ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγωνιστή για την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ειρήνη, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και στη μνήμη των συντρόφων ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που λάμπρυναν με τους αγώνες τους το ΚΚΕ και την ΕΕΔΥΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Νίκος Ζώκας

  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του συναδέλφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, πρωτοπόρου και αταλάντευτου αγωνιστή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για την ειρήνη. Στη μνήμη του τα μέλη του ΔΣ καταθέτουν το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω της Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και ΟΤΑ. Ο Γιώργος Λαμπράκης διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του Συνδέσμου μας πριν δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά.

Καλό ταξίδι, σύντροφε και συναγωνιστή. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση.

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που η περπατησιά του ήταν πάντα περήφανη, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω ΚΟΒ Βιβλίου.

Ιωάννα Παπαγεωργάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και του ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΡΣΑΡΗ (φωτ.) προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Ηρακλείου.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 25 Μάη «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΕΙΔΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1980. Ηταν πάντα πιστός στις αρχές και στις αξίες του Κόμματος και έδινε τη μάχη από κάθε μετερίζι. Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικοδόμων και στο Παράρτημα Κυψέλης - Πατησίων του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ηταν αγαπητός στους συντρόφους και στους συναδέλφους του, εργατικός, ανιδιοτελής, ακούραστος μαχητής της ζωής, του Κόμματος και του εργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι οικοδόμοι, συνταξιούχοι και φίλοι προσφέρουμε στο ΚΚΕ 105 ευρώ για τις προεκλογικές ανάγκες.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/6/2013 «έφυγε» ο αδελφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ (φωτ). Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μας ΘΟΔΩΡΑ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Νίκος Γεωργομανώλης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, μετά από σύντομη αλλά σκληρή κι αξιοπρεπή μάχη με την αρρώστιά του, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος. Γεννήθηκε το 1950, από φτωχή οικογένεια, στη Βερδικούσια Λάρισας κι από πολύ μικρός μπήκε στη σκληρή βιοπάλη για το ψωμί, αλλά και για το δίκιο, παλεύοντας για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία που ονειρεύτηκε.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σούλα και η κόρη του Βάσω προσφέρουν 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 14/2/2024 «έφυγε» η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΚΑΛΕ, μέλος της ΟΓΕ. Στη μνήμη της η κόρη της Ειρήνη Κακαλέ, ο γαμπρός της Χαρίλαος Μπαρός και τα εγγόνια της Κωνσταντίνος και Ελευθερία προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ρόδου για την οικονομική του ενίσχυση ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου και συναγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της. Η Μαρία Κεφαλληνού, μέλος του Συνδέσμου μας, ήταν ανυποχώρητη, δραστήρια, σεμνή αγωνίστρια για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στη μνήμη της τα μέλη του ΔΣ καταθέτουν το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω της Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και ΟΤΑ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου, συντρόφου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΕΝΤΟΥΛΗ, από το Ναύπλιο, που «έφυγε» στις 11 Ιούνη 2009, πιστού πάντα στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, χωρίς να υποστείλει ούτε λεπτό τη σημαία μέχρι την τελευταία του πνοή, προσφέρω ως ελάχιστη προσφορά 100 ευρώ συμμετέχοντας στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Αιγίου.

Χριστίνα Ρεντούλη - Μεϊντανά

***

ΦΩΤΟ

Στα 19 χρόνια από το φευγιό του, στη μνήμη του ήρωα Καπετάν Γιώτη (ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ), ο Βασίλης Μπαλαφούτης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μακρυνείας, το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 12 Ιούνη από το πρόωρο φευγιό της ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ. Στη μνήμη της η Ρουμπίνη Σούλη, ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος και τα παιδιά τους, Νικόλας και Βασιλική, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ του «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και συζύγου ΚΡΗΝΙΩΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Ο σύζυγός της Κώστας Αστερινός και τα παιδιά της Τάσος και Μαρία Αστερινού

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Μάρτη έκλεισε ένας χρόνος από το φευγιό του πολυαγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΣΣΙΟΥ, αταλάντευτου οπαδού του Κόμματος. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε στο πλευρό του Κόμματος, ενισχύοντάς το με κάθε μέσο. Στη μνήμη του η σύζυγός του Χριστίνα, η κόρη του Μάρω και ο εγγονός του Κώστας προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
***

«Εφυγε» από κοντά μας και κηδεύτηκε την Πέμπτη 30/5 στο Β' Κοιμητήριο Αθηνών ο συνάδελφος ΠΕΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ετών 90. Εργάστηκε στη ΔΕΗ ως διοικητικός, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Συμμετείχε ενεργά από τα πρώτα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση στη συγκρότηση του Κόμματος στη ΔΕΗ, μέσα από την ΚΟΒ Κεντρικών, στην ανάπτυξη του ταξικού κινήματος μέσα από την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και στον ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ως συνταξιούχος. Ανθρωπος ήπιων τόνων, ευγενής, ήταν αγαπητός σε συντρόφους και συναδέλφους.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι και συνάδελφοι Σ. Φ., Δ. Ν., Β. Η., Χ. Β., Δ. Σ., Δ. Σ., Ε. Ε., Κ. Β., Κ. Π., Μ. Μ., Ν. Β., Σ. Κ. και Ε., Α. Η., Σ. Γ. και Π.Π., προσφέρουμε 350 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ του ΔΕΔΔΗΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΓΤΖΙΔΗ ΣΑΒΒΑ, από το Σταυροχώρι Κιλκίς, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σταυροχωρίου, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης και εξόριστου στη Γυάρο, που «έφυγε» από τη ζωή στις 4/1/2011, και ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 3/2/2017, οι οποίοι έζησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1981 που επαναπατρίστηκαν, τα παιδιά τους Τατιανή και Γιώργος προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΜΠΑΚΑΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Μέγαρο Γρεβενών σε πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Σε ηλικία 9 χρόνων, ενώ το αστικό κράτος έδιωξε τους κατοίκους στα Γρεβενά, ο ίδιος έμεινε με τον παππού του στο χωριό καθώς ο πατέρας του ήταν αντάρτης στο βουνό. Μετά από τους βομβαρδισμούς των χωριών αναγκάστηκε να φύγει στην Αλβανία μαζί με άλλα μικρά παιδιά και από εκεί να βρεθεί στην Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ. Εκεί πήγε σχολείο, βρέθηκε ξανά με τον πατέρα του και παντρεύτηκε με την Μαρία Μπρουσούκη. Επαναπατρίστηκαν το 1981 στην περιοχή της Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος «έφυγε» από τη ζωή στις 30/3/23. Στη μνήμη του, όπως και στη μνήμη της μητέρας μου ΜΠΡΟΥΣΟΥΚΗ ΠΟΥΠΟΥΛΑΣ, μέλους της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης 100 ευρώ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και του αδερφού μου ΛΥΚΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ 2

«Φύγατε» νωρίς αλλά μας αφήσατε παρακαταθήκη την ακλόνητη πίστη στον οργανωμένο αγώνα για το δίκαιο, την προοπτική ενός καλύτερου κόσμου χωρίς εκμετάλλευση και το πείσμα να μάχεσαι ως την τελευταία στιγμή. Για τις αγαπημένες μας συντρόφισσες ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ, άξιες κομμουνίστριες και μαχήτριες της ζωής και της ταξικής πάλης, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ ηλ/γής μπροστά στην εκλογική μας μάχη.

Βαγγελιώ - Ηρώ

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, του αγαπημένου μου γιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΦΩΤΗ, του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ και της γυναίκας του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (ΣΙΣΣΥ), προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης


ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΣΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΚΡΙΝΙΩ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ
ΚΡΙΝΙΩ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΒΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΒΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΚΑΛΕ
ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΚΑΛΕ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΕΙΔΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΕΙΔΑΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ