ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
Σελ. /24
ΥΓΕΙΑ
Κλιμάκωση με απεργία στις 16 Ιούλη και συγκεντρώσεις

Πολύμορφη καθημερινή δράση σε όλη τη χώρα

Κάθε μέρα «στο πόδι»: Αυτό είναι το κλίμα που κυριαρχεί στις δομές Ψυχικής Υγείας και απεξάρτησης, με κορύφωση τη μεγάλη απεργία που έχει αποφασιστεί για την Τρίτη 16 Ιούλη.

Στην Αθήνα, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση θα οργανωθεί στις 11 π.μ. στο ΥΜΑΘ καθώς και σύσκεψη σωματείων και φορέων την ίδια μέρα στην ΕΔΟΘ. Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στα Λιοντάρια.

Επίσης, προγραμματίζονται:

  • Την Κυριακή 14 Ιούλη, στις 7 μ.μ. Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΔΑ.
  • Τη Δευτέρα 15 Ιούλη, καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, 7 - 10 μ.μ., πρωτοβουλία του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Εργου του «18 ΑΝΩ».
  • Την Τρίτη 16 Ιούλη, 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Υγείας, απεργία που έχουν πάρει αποφάσεις και η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ.
  • Την Τετάρτη 17 Ιούλη, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, και συναυλία.

Την Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 12 μ. στην ΕΣΗΕΑ (αίθουσα Γ. Καράντζας) συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι: Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί), Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης, Σωματείο υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 Ανω, ΕΣΥΝ.

Σήμερα στο «Αγία Ολγα»

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή, στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» στη Νέα Ιωνία, αγωνιστικά «υποδέχονται» τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι, με συγκέντρωση στο Ψυχιατρικό, μετά από κάλεσμα του Σωματείου του Νοσοκομείου, σωματείων και φορέων της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ