ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
Σελ. /40
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
φωτο

Στις 14 Ιουλίου συμπληρώνονται 3 μήνες που έφυγε από κοντά μας η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ-ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ. Από τα παιδικά της χρόνια ήταν μαχήτρια. Γεννήθηκε το 1934 από οικογένεια οπαδών του ΚΚΕ, γαλουχήθηκε με τα ιδανικά της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Οντας ακόμη στο Δημοτικό σχολείο, εντάχθηκε στα αετόπουλα βοηθώντας στη δράση ενάντια στον κατακτητή.

Μεταπολεμικά την βρίσκουμε στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως ράφτρα για πολλά χρόνια μέχρι που ανοίγει δικό της μαγαζί. Πάντα ήταν κοντά στο ΚΚΕ και δούλευε γι' αυτό παρότι δεν ήταν μέλος του. Τελικά οργανώνεται στο Κόμμα το 1974. Το 1985 επιστρέφει στην Ικαρία με την οικογένειά της για να βρίσκεται κοντά και να φροντίζει τους ηλικιωμένους πια γονείς της, γίνεται μέλος της Ενωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας όπου ξεκινάει τη δράση της και στο γυναικείο κίνημα. Σε όλη της τη ζωή, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, κράτησε ψηλά την σημαία του ΚΚΕ ειδικά στα δύσκολα χρόνια '89-'91. Η ίδια έλεγε ότι ένιωθε τη ζωή της γεμάτη εξαιτίας της ένταξής της και της δράσης της στο κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Θα μείνει στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας με την πρωτοπόρα δράση της σε όλους τους τομείς δουλειάς του Κόμματος.

Στη μνήμη της η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ προσφέρουμε 400 ευρώ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας

  • Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, για χρόνια ενεργό μέλος του Σωματείου μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας-Κορυδαλλού

***

φωτο

Στη μνήμη του ΣΑΡΔΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΑΡΕΝΤΑ) που «έφυγε» από τη ζωή στις 4/6/2024, τα παιδιά του Φώτης και Κική και η σύζυγός του Γεωργία προσφέρουμε στο Κόμμα μας 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου συναγωνιστή και εξαδέλφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ που «έφυγε» αναπάντεχα τον Φλεβάρη του 2024, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά. Ο Νίκος καταγόταν από τα Καρδάμυλα της Χίου, ήταν καθηγητής στο επάγγελμα, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, δραστήριος στο εκπαιδευτικό κίνημα μέσω της ΕΛΜΕ, αγαπητός στους μαθητές και συναδέλφους του, μετέδιδε τις γνώσεις του και πάλευε για το δίκιο με όλες του τις δυνάμεις

Κυριακή Γλύπτη - Κρεμμυδα

***

φωτο

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά στη μνήμη του συναγωνιστή και μέλους μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα που αγάπησε και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας και τη δική του. Ιδιαίτερα αγαπητός στους συναγωνιστές, στους συναδέλφους και τους φίλους του, αισιόδοξος, δυναμικός, έντιμος, συμμετέχοντας στα κοινά από πολλά πόστα, στο κίνημα Ειρήνης ως αντιπρόεδρος, στο σωματείο ως πρόεδρος, στον Σύλλογο των συνταξιούχων ως μέλος, ήταν παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο.

Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας
***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1949, του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Μάρτη του 1965 έπειτα από πολλές σκληρές δοκιμασίες, φυλακές και εξορίες, του γιου μου ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε στις 15 Ιούνη 2022, του αδερφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Νοέμβρη του 2020, του γαμπρού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, που πέθανε τον Απρίλη του 2013, του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Γενάρη του 2023, της νύφης μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Δεκέμβρη του 2001, και όλων των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Βούλα Καρλαύτη - Κωστοπούλου

***

φωτο

Στη μνήμη του ΝΙΚΗΤΑ ΒΛΑΧΟΥ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, ο Σπύρος Βλάχος (Καμαράδας) προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΤΕ Λευκάδας.

***

φωτο

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τον θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑ, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας.

***

φωτο

Στη 1/7/2024 συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΡΜΠΙΝΗΣ από κοντά μας και στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας, ΣΑΑΤΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ, συζύγου και πατέρα, προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, δύο συντρόφων που είχα την τύχη να τους γνωρίσω στην ΚΟΒ Λογιστών και που θα τους θυμάμαι πάντα, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Δ.Κ.Κ.

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΞΕΝΟΥ η κόρη του Βούλα Ξένου προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αλίμου.

***

φωτο

Στις 2 Ιούλη 2024 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια απουσίας της πολυαγαπημένης μας αδελφής ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που από τα μαθητικά της χρόνια εντάχθηκε στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής.

Ανδρέας Καψόπουλος - Αθηνά Πιπεράκη

***

φωτο

Η συντρόφισσα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ «έφυγε» από κοντά μας πριν από περίπου έναν μήνα. Εδωσε ακούραστα και με αγωνιστικό πείσμα τη μάχη με σωματικές ασθένειες για 30 χρόνια, χωρίς ούτε μια στιγμή να την καταβάλλουν. Ο σύζυγός της Κώστας Χριστοφορίδης, τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν στην ΚΟΒ Χαραυγής Ευγένειας 100 ευρώ στη μνήμη της.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΤΖΑΝΑΚΗ που «έφυγε» στις 17 Ιούλη 2009 και αντί μνημόσυνο προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου της ΤΕ Ηρακλείου.

Η οικογένειά του

φωτο

Στις 11 Ιουλίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που η αγωνιστική καρδιά του ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΙΟΥΣΤΑ του Γεώργιου από το Κερατσίνι έπαψε να κτυπά. Τιμώντας την μνήμη του, ο εξάδελφός του Γιάννης προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των πενήντα (50) ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
***

φωτο

Ο,τι κι αν λένε ότι ο χρόνος είναι γιατρός, είναι μύθος. Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που «έφυγες» έτσι ξαφνικά από κοντά μας και ακόμα το κενό είναι μεγάλο. Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ο αδερφός του και η ανιψιά του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων, 30 ευρώ.

Φαρμάκης Κωστής και Ισμήνη

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, από τα Γιάννενα, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα από κοντά μας στις 14/7/2012, προσφέρουμε μέσω ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 30 ευρώ.

Τατιάνα - Λόλα - Ανθή

***

φωτο

Την Κυριακή 14/7 συμπληρώνονται 40 ημέρες, από τότε που ο αγαπημένος μου σύζυγος και σ. ΤΑΣΟΣ ΖΗΣΙΜΟΥ «έφυγε» από τη ζωή. Το κενό που μας άφησε είναι μεγάλο, όμως όπως έκανε και ο ίδιος, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να το καλύψουμε, να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Η σύζυγός του, σ. Ελένη Ζησίμου, προσφέρει 100 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στη μνήμη του σ. Τάσου μέσω ΚΟΒ Λίμνης. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή «Γαλατάκι» στη Λίμνη Ευβοίας, την Κυριακή 14/7 και ώρα 09.00.

***

φωτο

Στις 16/7/2024 συμπληρώνονται 13 χρόνια που δεν είναι κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ. Παρέμεινε ακούραστος μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ, αποτελώντας πρότυπο κομμουνιστή, συζύγου, πατέρα, εργαζομένου.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, Παρασκευή Σαπλαούρα και τα παιδιά του, Ιωάννα Καραχάλιου και Βασίλης Καραχάλιος, προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» - «902.gr».

***

φωτο

Στις 6 Ιούλη έφυγε από τη ζωή η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, αδελφή του Γιάννη Νάκη, μέλους της Διοίκησης του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας συμπαραστέκεται στο βαρύ πένθος της οικογένειας. Στη μνήμη της προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Δ3 του Δημόσιου Τομέα. Καλό ταξίδι Βασιλική.

ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΟΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΟΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΞΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΞΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ-ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ-ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τάσος Ζησίμου
Τάσος Ζησίμου
ΠΟΝΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΝΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΡΕΝΤΑ)
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΡΕΝΤΑ)
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΣΕΡΜΠΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΡΜΠΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΑΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΑΑΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΙΟΥΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΙΟΥΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τη γέννηση της κόρης μας προσφέρουμε το ποσό των 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΤΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η προσφορά αυτή αποτελεί την καλύτερη «επένδυση» για την κόρη μας και συνολικά τη νέα γενιά της εργατικής τάξης, ώστε να ζήσει σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Η ολόπλευρη ενίσχυση του Κόμματός μας (και η οικονομική) αποτελεί προϋπόθεση για αυτόν τον σκοπό.

Οι γονείς

Αριάδνη Κασταμονίτη - Σπύρος Κανταρέλης

***

Η οικογένεια του Φάνη Σβολάκη και της Ντίνας Δημητρακοπούλου προσφέρουν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 1.460 ευρώ στη μνήμη του αγαπημένου τους παιδιού ΠΑΝΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΒΟΛΑΚΗ, μόλις 33 ετών, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή. Ευχαριστούν τους συγγενείς, τους συντρόφους, τους συναδέλφους μέλη του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία τους, αντί για στεφάνι, να στηρίξουν το «Σπίτι του Αγωνιστή». Το μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 21 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ