ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Αλλο ένα περιστατικό κακοποίησης γυναίκας

Αλλο ένα περιστατικό άγριας κακοποίησης μιας γυναίκας από τον 32χρονο φίλο της σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο Διδυμότειχο. Η 32χρονη γυναίκα από την Καβάλα, που είχε γνωρίσει πρόσφατα τον 32χρονο μέσα από το διαδίκτυο και είχε πάει στο σπίτι του, κατήγγειλε ότι έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του και ότι επί 3 βδομάδες την είχε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι του, όπου τη χτυπούσε και τη βίαζε. Την Κυριακή η άτυχη κοπέλα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Διδυμότειχο, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή, μετά από σφοδρό ξυλοδαρμό.

Ο 32χρονος που αναζητούνταν συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Διδυμότειχο, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, και υποστήριξε ότι πήγαινε να παραδοθεί, ενώ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραδέχεται ότι χτύπησε άσχημα την κοπέλα αλλά αρνείται την κατηγορία του βιασμού.

Η κοπέλα κατέφυγε την Κυριακή σε μια ταβέρνα για να ζητήσει βοήθεια και τότε κλήθηκε η αστυνομία, όπου την οδήγησε σε δομή προστασίας κακοποιημένων γυναικών.

Το περιστατικό αυτό, άλλο ένα στα πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη βαθύτερη σήψη του εκμεταλλευτικού συστήματος σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό επίπεδο, που γεννά την πολύμορφη ανισοτιμία της γυναίκας, φτάνοντας και σε απαράδεκτες συμπεριφορές υποτίμησης της προσωπικότητάς της, από δράστες - «τέρατα» που μπορούν να διαπράξουν και εγκλήματα.

Απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας, η μόνη διέξοδος είναι ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης για πραγματικές δομές προστασίας κακοποιημένων γυναικών, επανδρωμένες με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και συλλογικό αγώνα για ριζικές ανατροπές στην εξουσία, που θα εξαλείψουν και τις αιτίες τέτοιων φαινομένων.


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Διεκδικεί άμεση λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Αρδασσας

Λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα της υδροδότησης απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας, καθώς για μια ακόμη φορά και εν μέσω καλοκαιριού η δημοτική κοινότητα Αρδασσας Κοζάνης παραμένει χωρίς νερό.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, «εδώ και δύο μέρες έχει κοπεί η υδροδότηση λόγω βλάβης στη γεώτρηση του χωριού, γεγονός που είχε συμβεί ξανά πριν από λίγο καιρό και είχε προκαλέσει και πάλι την αγανάκτηση των κατοίκων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης ήταν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την επιδιόρθωση της γεώτρησης και τη λειτουργία νέας. Το πρόβλημα προφανώς δεν λύθηκε.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσαν το ζήτημα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕ και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν ούτε το προσωπικό ούτε οι πόροι για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.

«Αποδεικνύεται έτσι ότι οι δήμοι που λειτουργούν με σχέσεις κόστους - οφέλους δεν βάζουν ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, την προετοιμασία υποδομών για όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα, αλλά λόγω ελλείψεων πόρων και προσωπικού τις αφήνουν στο έλεος της τύχης», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αναρωτιέται: «Ποιες είναι οι προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής αν όχι οι βασικές ανάγκες των κατοίκων;».

Καταλήγοντας καλεί τη δημοτική αρχή «να δώσει άμεση λύση ενόψει των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη δημοτική κοινότητα Αρδασσας και να δρομολογήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα με έναν σχεδιασμό που βάζει πρώτα από όλα τις ανάγκες του λαού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ