ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΦΩΤΟ

Πριν από έναν χρόνο - 13 Αυγούστου του 2023 - «έφυγε» απροσδόκητα και άδικα από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η αγαπημένη μου σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ.

Με το πτυχίο της Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, διήνυσε μια μεγάλη διαδρομή στην Εκπαίδευση. Το μεγαλύτερο διάστημα στη δημόσια Εκπαίδευση, στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας «Νίκος Μπελογιάννης». Με ζήλο και αφοσίωση στον ρόλο της ως εκπαιδευτικού όλα αυτά τα χρόνια έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε από τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο και την αγάπη της για τα παιδιά, τη μόρφωση και τη δημιουργία. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε την ευθύνη της θεατρικής ομάδας του σχολείου της, όπου από το 1996 μέχρι και το 2011 ανέβασαν δεκαπέντε θεατρικά έργα. Αξίζει να παραθέσουμε δύο αράδες από κείμενο του προγράμματος της θεατρικής παράστασης «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι: Ο πιο αδύναμος, ο πιο ταπεινός, αποδείχνεται πιο σπουδαίος από τους «σπουδαίους» - απολαυστική ενσάρκωση του λαού, σε ένα θέατρο που αντλεί από τον λαό και θέλει να ψυχαγωγήσει (Απρίλης 2004).

Η ΓΕΩΡΓΙΑ, πάντα ευαίσθητη σε καθετί ανθρώπινο, δημιούργησε βαθείς ανθρώπινους δεσμούς γύρω της. Είχε πάντα έναν καλό λόγο και με το γλυκό της χαμόγελο αγκάλιαζε τους ανθρώπους. Σε όλη αυτήν τη διαδρομή ήταν πάντα μέσα στους αγώνες του κλάδου της, του εργατικού - λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ. Στα τελευταία χρόνια από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ ανέλαβε την ευθύνη της Επιτροπής Ειρήνης μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο, που «έφυγε» για το στερνό της ζωής της ταξίδι. Μαζί σηκώσαμε το βάρος, τη μεγάλη οδύνη του παντοτινού αποχωρισμού του μονάκριβου πολυαγαπημένου μας γιου Αριστείδη, τον Μάη του 2011.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Η ΓΕΩΡΓΙΑ «έφυγε» από τη ζωή, όμως είναι πάντα «εδώ» με όσα δημιούργησε στο διάβα της όλα αυτά τα χρόνια. Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», 100 ευρώ στο Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και μια συλλογή βιβλίων των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» για παιδιά και εφήβους. Το βιβλίο δεν μπορεί να λείψει από τα χέρια των παιδιών μας ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ανδριανός Μπούκουρης

  • Η αγαπημένη μου ξαδέρφη ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που τη χάσαμε ξαφνικά πριν από έναν χρόνο, πρόσφερε χρόνια στο Κόμμα, στο ταξικό κίνημα και στην Επιτροπή Ειρήνης. Ηταν πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και πρόσφερε και στους δικούς της ανθρώπους παρά τον πόνο απ' τον χαμό του παιδιού της. Στη μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Ανάκασας.

Μαρία Διαμαντάρα

  • Πριν από έναν χρόνο, στις 13 Αυγούστου του 2023, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η αγαπημένη μου φίλη ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ. Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα από την απώλειά της. Εκλεισε ένας κύκλος που ξεκίνησε πενήντα και πλέον χρόνια πριν, απροσδόκητα, άδικα, σκληρά. Στη μνήμη της προσφέρω στο ίδρυμα «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ.

Πέπη Θεοδώρου - Γκούμα

  • Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που «έφυγες» από κοντά μας, αγαπημένη φίλη και συντρόφισσα. Λείπει η φωνή σου, το γέλιο σου και η πάντα καλή διάθεσή σου. Στις δύσκολες στιγμές πάντα σκεφτόμαστε το χαμόγελό σου. Κι εκείνος ο ιβίσκος τόσο επίμονος! Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ιλισού Καλλιθέας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Κασσιανή και Σταμάτης Σαμοΐλης

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια απουσίας του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών του Τομέα Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Σπύρος Ρεκατσίνας - Φωτούλα Δημαρόγκωνα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, προσφέρουμε στο τιμημένο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέντρου Αθήνας.

Τα παιδιά τους, τα εγγόνια, οι γαμπροί και η νύφη τους

***

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος από το Ροβολιάρι Φθιώτιδας, που μένει στην Αμερική, στη μνήμη του πατέρα του, ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που τον εκτέλεσαν οι ΜAYδες την περίοδο του Εμφυλίου, αφήνοντας ορφανά δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Χρυσόστομο, και στη μνήμη της μάνας του που και αυτή πέθανε νωρίς πικραμένη, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω του συντρόφου Βασίλη Γερογιάννη και της ΚΟ Μακρακώμης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η ΚΟ Ιτέας προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ
Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ, προσφέρω 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισού Καλλιθέας.

Ζωή Παρλαβάντζα

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγαπημένων μου συντρόφων ΕΛΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΤΟΥΛΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ και της συντρόφισσας ΠΟΠΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισού Καλλιθέας.

Ζωή Παρλαβάντζα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της σταθερής συνοδοιπόρου του Κόμματός μας ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΚΙΩΤΗ, οι συναγωνιστές της προσφέρουμε το ποσό των 240 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας θείου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας, ο οποίος «έφυγε» στις 2 Αυγούστου 2006, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης 100 ευρώ στο αγαπημένο του ΚΚΕ.

Οι ανιψιές του Αντωνία, Χρυσούλα, Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, υπήρξε ακούραστος μαχητής και συνοδοιπόρος του Κόμματος μέχρι την τελευταία του στιγμή. Ολοι θα θυμόμαστε την προθυμία του και τη γλυκιά, σταθερή και διαρκή παρουσία του στο προεκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην πλατεία Βριλησσίων. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βριλησσίων.

Λουίζα Σταθάτου, Νίκος Σταθάτος και Νατάσα Γκουρομίχου

***

ΦΩΤΟ

Προσφέρω 500 ευρώ στην ΚΟ Σιάτιστας στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΥ, που παρά τα πολλά προβλήματα υγείας έμεινε αταλάντευτος στην ιδεολογία για το δίκιο, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ
Βάλια - Στέφανος - Εύη Κακαρά

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ, ΠΕΛΑΓΙΤΣΑΣ ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗ, ο σύντροφος Λευτέρης Αντωνόπουλος προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟΒ Αλιάρτου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/8/2021 «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΔΕΜΛΗΣ, γεννημένος το 1960, οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, παιδί πολιτικών προσφύγων. Πολιτικός πρόσφυγας στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας έως το 1982, επαναπατρίστηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ηταν αγαπητός σε όλους καθώς δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει τη βοήθειά του σε όποιον την είχε ανάγκη. Στη μνήμη του οι φίλοι του προσφέρουν 110 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 4 χρόνια από τις 12 Αυγούστου του 2020 που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος και συντρόφισσα ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ, χτυπημένη από τον καρκίνο. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας.

Μιχάλης Φουνταλής

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Αυγούστου 2024 συμπληρώνονται τρία χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ - ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ. Ηταν παιδί των πολιτικών προσφύγων και αξιωματικών του ΔΣΕ Γιάννη Παχή και Ελένης Κατσή, που επαναπατρίστηκαν το 1983. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην ΕΣΣΔ πολιτικός μηχανικός, ενώ εργαζόταν ως προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών στη ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Στη μνήμη της αδελφής μου Αγνής Παχή - Κρομλίδου προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΤΕ Λάρισας στο ΚΚΕ.

Ελευθερία Παχή

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Αυγούστου συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών, στα 96 του χρόνια, ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ, ο γνωστός σύντροφος μπαρμπα - Γιάννης, από τον Πρωτόπαππα Ζίτσας Ιωαννίνων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
Ηταν μαχητής του ΕΛΑΣ και του ηρωικού ΔΣΕ, στάθηκε αλύγιστος στις πιο σκληρές συνθήκες της πάλης και δεν στραβοπάτησε στις ανηφόρες και κατηφόρες, πολύ περισσότερο στο ίσιωμα. Ηταν πάντα παρών, μέχρι και την τελευταία πολιτική μάχη των ευρωεκλογών, με σταθερή παρουσία στις συνεδριάσεις της ΚΟΒ όπου ανήκε, στις συσκέψεις του Κόμματος στο χωριό, με τον «Ριζοσπάστη» εξόρμηση κάθε Σαββατοκύριακο «σπίτι το σπίτι, να φτάσει η εφημερίδα του ΚΚΕ παντού και να μην αφήσει ούτε σπιθαμή χώρου να χαλαρώσει οποιοσδήποτε δεσμός με το Κόμμα». Τα λόγια του, «για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το ΚΚΕ, όλη μου η οικογένεια ήταν ΚΚΕ, κι εγώ ΚΚΕ θα πεθάνω», δείχνουν τη σταθερότητα, την πίστη και την αφοσίωσή του στο ηρωικό ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Ελλη - Λεωνίδας και Ευάγγελος, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ζίτσας, 200 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ για τις ανάγκες του αγώνα.

***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ (φωτ.) και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ (φωτ.), των συζύγων μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ (φωτ.) και ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗ (φωτ.), του γαμπρού μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ (φωτ.) και των αδερφάδων μας ΑΘΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ (φωτ.), ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (φωτ.) και ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Δάφνη Χουνουζίδου, Βιβή Μάτσου, Ευγενία Μάτσου


ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΕΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΕΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ

ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ

ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΚΙΩΤΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΚΙΩΤΗ

ΠΟΠΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ
ΠΟΠΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΔΕΜΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΔΕΜΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ