεσε» στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Το ΚΚΕ καλωσόρισε τους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς και τους ναύτες της φρεγάτας για την επιστροφή τους, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του που επιστρέφουν στην πατρίδα, «σώοι και αβλαβείς», μετά τα όσα αντιμετώπισαν κατά την τρίμηνη συμμετοχή τους στην ευρωενωσιακή αρμάδα (ASPIDES). Επιπλέον, κάλεσε τον λαό και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι σε ετοιμότητα, γιατί μετά τις εκλογές η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα άλλη φρεγάτα, τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ». Τη στέλνει δε μετά τις εκλογές, γιατί είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία του λαού και των στρατιωτικών δεν συμφωνούν με αυτές τις αποστολές.

Μπροστά σ' αυτές τις συνολικά επικίνδυνες εξελίξεις και τις εμπλοκές της χώρας μας, που αποτελούν κομβικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την ευρωενωσιακή πορεία της, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο και κινητοποιεί τον λαό για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πορείας. Τα υπόλοιπα κόμματα, με ή χωρίς προσχήματα, συντάσσονται με αυτήν την πολιτική.

Την Κυριακή 9Ιούνη ψηφίζουμε όλοι ΚΚΕ για να υπάρξει πολύμορφη καταδίκη των εγκληματικών σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και αμέριστη στήριξη στον Παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς.

Οσοι ακόμη το σκέφτονται και θέλουν μια παραπάνω παρακίνηση για να το κάνουν πράξη, τους λέμε ότι η Ιστορία του ΚΚΕ τούς δίνει την εγγύηση ότι την ψήφο τους δεν θα την πάρει ο αέρας, ότι αυτή η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του συστήματος και της ΕΕ. Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Ολοι μαζί θα κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Είναι στο χέρι μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!


Νίκος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.Βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ