ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πέθανε παίκτης που είχε καταρρεύσει σε αγώνα στη Νότια Αμερική

Copyright 2024 The Associated

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό με την κατάρρευση του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή Χουάν Ισκιέρδο στη διάρκεια αγώνα της ομάδας του, Νασιονάλ Μοντεβιδέο, με τη βραζιλιάνικη Σάο Πάολο για το Copa Libertadores (η αντίστοιχη διοργάνωση επιπέδου Champions League για τη Νότια Αμερική). Μετά από πέντε μέρες μάχης για τη ζωή του, διασωληνωμένος σε νοσοκομείο στο Σάο Πάολο, ο Ισκιέρδο άφησε χτες την τελευταία του πνοή και όπως ανακοινώθηκε ο θάνατός του επήλθε λόγω ανακοπής.

Ο Ισκιέρδο, που ήταν μόλις 27 ετών, προστίθεται στη «μαύρη» λίστα με όσους έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαετίες παίζοντας ποδόσφαιρο, η οποία περιλαμβάνει τους Μαρκ Βιβιάν Φοέ, Μίκλος Φούχερ, Σερζίνιο, Αντόνιο Πουέρτα, Ντάνιελ Χάρκε, Πιερμάριο Μαροζίνι, Ματία Τζιάνι, τον δικό μας Μάκη Χριστόπουλο...

Ο νέος άδικος χαμός επαναφέρει στο προσκήνιο ζητήματα για τα οποία φωνάζουν εδώ και χρόνια παίκτες, προπονητές, γυμναστές, άλλα μέλη επιτελείων ομάδων και τα οποία αφορούν τις συνέπειες της αλματώδους αύξησης του αριθμού των αγώνων (για να μεγαλώνουν τα κέρδη των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, χορηγών κ.λπ.), με ανάλογη επιβάρυνση στα σώματα των παικτών, συχνά - ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - την απουσία, από τα γήπεδα, του κατάλληλου εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που θα μπορούσε να σώσει ζωές όταν παρουσιαστεί ανάγκη, κ.ο.κ.


ΠΑΟΚ
Στην Ιρλανδία για να τελειώσει τη δουλειά

Την πρόκρισή του στη League Phase του Europa League της περιόδου 2024 - 2025 επισφραγίζει απόψε ο ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο, στον επαναληπτικό με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης (22.00 - Novasports Prime).

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, στην Τούμπα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν ευρεία νίκη 4-0, σκορ που τους επιτρέπει απόψε στην Ιρλανδία να αισθάνονται αρκετά άνετοι, καθώς πρέπει να γίνουν φοβερά πράγματα ώστε να αποκλειστεί η ελληνική ομάδα. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείξει και στη ρεβάνς τη στοιχειώδη σοβαρότητα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται ήδη από προχθές το απόγευμα στην ιρλανδική πρωτεύουσα και προετοιμάζεται για τον αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα της Σάμροκ Ρόβερς, το στάδιο «Τάλα» στο νότιο Δουβλίνο. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του εκτός του τραυματία Μπράντον Τόμας. Στην αποστολή της ελληνικής ομάδας συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, όπως όλα δείχνουν για τελευταία φορά πριν τη μετακίνησή του στη Γερμανία και στη νέα του ομάδα, τη Βόλφσμπουργκ.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά ο ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής κλήρωσης για τη League Phase του Europa League, όπως και ο άλλος εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός.


Eurokinissi Sports


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη η ανατροπή

Με στόχο τη νίκη - πρόκριση στη League Phase του Conference League της περιόδου 2024 - 2025, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Λανς (21.00 - Cosmote Sport 1) στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς, στη Γαλλία, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-1. Αυτό σημαίνει ότι απόψε θέλουν νίκη με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά (με οποιοδήποτε σκορ) προκειμένου να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση και να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, την οποία φυσικά θα πάρουν στα 90 λεπτά σε περίπτωση νίκης με διαφορά από δύο γκολ και πάνω.

Βάσει της εικόνας του αγώνα στο Λανς οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας, καθώς οι Γάλλοι έφταναν με σχετική άνεση κοντά στο γκολ ακόμα κι όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο, ενώ το έργο του Παναθηναϊκού καθιστούν ακόμα πιο επίφοβο οι κακές εμφανίσεις του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αυτό που τον έχει κρατήσει ζωντανό ήταν το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, που μείωσε στο τελικό 2-1 του πρώτου ματς και το οποίο συζητήθηκε για μέρες σε όλη την Ευρώπη. Στον Ελληνα επιθετικό (τον οποίο θέλουν μια σειρά ξένες ομάδες, μεταξύ των οποίων η Σπόρτιγκ Λισαβόνας και η Λέστερ) ποντάρει πολλά ο Ντιέγκο Αλόνσο για να επιτευχθεί απόψε η νίκη - πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει επίσης ως «όπλο» στην κρίσιμη αναμέτρηση την παρουσία περίπου 58.000 φιλάθλων του στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας.

Αλλο ένα θετικό στοιχείο για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι ότι η Λανς έρχεται στην Αθήνα αποδυναμωμένη, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι δύο βασικοί αμυντικοί της, ο Μεντίνα λόγω αποβολής στο πρώτο ματς και ο Ντάνσο καθώς έχει οριστικοποιηθεί η παραχώρησή του ως δανεικού στη Ρόμα. Από την πλευρά του ο Ουρουγουανός τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών μεταξύ των παικτών του και ο μόνος τον οποίο δεν θα έχει στη διάθεσή του είναι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, που χτες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας και έτσι αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερα χρόνια.


Eurokinissi Sports


ΠΑΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ελληνικό ξεκίνημα σε κολύμβηση, μπότσια και τοξοβολία

Στη μάχη της διάκρισης στους παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ρίχνονται σήμερα Πέμπτη οι πρώτοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η αρχή γίνεται το πρωί στην κολύμβηση, όπου στις 10.58 ο Νίκος Κοντού και ο Δημήτρης Καρυπίδης αγωνίζονται στα προκριματικά των 100 μ. ύπτιο ανδρών S1, ενώ λίγη ώρα αργότερα (11.26) η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου συμμετέχει στα προκριματικά των 100 μ. ύπτιο γυναικών S2 και στις 12.52 η Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη πραγματοποιεί την προσπάθειά της στα προκριματικά των 200 μ. ελεύθερο γυναικών S5.

Ακολουθούν οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές στο μπότσια, με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη να αγωνίζεται στις 15.00 στο ατομικό ανδρών BC3, την Χρυσή Μόρφη - Μέτζου στις 19.10 στο ατομικό γυναικών BC4 και την Αννα Ντέντα στις 21.30 στο ατομικό γυναικών BC3.

Τέλος, στις 18.00 η Δωροθέα Ποιμενίδου αγωνίζεται στην τοξοβολία και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό τόξο γυναικών open.

Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ2 και το ERTflix.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ