ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλη μια αντικομμουνιστική φιέστα, με «αριστερό» κερασάκι

Αλλη μια εκδήλωση πραγματοποιεί η ΕΕ σήμερα στη γνωστή προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια να καθιερώσει την 23η Αυγούστου, ημερομηνία που υπεγράφη το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, ως «διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», με την ανιστόρητη - αντικομμουνιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια να εξισώσουν τον νέο κόσμο, τον κομμουνισμό, με το έκτρωμα - γέννημα του καπιταλισμού, τον φασισμό. Την εκδήλωση πραγματοποιεί το λεγόμενο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», στο ΔΣ του οποίου συμμετέχει πλέον και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς Δ. Παπαδημούλης.

Βάζοντας την Ιστορία με το κεφάλι προς τα κάτω, η ΕΕ εμφανίζει χυδαία ως αιτία έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όχι τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, αλλά ...το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, το οποίο υπέγραψε η Σοβιετική Ενωση, μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία, που βοηθούσε τον σχεδιασμό του Χίτλερ να στραφεί προς τη Σοβιετική Ενωση.

Το Σύμφωνο μη επίθεσης έδωσε στη Σοβιετική Ενωση, στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό τον πολύτιμο χρόνο που χρειαζόταν για να προετοιμαστεί και να συντρίψει τελικά το φασιστικό τέρας, υψώνοντας περήφανα την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ το 1945 και απελευθερώνοντας τους λαούς της Ευρώπης από τον φασιστικό ζυγό, εικόνα που στοιχειώνει μέχρι σήμερα τους καπιταλιστές, τα ευρωεπιτελεία τους και τα ναζιστικά τέκνα τους.

Ολα αυτά προσπαθούν μάταια να σβήσουν με τις ανιστόρητες αθλιότητες και ψηφίσματα, ψέματα, διαστρεβλώσεις και παχυλά κονδύλια για να φέρουν την Ιστορία στα μέτρα τους ή να νομιμοποιήσουν απαγορεύσεις και διώξεις κομμουνιστών, σαν αυτές σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων σχεδόν στο 1/3 των κρατών - μελών της ΕΕ.


ΣΥΡΙΖΑ
Θυελλώδης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Για διαδικασίες και συμπεριφορές που ευτελίζουν το κόμμα κάνουν λόγο οι «87»

Θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σημαδεύτηκε από την αποχώρηση 8 μελών της που εκπροσωπούν την «ομάδα των 87».

Συγκεκριμένα, οι Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για τα κομματικά ΜΜΕ «Αυγή» και «Στο Κόκκινο».

Στην επιστολή αποχώρησής τους τονίζουν πως «δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας».

Αναφέρουν επίσης ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου και καμία πρόταση βιωσιμότητας, ενώ συνεχίζεται ακόμα και από τα μέλη της ΠΓ η απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, παρά την αύξηση των εξόδων τον τελευταίο χρόνο».

Ιδιαίτερα για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματά τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγή.

Δηλώσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ξένες προς τον χώρο μας, και η ηγεσία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Επιπλέον, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι στη συνεδρίαση εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε «θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας», που - θυμίζουμε - είναι προϋπόθεση ώστε η βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος Οθωνα Ηλιόπουλου να καταλήξει στον Στ. Κασσελάκη. Επισημαίνουν μάλιστα πως «υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας».

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης, αναφέροντας ότι «η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών». Προϊδέασε μάλιστα για δικό του πιο ενεργό ρόλο, που για ορισμένους φτάνει μέχρι τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Τις προηγούμενες μέρες είχε εξελιχθεί το σίριαλ με τις κατηγορίες Πολάκη για την Αθηνά Λινού και το Ινστιτούτο «Prolepsis», με διφορούμενες απαντήσεις σχετικά με το αν θα διερευνηθούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Στο μεταξύ με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία κάνει λόγο για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βαφτίζοντας ως «προοδευτική αλλαγή» την εναλλαγή στις κυβερνήσεις που θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, σημειώνει πως «είναι αυτονόητο ότι η παρουσία του προέδρου του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο θα δυναμώσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα συμβάλει αποφασιστικά στη μεγάλη, αντιπολιτευτική προσπάθεια του κόμματος», μεταφέροντας τις κοκορομαχίες με στόχο να κρυφτεί η στρατηγική σύμπλευσή τους και εντός της Βουλής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ