ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /48
Τα Φεστιβάλ της ερχόμενης βδομάδας

Εβδομάδα κορύφωσης είναι η ερχόμενη για τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, πριν έρθει η ώρα για το κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας.

Σε όλα τα Φεστιβάλ υπάρχουν θεματικές εκθέσεις και περίπτερα, εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας και για παιδιά κ.ά.

Αναλυτικά:

Γιάννενα

12, 13 και 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Αναλυτικά, Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη: Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους «Τρείς Χάριτες & Μία», αντιπολεμικό ροκ με τους «AMRON 15», βιβλιοπαρουσίαση του «Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο» από τον συγγραφέα του, Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι με τους «Οι Ασυμμάζευτοι». Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Αφιέρωμα στο τραγούδι της μεταπολίτευσης από συγκρότημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συναυλία με την Μάρθα Φριντζήλα, ηπειρώτικο γλέντι. Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία από την ομάδα μουσικής του Στεκιού Πολιτισμού της ΚΝΕ στα Γιάννενα, ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη.

Ηράκλειο


12 και 13 Σεπτέμβρη, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Την Πέμπτη θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη: Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα, συναυλία με τον Μιχάλη Καπλαγκιόζη και την μπάντα του, ομιλία από τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, λαϊκό-κρητικό γλέντι. Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Μουσικό- αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, μουσικό αφιέρωμα για τη Παλαιστίνη με την Μαρία Κώτη, λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μανωλάκη.

Πάτρα

13 και 14 Σεπτέμβρη, στο Νότιο Πάρκο, από τις 20.00. Το Σάββατο θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά, την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Στη νεανική σκηνή εκδήλωση με θέμα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα» και συναυλία με τους «Otra Rota band», στην Κεντρική Σκηνή Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Δημήτρη Λάγιο με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού» με τους Παναγιώτη Πετράκη, Υακίνθη Λάγιου και Σαββέρια Μαργιολά (καλλιτεχνική διεύθυνση Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη, παίζουν οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Νίκος Γκιόλιας κιθάρα), Θεόδωρος Κουέλης μπάσο και Στέφανος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης κρουστά), λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Στη νεανική σκηνή χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων, ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο, στην Κεντρική Σκηνή ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Μπάση και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Λάρισα

13 και 14 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη Πηνειού, από τις 20.00. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Συζήτηση με την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «100 χρόνια Λένιν. Είναι σήμερα επίκαιρος ο δρόμος της επαναστατικής αλλαγής;», «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από τη μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συναυλίες με τους: «Αλγό-ρυθμοι», «Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη», «Magic Bus», «Κοινοί Θνητοί», γλέντι με τους «Ντουμαλάνι». Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «Sing Along», μαθητικές μουσικές και χορευτικές ομάδες, «Ηλεκτρικές Στιγμές από τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» από τους «Error 404», πάρτι με τον «Baghdad».

Κοζάνη

13 και 14 Σεπτέμβρη, στον Νιάημερο, από τις 20.00. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Συζήτηση με θέμα «Γινόμαστε επαναστάτες! Υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε αδικία», λαϊκό γλέντι με τους Αννίβα Παπαβασιλείου, Νάντια Παυλίδου, Αλέξανδρο Τσούγιεφ και Κωνσταντίνο Χόντο και παραδοσιακή συναυλία με την Κοζανίτικη Φανφάρα. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με την Γλυκερία και τον Χάρη Μακρή.

Χανιά

13 και 14 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Μαρκοπούλου». Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συζήτηση στο στέκι των νέων εργαζομένων, με θέμα «Η εργατική τάξη δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη! Με το ΚΚΕ για την ανατροπή», συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα ΛΑΓΚΑΝΤΟΥΣΙΕΣ και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Συζήτηση με θέμα «Πόλη για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών», παρέμβαση από εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Χανίων, συζήτηση στο στέκι των μαθητών με θέμα «Είμαστε από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά! Υπάρχουν νέοι επαναστάτες σήμερα;» και στο φοιτητικό στέκι: «Η νέα εποχή στην τεχνολογία, απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία», μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, κρητικό γλέντι με τους Γιώργο Μανωλάκη, Γιάννη Παπατζάνη, Μπάμπη Παρασκάκη και Μανώλη Καλαϊτζάκη.

Κομοτηνή

14 Σεπτέμβρη, στην Παλιά Νομική, από τις 20.30. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα σε τραγούδια που συνδέθηκαν με την 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ και παραδοσιακό γλέντι με τους «Γκιντίκι». Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση εικαστικών έργων από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

Τρίκαλα

12 και 13 Σεπτέμβρη, στον Μύλο Ματσόπουλου, από τις 20.00. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη: Συζήτηση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Συμπεράσματα - Προοπτικές», με τον Γιάννη Τασούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα», μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ σε επιμέλεια Παναγιώτη Μαγκλάρα. Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Ομιλία του Θανάση Παφίλη, μέλους ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικοθεατρικό δρώμενο «Στη σκιά της ελευθερίας» (επιμέλεια Γωγώ Κατσιανάκου), συναυλίες με την Ματούλα Ζαμάνη και το μαθητικό σχήμα «Καλλιγράφημα».

Καβάλα

13 και 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Φαλήρου, από τις 19.30. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση, λαϊκό γλέντι με τον Κώστα Λιούμπα. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Ροκ και έντεχνο τραγούδι με τους Fourquarters, ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, συναυλία με την Μάρθα Φριντζήλα.

Ρέθυμνο

13 και 14 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Συζητήσεις στα στέκια νέων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, συναυλία με φοιτητικό ερασιτεχνικό σχήμα. Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Τουρνουά βόλεϊ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και συναυλία με τους «Σχήμα Λόγου».

Ρόδος

13 και 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Θέρμαι, από τις 20.00. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη: Εντεχνο μουσικό πρόγραμμα από τον Βασίλη Αυγουστάκη και τις «9 χορδές» (Κώστας Αντωνιάδης, Μιχάλης Μαντικός), αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους Δημήτρη Φασουράκη, Βασίλη Γεωργιάδη και Γιώτα Φουτούλη. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη: Ροκ συναυλία από τους «Sorolop» (Παναγιώτης Πατσάης, Τάσος Κολιός και Δημήτρης Χριστοδούλου), ομιλία από τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, νησιώτικο γλέντι με τη Κατερίνα Κορρέ και τους Αγγελο Μοσχίδη, Κατσουράκη Νίκο, Αγκά Γιάννη, Ιξάν Τατ.

Χίος

13 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Βουνακίου, θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Ακόμα: Ραπ συναυλία με τον Arcy(RC) και μουσική βραδιά με τους Δέσποινα Βελισσάρη, Παντελή Λύκο, Κωνσταντίνο Κλαδιά και Γιάννη Κυριακόπουλο.

Τρίπολη

13 Σεπτέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει η Ελένη Τσιαμπίρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Ακόμα: Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, συναυλία με το συγκρότημα «ΞΕΝΟΙ THE BAND» και λαϊκό γλέντι.

Σπάρτη

13 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γουδέ, από τις 19.00. Θα μιλήσει ο Βασίλης Πύρρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «Γραμμές».

Αργοστόλι

14 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Ακόμα: Χορευτικά από παραδοσιακά συγκροτήματα, χαιρετισμός από τον Νίκο Παπαδάτο, Γραμματέα του ΤΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Λάγιο, με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού». Ερμηνεύουν οι Παναγιώτης Πετράκης, Υακίνθη Λάγιου, Σαββέρια Μαργιολά (καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη).

Λαμία

14 Σεπτέμβρη, στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Βιβλιοπαρουσίαση στον παιδότοπο της έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», «Οι παπουτσωμένοι δράκοι», από την συγγραφέα του βιβλίου Ελένη Κίλιμπα, με συνοδεία μουσικής. Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα «Αλ Αουντε» της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος. Συναυλία με τον Εισβολέα full band. Λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με τους «Μαντάρα».

Λιβαδειά

14 Σεπτέμβρη, στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, από τις 20.00. Θα μιλήσει η Κειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Συναυλία με την Μελίνα Κανά και λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Πούλο, Αγγέλα Παπαδά, Θέμη Παπαϊωάννου και Νίκο Μακρή.


Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Ολοκληρώνονται το Σάββατο οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αρτα, που από την πρώτη μέρα, την Πέμπτη, αγκαλιάστηκε μαζικά από τη νεολαία της περιοχής (φωτ. από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων)
Ολοκληρώνονται το Σάββατο οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αρτα, που από την πρώτη μέρα, την Πέμπτη, αγκαλιάστηκε μαζικά από τη νεολαία της περιοχής (φωτ. από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων)
Αυτές τις μέρες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γίνονται σε:

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη

Αρτα, στο Εκθεσιακό Κέντρο, με: Αφιέρωμα στο τραγούδι της μεταπολίτευσης από συγκρότημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή, «Κίτρινα Ποδήλατα» και Μιρέλα Πάχου, και ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Κωνσταντίνου Λιόντου. Στον χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος, εργαστήρι ρομποτικής, στέκι συζητήσεων. Επίσης θα διατίθεται λεύκωμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αφιερωμένο στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στην Αρτα.

Βόλο, στο Πάρκο Ρ. Φεραίου, με: Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, με θέμα «Εμπειρίες από τη διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στην αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη. Σύγχρονα συμπεράσματα». Συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Λαϊκό γλέντι.

Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία, από τις 20.00. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Τουρνουά μπάσκετ 3on3 (στις 17.00), τραγούδια α-καπέλα με τη «Συντροφιά από το Βαλανειό» και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στο νησί, φοιτητικό στέκι, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος και στέκι του «κόκκινου Αερόστατου».

Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Αφηγηματική παρουσίαση με τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη» για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, σε επιμέλεια Αντωνίας Χειμαριώτη. Συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα. Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Χριστίνα Τσουραπούλη και Θοδωρή Κουτσουπιά (τραγούδι), Αγγελο Σταθόπουλο (κλαρίνο), Βασιλική Μήτσου (βιολί), Παναγιώτη Μήτσο (λαούτο) και Μάκη Φεγγούλη (κρουστά). Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», έκθεση με θέμα «Η Ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο», στέκι μαθητών και παιδότοπος.

Μυτιλήνη, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης, με: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική. Το κίνημα του εργατικού αθλητισμού και άλλες ιστορίες αθλητικής αντίστασης» από τον συγγραφέα Νάσο Μπράτσο, εργαστήρι λογοτεχνικής γραφής και συναυλίες: «Αστικό Μεσοπολεμικό Τραγούδι» με τους Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αλέκο Καφούνη (σαντούρι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Μαρία Σεϊτανίδου (φωνή). «Το όχι του ρεμπέτικου» με τους Γιώτα Μιχαλέλλη (τραγούδι), Γιώργο Σταυρακέλλη (μπουζούκι), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα), Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή (τραγούδι). «Αιγαίο, μια θάλασσα γεμάτη μουσικές», με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη (τραγούδι) και τους Αντώνη Κονσολάκη (μπουζούκι - τραγούδι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Ορφέα Βουγιούκα (βιολί - φωνή), Στρατή Καζαντζή (σαντούρι - μπαγλαμά). Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώροι του «κόκκινου Αερόστατου», του λογοτεχνικού περιοδικού «Βόρεια - Βορειοανατολικά» και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Θήβα, στο γήπεδο μπάσκετ Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει ο Κ. Κούκης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Κόρινθο, στην πλατεία Φλοίσβου, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα hip hop συναυλίες από τους Hairec και Final Act, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια Φεστιβάλ και λαϊκό γλέντι με τους Βασίλη Καρδαρά, Θοδωρή Σκόνδρα και Βασιλική Τσιφτσή.

Ναύπλιο, στον Πεζόδρομο Κολυμβητηρίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες με τους Epiblues και «Ξένοι», και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τους Maqam και «Εκτός προγράμματος». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αργολίδα, Μαθητικό Στέκι, γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κυριακή 8 Σεπτέμβρη

Αγιος Νικόλαος Κρήτης, στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει η Κέλλυ Τσιχλή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αφιέρωμα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και συναυλία με τους «ΦΕΡ' ΤΟ ΦΟΚΟ».

Στοκχόλμη, στις 4 μ.μ., στη διεύθυνση Jakobsbergs gard Odd, Fellowvagen 18-22, σταθμός μετρό Bredang, με: Συζήτηση με θέμα «Πόλεμος - "πράσινη μετάβαση" - "ψηφιακός μετασχηματισμός" - State of Art Ερευνα, για ποιον» με ομιλητή τον Δημήτρη Κοιλάκο, Δρ. Φιλοσοφίας της Επιστήμης, συνεργάτη ερευνητή του Πανεπιστημίου Johannesburg και του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδίας και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Βενιαμίν και ρεμπέτικο με το σχήμα VM, τον Βάιο Δούκα (μπουζούκι) και τον Μήτσο Ντίνεφ (κιθάρα, φωνητικά). Θα υπάρχει χώρος του «κόκκινου Αερόστατου», σκάκι, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη

Κιλκίς, στο Πάρκο Κήπου, θα μιλήσει η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς και γλέντι με το συγκρότημα «ΤΣΕΡΝΑ». Στον χώρο θα λειτουργούν έκθεση για τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ