ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με σχέδιο στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Το Σάββατο 7/9 στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ

Με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης μπαίνουν στη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων με στόχο το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Μετά την προχθεσινή μεγάλη σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή άνω των 70 σωματείων και φορέων και εκατοντάδων μεμονωμένων συνδικαλιστών, ξεκίνησε το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ.

Κεντρικό σταθμό αποτελεί και η εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο των Εποχών, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στο πλήρες ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, αφού στην 6ήμερη εργασία έρχονται να προστεθούν το 13ωρο, οι απλήρωτες υπερωρίες και πάνω απ' όλα ο ευρωενωσιακός διαχωρισμός σε ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας.

Αλλη σημαντική πρωτοβουλία είναι η οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.


Στο πλαίσιο της δουλειάς των εργατικών σωματείων μπροστά στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ εντάσσεται η Γενική Συνέλευση την οποία προγραμματίζει το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ) τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με παρακαταθήκη τους μεγάλους αγώνες όλης της τελευταίας περιόδου, τα εργατικά σωματεία αναδεικνύουν ότι με την οργάνωση και την αλληλεγγύη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τα μονοπώλια και το κράτος τους, ο εργαζόμενος λαός μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή αντεργατικών νόμων και να αποσπάσει κατακτήσεις, να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερες ανατροπές.

Καλούν τους εργαζόμενους μαχητικά να μπουν στον αγώνα για να αποδείξουν ότι δεν δίνουν τη συναίνεσή τους στην πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματά τους. Για να δείξουν στην εργοδοσία και στο κράτος της ότι δεν τους φοβούνται. Οτι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν και δικαιούνται, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Να μπουν δυναμικά στη μάχη:

Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο.

Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.

Για απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας.

Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.

Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια και στο νερό.

Καλούν και οι συνταξιούχοι

Την απόφασή τους για συμμετοχή στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ στον Λευκό Πύργο, δηλώνουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καβάλας (ΙΚΑ - ΒΦΛ - ΝΑΤ - Δημοσίου - ΟΑΕΕ), καλώντας όλους τους συνταξιούχους του νομού να συμμετάσχουν.

«Απ' αυτήν τη συγκέντρωση δεν πρέπει να λείψει κανένας συνάδελφος συνταξιούχος. Πρέπει να είναι η συγκέντρωση μαζική, δυναμική για να δοθεί το μήνυμα προς την κυβέρνηση και όσους συμπορεύονται μαζί της ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οτι θα συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει για να δοθεί λύση στα προβλήματά τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους», αναφέρουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Και διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεων, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η συγκέντρωση για αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει στη 1 το μεσημέρι από τον δημοτικό κήπο (σημαίες), ενώ θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από τα σωματεία.


ΠΑΜΕ
Ξεφτίλα δίχως όρια για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ

Ζήτησαν να διαχειρίζεται η ΓΣΕΕ το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων!

Από τις κινητοποιήσεις των σωματείων ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα

INTIME NEWS

Από τις κινητοποιήσεις των σωματείων ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα
Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να αναλάβει εκείνη το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων και να κάνει αυτή τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, όπως νομοθετήθηκε με τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη για το ΓΕΜΗΣΟΕ, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε σχετικό σχόλιό του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η ξεφτίλα των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο. Η ανακοίνωση της τραγικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ αποτελεί μνημείο εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν μπορούμε όμως να μην ξεχωρίσουμε το απίστευτο "αίτημα" της ΓΣΕΕ που λέει "Μεταφορά της διαχείρισης της λειτουργίας του ΓΕΜΗΣΟΕ στη ΓΣΕΕ". Του ΓΕΜΗΣΟΕ δηλαδή που αποτελεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων. Του ΓΕΜΗΣΟΕ που είναι εργαλείο που αξιοποιείται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες για να μην υπογράφονται κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές και επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας, διατηρώντας τους μισθούς καθηλωμένους εδώ και 15 χρόνια.

Η ΓΣΕΕ ζητά να διαχειρίζεται το ΓΕΜΗΣΟΕ ενώ έχει μητρώο μελών Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που με τη σειρά τους έχουν μέλη εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και κανονικά θα έπρεπε να ζητά την κατάργησή του. Εχουν ξεφύγει... Ποιος έχασε όμως την ντροπή για να τη βρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ;

Τι και αν τα χιλιάδες συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν γυρίσει την πλάτη στον νόμο Χατζηδάκη και στο ΓΕΜΗΣΟΕ που επιδιώκει να βάλει τη δράση των συνδικάτων στον γύψο, αφού ούτε το 10% από αυτά δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο, τρία χρόνια μετά την ψήφισή του...

Τι και αν συνδικάτα, όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην εφαρμογή του ΓΕΜΗΣΟΕ και βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασής του...

Τι και αν εκατοντάδες εργατικά σωματεία εδώ και τρία χρόνια με πανελλαδικούς, κλαδικούς και επιχειρησιακούς αγώνες έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον νόμο σε πολλές περιπτώσεις... Ψιλά γράμματα για τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που απέτυχαν η κυβέρνηση της ΝΔ και η μεγαλοεργοδοσία, έρχεται να βάλει πλάτη για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματα και στους μισθούς των εργαζομένων.

Τους λέμε όμως ότι είναι βαθιά γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία τους, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα και όλα όσα έχουν πραγματικά ανάγκη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ