ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Ιούλη 2024
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Δεν θα περάσει η έξωση οικογένειας με ΑμεΑ από το σπίτι της!

Αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. η μεγάλη συγκέντρωση | Συνάντηση σήμερα με το υπουργείο Οικογένειας

Από τις παρεμβάσεις ενάντια στην έξωση
Από τις παρεμβάσεις ενάντια στην έξωση
Στο «πόδι» βρίσκεται όλη η Ελευσίνα για να υπερασπιστεί το σπίτι της οικογένειας που μέλος της είναι και η Διονυσία, ΑμεΑ και διακεκριμένη πρωταθλήτρια με μετάλλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.

Θυμίζουμε ότι τα «κοράκια» επιχειρούν να πετάξουν την οικογένεια έξω από το μοναδικό της σπίτι, που πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο.

Για αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. έξω από το σπίτι της οικογένειας (ιατρού Παπαγιάννη 25) προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση - συνέλευση, όπου καλούν σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης.

ΠΑΜΕ: Η Διονυσία διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο της ζωής! Είμαστε μαζί της!

«Η Διονυσία διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο της ζωής! Είμαστε μαζί της!», αναφέρει το ΠΑΜΕ, που στηρίζει τη συγκέντρωση.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει:

«Η μεγάλη οργή και η δίκαιη αγανάκτηση που νιώθει όλη η Ελευσίνα από την απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης της Διονυσίας και της οικογένειάς της από την πρώτη και μοναδική κατοικία τους, να γίνουν ορμητικό ποτάμι αγώνα.

Τώρα, που η κυβέρνηση και τα "κοράκια" είναι στριμωγμένοι από το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ακόμα πιο αποφασιστικά.

Μόνο έτσι μπορούμε να κουρελιάσουμε το απαράδεκτο νομοθετικό οπλοστάσιο που όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις έφτιαξαν για να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια των βιοπαλαιστών, για να συνεχίζουν να κερδίζουν οι τράπεζες, τα funds, οι κατασκευαστικές και τουριστικές εταιρείες.

Μόνο έτσι μπορούμε να ξαποστείλουμε τα "κοράκια" από την Ελευσίνα, την Πετρούπολη και από όπου αλλού επιχειρήσουν να εμφανιστούν.

Η κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι εδώ και τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατοχυρωθεί το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Διονυσία και στην οικογένειά της, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση γι' αυτόν τον σκοπό».

Την κινητοποίηση στηρίζει επίσης η ΟΒΣΑ, ενώ την απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης της οικογένειας με τον βιοτέχνη πατέρα καταγγέλλει και η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός».

Ακόμα, τουλάχιστον 20 είναι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που δηλώνουν στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της, και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους για να μην πεταχτούν στον δρόμο.

Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης

Το κύμα αλληλεγγύης προ την Διονυσία και την οικογένειά της μεγαλώνει συνεχώς και αποτυπώνεται και στο πλήθος δηλώσεων στήριξης από ανθρώπους του αθλητισμού, των γραμμάτων και των τεχνών και πολλούς άλλους.

Δηλώσεις στήριξης έκαναν ο Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ελεύθερης Πάλης Γιώργος Πηλίδης, ο Μάκης Μπεκιάρης, τεχνικός διευθυντής στον Ηρακλή Ελευσίνας, ο Παναγιώτης Ατματσίδης, ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Φιλίππου, πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού, ο Πανελευσινιακός (ΑΠΟ) - Στίβος.

Επίσης, η τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα.

Ακόμα, η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχους δημοσιογράφος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της στου Ζωγράφου, καθώς και η Ελίζα Τρύφωνος, πρώην επαγγελματίας από την Κυψέλη, που της πλειστηριάστηκε το σπίτι.

Συνάντηση σήμερα με το υπουργείο Οικογένειας

Στο μεταξύ, συνάντηση με την Μαρίνα Στέφου, γγ Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στις 11.30 π.μ. αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων της Ελευσίνας μετά από αίτημα τους. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και η πρωταθλήτρια Διονυσία.

Σε δήλωσή τους οι Βαγγέλης Γκίνης, Ελένη Χόνδρου, Λάμπρος Χατζάρας και Γιάννης Παπαδάς, από τα ΔΣ των σωματείων και των φορέων της Ελευσίνας, σημειώνουν σχετικά:

«Καλούμε τα στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου, τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και όποιον άλλο από την κυβέρνηση μπορεί, να την κοιτάξει στα μάτια (σ.σ. την Διονυσία), να παρευρεθεί στη συνάντηση και να υπερασπιστεί το απαράδεκτο νομοθετικό οπλοστάσιο που πετάει στον δρόμο αυτήν και την οικογένειά της. Η κυβέρνηση έχει μία επιλογή: Να προβεί σε όλες τις ενέργειες εδώ και τώρα για να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονυσία και στην οικογένειά της».

Θυμίζουμε εξάλλου ότι η κατασκευαστική εταιρεία που αγόρασε το σπίτι κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, μετά τη γενική κατακραυγή για την απόπειρα έξωσης της οικογένειας, έχει εκφράσει τη διάθεση να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονυσία και στην οικογένειά της, αρκεί να της δοθεί το ποσό που διέθεσε στη διαδικασία του πλειστηριασμού.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΩΣΕΩΝ
Κι άλλη περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οικογένειας με ΑμεΑ

Σε πλειστηριασμό βγαίνει αύριο το πρωί η πρώτη κατοικία οικογένειας με παιδί με βαριά αναπηρία, επί της Ευρίπου 1 και Αθαμανίας στον Κολωνό.

Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η εταιρεία διαχείρισης των ανεξόφλητων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά στον πλειστηριασμό, λόγω οφειλών από δάνειο στη συγκεκριμένη τράπεζα, της οικίας του πατέρα του παιδιού με βαριά αναπηρία, 87%.

«Σταματήστε τώρα!», σημειώνει σε επιστολή της προς τη συγκεκριμένη εταιρεία η ΣΕΑΑΝ και την καλεί να πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει ο πλειστηριασμός! Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε επ' ουδενί να υποστούμε τον 21ο αιώνα οικογένεια με βαριά ανάπηρο παιδί να βρεθεί στον δρόμο».

Τα «κοράκια» θα πάρουν το μάθημά τους και στην Πετρούπολη

Με οικογένεια επί της οδού Ναϊάδων, την οποία τα «κοράκια» θέλουν να πετάξουν στον δρόμο πραγματοποιώντας έξωση, αφού το σπίτι έχει πλειστηριαστεί και έχει αγοραστεί από τουριστική επιχείρηση, συναντήθηκαν την Παρασκευή ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και στελέχη της δημοτικής αρχής.

«Δε θα επιτρέψουμε αυτή η οικογένεια των συνδημοτών μας να μείνει στον δρόμο. Μπορεί οι τράπεζες και τα funds να έχουν με το μέρος τους το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και τους στρώνει τον δρόμο για πλειστηριασμούς και εξώσεις ακόμα και σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, αλλά ας μη "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο"», επεσήμανε σε δήλωσή του ο Β. Σίμος.

Πρόσθεσε δε πως «ο λαός της Πετρούπολης, με την αγωνιστική δημοτική αρχή μπροστά, έχει τη δύναμη να κουρελιάσει άδικους νόμους και απειλές. Η Πετρούπολη είναι πόλη φιλόξενη για τους ανθρώπους της δουλειάς, του μεροκάματου, για τους βιοπαλαιστές, αλλά είναι αφιλόξενη για τα "κοράκια" που πίνουν το αίμα του λαού μας. Η μόνη "έξωση" που δεχόμαστε να γίνει στην Πετρούπολη είναι αυτή των "κορακιών" από την πόλη μας. Από σήμερα όλη η Πετρούπολη είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

Γι' αυτό και κάλεσε τον λαό της πόλης και της Δυτικής Αθήνας, τα σωματεία και τους φορείς «να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της έξωσης που επιχειρείται να υλοποιηθεί για τα κέρδη της τράπεζας, του fund και της τουριστικής επιχείρησης. Το σπίτι επί της οδού Ναϊάδων είναι το σπίτι όλων μας. Θα το υπερασπιστούμε όλοι σαν να είναι δικό μας. Ηρθε η ώρα η Πετρούπολη να δώσει στα "κοράκια" ένα καλό μάθημα. Ολη η πόλη "στο πόδι"! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!».

Στο Μενίδι

Επίσης, με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!» ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αχαρνών (ΣΕΒΑ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Cepal» (Λεωφόρος Συγγρού 209) αύριο Τετάρτη στις 9.30 π.μ., για να αποτραπεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου, μέλους του Συνδέσμου.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ("Cepal") προχωρά στον πλειστηριασμό παρόλο που έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής του, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση για την ένταξη ή όχι του συναδέλφου στον νόμο Κατσέλη», σημειώνει ο Σύνδεσμος και προσθέτει: «Φαίνεται πως είναι τέτοια η πρεμούρα τους να αρπάξουν το σπίτι του συναδέλφου, που δεν μπορούν να περιμένουν. Αλλωστε, πατάνε πάνω στο άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει και αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαχρονικά, και που τους ανοίγει τον δρόμο».

Κατασχετήρια σπιτιών και λογαριασμών στέλνει σε αγρότες στη Λάρισα

Οργή επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή της Ελασσόνας, καθώς η εφορία στέλνει κατασχετήρια πρώτης κατοικίας και τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που δίνουν αγώνα επιβίωσης απειλούνται με κατασχέσεις των κατοικιών τους, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Ολύμπου και Σαρανταπόρου που οργάνωσε σύσκεψη στην Ελασσόνα, για να υπάρξει συντονισμένη απάντηση μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους.

«Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι εκλογές και αμέσως η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς που είχε από πριν για το ξεπουπούλιασμα των λαϊκών οικογενειών. Μας πληροφορούν συνάδελφοι ότι δικαστικοί κλητήρες άρχισαν να επιδίδουν κατασχετήρια λογαριασμών μέχρι και κατοικιών για χρέη στην εφορία», τονίζουν σε ανακοίνωση. Προσθέτουν πως «δεν μας φτάνει η ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής, τώρα έχουμε και το κυνήγι από το κράτος. Ενα κράτος που είναι κουβαρντάδικο στις τράπεζες, αφού θεσμοθέτησε αναβαλλόμενο φόρο για αυτούς, ενώ εμάς μας παίρνει τα σπίτια».

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι διαμηνύουν πως «ένα πράγμα μας μένει, αυτό που ξέρουμε πώς τους τρομάζει, ο οργανωμένος αγώνας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ