ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Οθων Ηλιόπουλος ζητώντας η έδρα του να δοθεί στον Κασσελάκη

Την παραίτησή του από βουλευτής ανακοίνωσε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθων Ηλιόπουλος, ζητώντας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής να δοθεί η έδρα του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων υπερασπίζεται τις καλπονοθευτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον απόδημο ελληνισμό, «τάλε κουάλε» με αυτές της κυβέρνησης με τα γνωστά αποτελέσματα, όπως και τις παρεμβάσεις για «συνύπαρξη» δημόσιας και ιδιωτικής Παιδείας και Υγείας, ενώ επικαλείται τη δουλειά του ως ερευνητή στις ΗΠΑ, που δεν μπορεί να συνδυαστεί, όπως λέει, με την ανάγκη για «καθημερινή παρουσία και ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα παραμονής μου στην Ελλάδα».

Βέβαια, για την είσοδο του Κασσελάκη στη Βουλή προϋπόθεση αποτελεί να γίνουν ακόμη αρκετές παραιτήσεις, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Συγκεκριμένα, μεσολαβούν 5 υποψήφιοι, με πρώτη επιλαχούσα την Πόπη Τσαπανίδου. Ακολουθούν κατά σειρά οι Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη. Εφόσον παραιτηθούν όλοι διαδοχικά, η θέση καταλήγει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί τα «μαχαίρια» να έχουν βγει με διάφορες δηλώσεις επί του θέματος, όμως παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις των παραπάνω, με τη θερινή ανάπαυλα της Βουλής να μεταθέτει τις ανακοινώσεις για τα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν το ντόμινο παραιτήσεων να σκαλώνει στην Ζ. Λάλη, η οποία εξάλλου έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει δηλώσει τη στήριξή της στη Νέα Αριστερά.

Θάνατος αγωνιστή

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα «έφυγε» από κοντά μας. Μετά τη συνταξιοδότησή του πρωτοστάτησε στη μαζικοποίηση του Σωματείου, ενώ αναδείχθηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα, Τρίτη, στις 5 μ.μ. στο Καστόρι.

Το Σωματείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στεφάνια στη μνήμη του Κώστα Βιδάλη

Εβδομήντα οχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 14 Αυγούστου 1946, όταν άφησε την τελευταία του πνοή στον Θεσσαλικό κάμπο, δολοφονημένος από τη συμμορία του Σούρλα, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Κώστας Βιδάλης.

Αντιπροσωπείες των ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς - Εύβοιας, τιμώντας τον κομμουνιστή, αντιστασιακό και δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη, θα καταθέσουν στεφάνι σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στη Μελία.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση προς τιμήν του Ν. Πλουμπίδη

Εκδήλωση - κατάθεση στεφάνου προς τιμήν του Νίκου Πλουμπίδη οργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών και οι Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ. στον τόπο εκτέλεσής του (πίσω από τη Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι).

Οδηγίες μετάβασης στο σημείο της εκτέλεσης: Στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ρεύμα προς Κόρινθο, 3 χλμ. μετά το Δαφνί, αναστροφή προς Αθήνα, μέσω της γέφυρας Σχιστού, και σε 1 χλμ. στάθμευση στο πάρκινγκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ