ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οχι στον ελλιμενισμό - ανεφοδιασμό πλοίων που συμμετέχουν στο μακελειό της Παλαιστίνης

«Η κυβέρνηση τηρεί τις υποχρεώσεις της» στο κράτος - δολοφόνο, λέει ο υπουργός!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, απαιτώντας να μη πραγματοποιηθούν ο ελλιμενισμός και ο ανεφοδιασμός των δύο πλοίων που συμμετέχουν στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού εφοδιάζοντας με καύσιμα τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα ναυτεργατικά σωματεία και σωματεία λιμενεργατών, το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και άλλα σωματεία και φορείς.

Με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην παρουσία των πλοίων «Overseas Santorini», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, και «Overseas Sun Coast», που βρίσκεται και αυτό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία αυτά ανήκουν στην αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία «Overseas Shipholding Group» (OSG) Ship Management, η οποία αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος ασφάλειας δεξαμενόπλοιων (ΤSP) των ΗΠΑ και εδώ και 10 χρόνια μεταφέρει ανά δύο μήνες στρατιωτικά καύσιμα στο ισραηλινό λιμάνι Ασκελόν, βάσει συμφωνίας των κυβερνήσεων ΗΠΑ - Ισραήλ.


Αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από συνδικαλιστές, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Στέφανο Γκίκα, ζητώντας να μην προχωρήσει ο ανεφοδιασμός τους. Εκείνος τους απάντησε ότι η χώρα στηρίζει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τη σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ουσιαστικά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού και επιβεβαιώνοντας ότι το αστικό κράτος, με όποια κυβέρνηση, στηρίζει τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων που μακελεύουν λαούς για να αποκτήσει η κάθε πλευρά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών.

Μετά τη συνάντηση, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μιλώντας στους εργαζόμενους, κάλεσε σε επαγρύπνηση και σε δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, «η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού καθώς και η μετατροπή του ελληνικού λαού σε στόχο αντιποίνων δεν θα μείνουν αναπάντητες. Το δυνάμωμα των εργατικών - λαϊκών αγώνων ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή είναι η καλύτερη ασπίδα για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Ηδη, Ισπανία, Γιβραλτάρ και Μάλτα αρνήθηκαν διαδοχικά να ανεφοδιάσουν τα πλοία αυτά».


Ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Μ. Μπεκρής
Ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Μ. Μπεκρής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ