ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΤΟΥΡΚΙΑ
Τουλάχιστον 11 θύματα από φωτιά στα ανατολικά

Τους 11 έφταναν το απόγευμα της Παρασκευής τα θύματα από μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας. Η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και διασχίζοντας τα σύνορα των δύο νομών πέρασε και στον γειτονικό, της Μαρντίν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, άλλα 78 άτομα τραυματίστηκαν, με διάφορα ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι 6 απ' αυτούς νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων από καλλιέργειες σε αγρό στην επαρχία Τσινάρ, 30 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ. Οι σφοδροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκτασή της και δυσκόλευαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Οι φλόγες «παρέσυραν» εκατοντάδες ζώα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «καθυστερημένη παρέμβαση» της Πυροσβεστικής, ενώ σχετικά ρεπορτάζ κατέγραφαν ότι στα θύματα περιλαμβάνονταν και άτομα που προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, ανήσυχοι για την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρισκόταν και άλλη φωτιά, κοντά στην πόλη Αϊβατσίκ στη βορειοδυτική επαρχία Τσανάκαλε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ