ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑ (ΝΙΚΟΥ), Γραμματέα της ΟΚΝΕ την περίοδο της Κατοχής, της μητέρας μου, ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΡΜΗ - ΜΟΛΥΒΔΑ, που παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος, και του εξαδέλφου μου ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΠΑΤΗ (ΛΑΚΗ) που σκοτώθηκε τον Δεκέμβρη του 1944, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 300 ευρώ.

Πασχάλης Μολυβδάς

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, κρατούμενου στην Ακροναυπλία, που σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στα Κρούσια, και της μητέρας μου, ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, εξόριστης στη Φολέγανδρο, που παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρω στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Φένια Μουζενίδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συναγωνίστριας και φίλης ΝΑΝΤΙΑΣ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εξαρχείων.

Σούλα Δασκαλάκη, Ζωή Πανταζή

***

ΦΩΤΟ

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ, παιδί πολιτικών προσφύγων, γεννήθηκε και έζησε στην Πολωνία ως το 1978 που ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και τη Λαμία. Παρόλο που δεν έγινε ποτέ μέλος του ΚΚΕ, ήταν πάντοτε στο πλευρό του. Μεγάλωσε και γαλούχησε την οικογένειά του και τα παιδιά του με τις αξίες και τις αρχές του Κόμματος. Βιομηχανικός εργάτης με βαθιά ταξική συνείδηση, πάντα υπερασπιζόταν τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και τα επιτεύγματά του, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. «Εφυγε» νωρίς αλλά άφησε παρακαταθήκη πίσω του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ
Στη μνήμη των 10 χρόνων από τον θάνατό του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Φθιώτιδας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Μάη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας φίλος ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. Το κενό που άφησε η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο, όμως αυτά που πάντα μας συνοδεύουν είναι η καλοσύνη του, οι αρχές του και η αγάπη του προς το κόμμα του, το ΚΚΕ. Ο Χάρης δεν ήταν απλά ένας φίλος, ήταν ένας καθημερινός αγωνιστής, με έντονη και πολύπλευρη προσωπικότητα που όσο αισθητή γινόταν η παρουσία του άλλο τόσο αισθητή είναι και η απουσία του όλα αυτά τα χρόνια.

Στη μνήμη του οι φίλοι του Γιάννης Αγγελόπουλος και Βαγγέλης Φούλης προσφέρουμε 60 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 18 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ. Γεννημένος στη Βαλανίδα Ελασσόνας το 1920, από γονείς φτωχούς αγρότες, τους οποίους έχασε πολύ νωρίς. Μπήκε στη βιοπάλη από τα παιδικά χρόνια του. Αποφοίτησε από τη Σχολή Χωροφυλακής και υπηρέτησε ως το 1942. Κατόπιν εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά την απελευθέρωση επιστρέφει στο χωριό του, αλλά, ως κομμουνιστής, δεν μένει ανενόχλητος. Το 1946 απολύθηκε από τη Χωροφυλακή λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Συλλαμβάνεται, περνάει από Στρατοδικείο στη Λάρισα και εξορίζεται στα Γιούρα για 7 χρόνια. Με τη χούντα το 1967 συλλαμβάνεται και εξορίζεται και πάλι στα Γιούρα και στη Λέρο. Παρά τις ταλαιπωρίες, δεν λύγισε και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ
Στη μνήμη του πατέρα ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑ και της μητέρας ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γιάννουλης Λάρισας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χρήστος και Καλλιόπη Τσιγιάννη

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΧΡΕΜΕΛΗ. Γεννήθηκε στο Δίστομο το 1950. Σε νεαρή ηλικία, ως σπουδαστής, συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1978. Επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Επαρχίας Λιβαδειάς και δραστήριο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Διστόμου.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ BOΡΓΙΑΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που στις 12/11/2017 «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του Χριστίνα και ο γιος του Κυριάκος, μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών, προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 3 χρόνια από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας συντρόφισσας, συζύγου και μητέρας, ΟΛΓΑΣ ΚΟΝΤΑΚΟΥ - ΚΑΤΣΑΚΟΥ. Για την άσβεστη μνήμη της, το ήθος και την καλοσύνη που μας κληροδότησε, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

Η οικογένεια

***

ΦΩΤΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Στη μνήμη της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑ - ΤΖΩΡΤΣΟΥ, που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της («έφυγε» από τη ζωή στις 6/3/2024) προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο σύντροφος και συναγωνιστής στην ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης Ηλίας Λάμψας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΠΕΤΡΟΥ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΙΓΚΑ προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση στη μάχη των ευρωεκλογών, μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

Σπύρος Στίγκας

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΙΓΚΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

Ρένα Αβραμίδου

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται φέτος 12 χρόνια από τον θάνατο του μαρξιστή ιστορικού, δημοσιογράφου και λογοτέχνη ΚΩΣΤΑ ΓΡΑΙΚΟΥ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη Καρατσιόλη προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Δυτικής Αχαΐας, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη του, για την επιτυχία της έκτακτης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος και για τη στήριξη του προεκλογικού του αγώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Ιούνη κλείνουν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ. Ανταποκρινόμενη στην επιθυμία του να συνεχίσω να παλεύω και να υπερασπίζομαι το Κόμμα μας, την ιδεολογία μας και να ενισχύω με κάθε τρόπο τις μάχες που δίνουμε, προσφέρω 500 ευρώ για τις ανάγκες των ευρωεκλογών μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Η σύντροφός του Μαρία Ποζατζίδη

***

Στις 27/4/2024 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 χρόνων, ο συναγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ. Το νέο για τον θάνατό του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους συναγωνιστές και τους συντρόφους της ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής. Καθημερινά έδινε την παρουσία του στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος. Ηταν πάντα δίπλα στο Κόμμα και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του έδινε το «παρών» σε όλες τις μάχες του Κόμματος. Ο συναγωνιστής Κώστας, οικοδόμος στο επάγγελμα, αγωνίστηκε πάντα μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος. Επίσης ήταν υποψήφιος στις πρώτες δημοτικές εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Τη Δευτέρα 20/5/2024 αποχαιρετήσαμε στο Γ' Νεκροταφείο την συναγωνίστρια και μέλος του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΡΙΓΚΟΥ. Το Παράρτημα, αντί στεφάνου, προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 50 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ η Κομματική Οργάνωση Ταύρου, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουμε 175 ευρώ.

  • Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω Κομματικών Οργανώσεων Ιλισού και Τζιτζιφιών Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Ελευθερία - Μήτσος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΤΣΗ ο Γιώργος Παναγής προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 28/3/2024 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ, η οποία υπήρξε άξια οικογενειάρχης και στάθηκε κοντά στις αρχές και τις αξίες του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής της. Υπήρξε σύζυγος του ΚΩΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ (γιου του αείμνηστου Γεωργίου Αρχοντούλη που καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας και εκτελέστηκε στο Μεζούρλο Λάρισας το 1946 κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου για την πολιτική του δράση και τα κομμουνιστικά του φρονήματα).

ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ
ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ
Ο Κώστας, Αετόπουλο σε εφηβική ακόμα ηλικία, ανέλαβε επάξια μαζί με τη μητέρα του (κυρά Βαγγελιώ - Γιώργαινα) να αναθρέψει με ιδιαίτερη φροντίδα και κάτω από αντίξοες συνθήκες τα τρία ανήλικα αδέρφια του. Αργότερα, ως μέλος του ΚΚΕ, δραστηριοποιήθηκε αταλάντευτος, δίνοντας πάντα το «παρών», δραστήρια και στο αγροτικό κίνημα. Η Μαρία δημιούργησε με τον Κώστα μια αξιοπρεπή οικογένεια, αναθρέφοντας τα δυο παιδιά τους πάντα με γνώμονα τα ιδανικά και τις αξίες για μια δίκαιη, ισότιμη και ειρηνική κοινωνία.

Ο γιος τους Γιώργος, η σύζυγός του Σούλα και οι εγγονές τους Μαρία - Αννα και Κωνσταντίνα προσφέρουν 100 ευρώ στη μνήμη τους για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών ΝΔ συνοικιών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του Κώστα μας (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ), συνοδοιπόρου στους ταξικούς αγώνες, που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας, βυθίζοντάς μας σ' ατελείωτο πένθος, προσφέρω στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών το ποσό των 300 ευρώ.

Μαρία Παπαβασιλείου, επίτιμη δικαστική λειτουργός

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ (Μελιτζούρα), που συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατό του, του ΤΑΚΗ Σπ. ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ και του ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Μπερδεμπέ), η Ερμιόνη Φρεμεντίτη προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Λευκάδας του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΧΡΕΜΕΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΧΡΕΜΕΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ
ΣΟΦΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ
ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑΣ (ΝΙΚΟΣ)
ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑΣ (ΝΙΚΟΣ)
ΠΑΣΧΑΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΤΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΤΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΙΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΙΚΟΣ
ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΙΓΚΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΙΓΚΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΡΙΓΚΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΡΙΓΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
Προσφορές

-- Για το τιμημένο ΚΚΕ, το κόμμα των αγώνων, των θυσιών και της ελπίδας, προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημήτρης Βίγλας

-- Ο Κώστας Φαρμάκης, από τις Σέρρες, προσφέρει, ως τρίτη δόση, το ποσό των 100 ευρώ, για τη μάχη που δίνει το κόμμα της εργατικής τάξης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ